Prvi turnir je bil na Stritarjevi ulici v Ljubljani. Foto: Samsung DP Košarke 3x3/Anže Malovrh
Prvi turnir je bil na Stritarjevi ulici v Ljubljani. Foto: Samsung DP Košarke 3x3/Anže Malovrh

Tudi v dolenjski prestolnici bo tekmovanje v šestih različnih kategorijah, med rekreativci (neregistrirani košarkarji v zadnji sezoni ter igralci 4. SKL), fanti U15, U18 in U21, člani ter ženskami. Za najboljše so pripravljene tudi mamljive nagrade. Poleg denarnih nagrad pri članih bo najboljša trojica prejela vstopnice za letošnje pripravljalne tekme moške članske reprezentance. Zmagovalci rekreativnih turnirjev bodo imeli priložnost spremljati Slovenijo na EuroBasketu, saj bodo osvojili paket za ogled ene izmed tekem v Zagrebu.

Čez dan se bodo na Novem trgu, na katerega se Samsung košarka 3x3 iz Športnega parka Loka vrača po osmih letih, predstavili tudi košarkarji na vozičkih iz Društva paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja. Ti bodo nastopili v okviru posebnega projekta Telekoma Slovenije, imenovanega Košarka za vse.

Po druženju na Dolenjskem se bo Samsung košarka 3x3 poslovila do julija, ko bosta na sporedu še zadnja kvalifikacijska turnirja, 11. julija na Tartinijevem trgu v Piranu, teden dni za tem pa v sklopu festivala Pivo in cvetje še na Trubarjevem nabrežju v Laškem. Sezona se bo tradicionalno sklenila s košarkarskim spektaklom na ljubljanskem Kongresnem trgu, kjer bo 15. avgusta finalni turnir.

Prijave ekip za turnir v Novem mestu se zbira do četrtka, do polnoči, na spletnem naslovu www.kzs.si/3x3/prijava.