Jaka Lakovič zapušča Galatasaray in se seli v Avellino. Foto: EPA
Jaka Lakovič zapušča Galatasaray in se seli v Avellino. Foto: EPA

Slovenski košarkarski reprezentant je iz Barcelone v Galatasaray prestopil leta 2011. Sprva je bil v Turčiji zadovoljen, toda nato je dobival vedno manj priložnosti in se znašel v nezavidljivem položaju. V tej sezoni je igral zelo malo in si je samo še želel, da se klub čim prej izreče o njegovi usodi. Ker je imel pogodbo do konca sezone, je seveda zahteval, da mu Galatasaray ob morebitnem odhodu poplača vsaj del obveznosti.

V Avellinu je igralo že nekaj znanih imen
Klobčič se je tik pred koncem zimskega prestopnega roka le začel odvijati. Precej presenetljivo se je za Lakoviča ogrel Avellino, kjer so med drugim igrali Simon Petrov, Jurica Golemac in Domen Lorbek. Podrobnosti o prestopu niso znane, navsezadnje mora Lakovič pri novem klubu še podpisati pogodbo.

Da bo le igral in se pripravil na EP
Selitev iz Barcelone prek Galatasaraya v nekdanjega evroligaša Avellina, ki se bori za obstanek v prvi italijanski ligi, sicer ne zveni prav privlačno, toda pomembneje je, da je 34-letni Lakovič dobil klub, kjer bo lahko veliko igral in se dobro pripravil na evropsko prvenstvo, ki ga bo gostila Slovenija.