Zmaji so dobili novega soigralca iz ZDA. Foto: Aleš Fevžer
Zmaji so dobili novega soigralca iz ZDA. Foto: Aleš Fevžer

Kodi Augustus je v pretekli sezoni nastopal za švedski 08 Stockholm. Ljubljanski klub je z igralcem sklenil dogovor za dve sezoni, z možnostjo prekinitve s strani kluba po prvem letu.

Iz NCAA v Urugvaj, Avstralijo, na Švedsko
Augustus je bil med boljšimi igralci švedske lige, kjer je v povprečju dosegal 17,1 točke in 5,6 skoka na tekmo. Augustus je svojo košarkarsko kariero začel na univerzi Mississippi State v NCAA. Pred lansko sezono, ki jo je preživel na Švedskem, je igral še v Urugvaju in Avstraliji.

Aleš Pipan, trener Uniona Olimpije, je podal nekaj misli o zadnji okrepitvi: "Počasi zaključujemo selekcijo ekipe. Odprto ostaja zgolj še vprašanje o okrepitvi na branilskih položajih. Do sezone je še veliko in razloga za hitenje ni. Vesel sem, da smo se danes okrepili z igralcem, ki lahko zadene tudi za tri točke, hkrati pa je dober v igri pod samim obročem. Iskali smo krilnega centra z dobrim metom z razdalje. Augustus je res še relativno neizkušen igralec, ki še ni igral košarke na tako visokem nivoju, a trenerski štab je prepričan, da lahko napreduje in prispeva veliko."