Sandi Čebular je zadeval v odločilnih trenutkih in bil z 21 točkami, šestimi skoki in petimi podajami (indeks 24) najboljši igralec tekme. Foto: www.alesfevzer.com
Sandi Čebular je zadeval v odločilnih trenutkih in bil z 21 točkami, šestimi skoki in petimi podajami (indeks 24) najboljši igralec tekme. Foto: www.alesfevzer.com
Rogaška povedla v finalu proti Tajfunu
Sandi Čebular s trojko odločil tekmo
Bubnićevo zabijanje za 12 točk prednosti

Rogaška je imela večino tekme rahlo prednost, odločilnih pa je bilo osem zaporednih točk za vodstvo z 72:60 sredi zadnje četrtine. V tem nizu je Dražen Bubnić dosegel pet točk, najboljši strelec tekme Sandi Čebular (21 točk) pa trojko. Prednost je v 37. minuti poskočila na 14 točk (76:62), vendar je Tajfun spet zagrozil in se v predzadnji minuti po trojki Ivana Držića približal na tri točke (76:73). Na začetku zadnje minute je trojko zadel Čebular in odločil tekmo. Pri Tajfunu je bil s 17 točkami najboljši strelec Ivan Držić. Ceol Clark ni stopil na parket.

12 točk Bubnića v prvi četrtini
Da bo v štajerskem finalu veliko pomenila prednost domačega igrišča, je Rogaška dokazala že v prvi četrtini, ko je ob bučni podpori s polnih tribun povedla z 18:9, pri čemer je kar 12 točk dosegel Dražen Bubnić. Bubnić do zadnje četrtine ni več zadel, Tajfun, ki je v polfinalu ustavil branilca naslova Krko, pa je hitro vzpostavil ravnotežje in v 19. minuti s prostima metoma Đorđeta Lelića povedel z 32:33. Ob polčasu je bil izid 37:33. Gostitelji v prvih 20 minutah niso izgubili niti ene žoge.

Naslednja tekma v nedeljo v Šentjurju
V drugem polčasu se je Rogaška nekajkrat odlepila na večjo razliko, toda Tajfun je vedno našel priključek. Šele trojka Čebularja na začetku zadnje četrtine mu je spodrezala krila, ko je Tajfun zapravil naslednji napad, na drugi strani pa je oba prosta meta zadel Tadej Koštomaj (81:73), zanj ni bilo več upanja. Rogaška je občutno izgubila skok (20:33), je bila pa zato zelo disciplinirana v igri, saj je izgubila le šest žog (Tajfun 18). Druga tekma v seriji na tri zmage bo v nedeljo ob 20. uri v Šentjurju, prenos bo na TV Slovenija 2.


Damjan Novaković, trener Rogaške: "Naredili smo le tretjino poti do končne zmage. Mislim, da smo bili boljši nasprotnik skozi celotno tekmo. Gostom smo po lastnih neumnostih nekajkrat dovolili, da so se približali. Bolj boli to, da smo prejeli tri zaporedne trojke, po katerih je naša prednost z dvanajstih točk skopnela le na tri točke. K sreči smo nato tudi mi nato prekinili strelski post, na drugi strani zadeli trojko in odločili tekmo. Kot na vseh dosedanjih tekmah s Tajfunom smo tudi tokrat imeli težave s skokom. Če tega elementa do naslednjič ne popravimo, nam bo še težje."

Dejan Mihevc, trener Tajfuna: "Kljub porazu se ne predajamo, saj gre vendarle za prvo tekmo finala Lige Telemach. Rogaška je imela prednost domačega igrišča in mislim, da je to izkoristila. Zdaj se niz seli v Šentjur. Upam, da se v našo rotacijo vrne Clark. Čeprav njega v njej tokrat ni bilo, mislim, da so drugi fantje korektno opravili svoje delo. Rogaška nam je pobegnila, a smo se vrnili na štiri točke zaostanka, pa nato napravili napako v korakih ali treh sekundah pod obročem. Slatinčani so nam tako znova ušli. Tekmo bomo analizirali in se dobro pripravili za nedeljo."


Liga Telemach, finale prva tekma:
ROGAŠKA
- TAJFUN 81:73 (18:9, 19:24, 20:17, 24:23)
1.400; Čebular 21, Bubnić 17, Dimec 12, Primorac 8, Ferme 6, Koštomaj in Matić po 5, Pelc 4, Boban 3; Držić 17, Lelić 16, Bratož 12, Drobnjak 11, Zimić 8, Tomić 6, Sebić 2, Williams 1.

              ROG    TAJ  
Prosti meti:  9/15; 15/18 
 Met za dve: 21/32; 17/29 
 Met za tri: 10/25; 8/23  
      Skoki:    21; 33    
  Izg. žoge:     6; 18    

.
Spored preostalih tekem, nedelja ob 20.00:

TAJFUN - ROGAŠKA

Torek ob 17.00:
ROGAŠKA - TAJFUN

Morebitni tekmi, četrtek, 28. 5., ob 18.00:
TAJFUN - ROGAŠKA

Nedelja, 31. 5., ob 20.00:
ROGAŠKA - TAJFUN

Rogaška povedla v finalu proti Tajfunu
Sandi Čebular s trojko odločil tekmo
Bubnićevo zabijanje za 12 točk prednosti