Mirko Mulalić se iz Olimpije seli v Sixt Primorsko. Foto: www.alesfevzer.com
Mirko Mulalić se iz Olimpije seli v Sixt Primorsko. Foto: www.alesfevzer.com

29-letni branilec je podpisal dveletno pogodbo s primorskim prvoligašem.

Mulalić, ki je svojo košarkarsko pot začel v Unionu Olimpiji, je lani prav z ljubljanskim klubom osvojil naslov državnega prvaka. V svoji karieri je branil barve še nekaj slovenskih klubov: TCG Mercatorja, Slovana, Grosuplja, Hopsov, Krke ...

Mulalić je v sezoni 2016/17 zaigral na 33 tekmah lige Nova KBM in v povprečju zbral po 7,8 točke, 2,1 skoka ter 1,6 podaj na tekmo.

Mulalić je povedal, da se veseli selitve v ambiciozno sredino: "Všeč mi je, da se v Kopru ne spogledujejo zgolj z državnim prvenstvom, ampak so misli usmerjene v Evropo. Veselim se tudi vnovičnega združenja z Danielom Vujasinovićem in Nebojšo Joksimovićem, s katerima sem si v preteklosti že delil garderobo."

V Sixt, ki jih bo vodil nekdanji slovenski reprezentant Jurica Golemac, so prišli še: Nebojša Joksimović (iz Cibone), Marijan Čakarun (iz Manrese), Tadej Ferme (iz Rogaške), Daniel Vujasinović (iz Tajfuna), Alen Hodžić (Hopsi Polzela), pogodbo je podaljšal Gezim Morina ...

V Koper se je vrnil tudi Goran Jagodnik, ki je postal vodja članske ekipe in ambasador kluba, zadolžen predvsem za razvoj mladih in priljubljenost košarke na Primorskem.

Boj za 2. Ligo ABA
Košarkarji Sixta Primorske bodo v prihajajoči sezoni zaigrali v kvalifikacijah za novoustanovljeno 2. Ligo ABA. Kvalifikacijski turnir za mesto v regionalnem tekmovanju čaka Koprčane konec septembra v Bosni in Hercegovini.