Nika Barić je glavna adutinja selektorja Grgića. Foto: www.alesfevzer.com
Nika Barić je glavna adutinja selektorja Grgića. Foto: www.alesfevzer.com
Košarkarice začenjajo kvalifikacije za EP

Za izbrano vrsto, ki jo letos prvič vodi Damir Grgić, je teden dni skupnih priprav v Zrečah. Dekleta so v tem času v polni postavi, potem ko težav s poškodbami niso imela, opravila 14 skupnih treningov.

Slovenke so se z Litovkami pomerile petkrat in dosegle dve zmagi. Spomin na zadnjo je še precej svež. V kvalifikacijah za EP 2013 so julija 2012 v Kranjski Gori zmagale z 79:68. V tedanji slovenski reprezentanci je igralo sedem današnjih reprezentantk.

Selektor Grgić bo na edino slovensko tekmo v tem kvalifikacijskem ciklusu - preostala ciklusa sledita februarja oziroma novembra prihodnje leto - popeljal ducat reprezentantk, ki jih je predtem povabil tudi na priprave. Osmerica potnic na severovzhod Evrope v tej sezoni igra v tujini. Nika Barič, Eva Lisec in Teja Oblak tekmujejo v Evroligi, Tina Trebec pa v Evropskem pokalu. S svojimi izkušnjami bosta reprezentanci tudi tokrat pomagali 31-letna Sandra Piršič in leto dni mlajša Maja Erkić, ki bo tudi nosila kapetanski trak.

"Zelo sem zadovoljen z opravljenim na treningih v preteklem tednu. Mislim, da so se dekleta še bolj povezala med seboj. Vzdušje med njimi je dobro, delavno. Prepričan sem, da se vsaka posameznica zaveda odgovornosti, ki jo ima pred prvo kvalifikacijsko tekmo za nastop na ženskem EuroBasketu 2017. V Litvi nas čaka zelo težka tekma. Na prvi tekmi z Latvijo so Litovke pokazale, da so vrhunska reprezentanca. Če nam bo Litva slučajno ponudila možnost za presenečenje, jo bomo skušali zgrabiti z obema rokama," je dejal Grgić.

Skupina A, sreda ob 18.00:
LITVA - SLOVENIJA
Prenos na TV Slovenija 2 in na MMC-ju.

Sobota, 20. februarja 2016:
SLOVENIJA - LATVIJA

Sobota, 19. novembra 2016:
SLOVENIJA - LITVA

Sreda, 23. novembra:
LATVIJA - SLOVENIJA

Košarkarice začenjajo kvalifikacije za EP