Slovenke so na tretji tekmi prvič zmagale. Foto: Aleš Fevžer
Slovenke so na tretji tekmi prvič zmagale. Foto: Aleš Fevžer
Košarkarice gladko odpravile Luksemburg

Luksemburžanke se tudi na tekmi ekip, ki v prvih dveh krogih nista okusili slasti zmage, niso izneverile svoji tradiciji. Od prve do zadnje sekunde tekme so namreč vztrajale pri conski obrambni postavitvi. Ta je v uvodnih minutah izbrankam Toma Orešnika, med katerimi ni bilo poškodovanih Helene Boada (mečna mišica) in Aline Gjerkeš (gleženj), povzročala nekaj težav.

Po slabših predstavah proti Slovaški in Poljski je tokrat Sandra Piršič dosegla uvodnih sedem točk in držala ravnovesje na parketu. Po šestih minutah je Luksemburg še vodil z 11:9, z vstopom rezervistk, ki so znova preporodile igro Slovenije, pa je bilo na parketu mogoče videti le še eno ekipo. Najprej so gostiteljice naredile delni niz 16:0, do konca tekme pa je bilo le še vprašanje, koliko bo znašala končna razlika.

V slovenski vrsti so se med strelke vpisale vse košarkarice. Z 11 točkami je bila sicer najboljša Rebeka Abramovič, po deset pa sta jih k zmagi dodali Maja Erkić in Nika Barič.

Kvalifikacije se bodo nadaljevale že v sredo. Na Gorenjskem bo tedaj ob 15. uri gostovala Slovaška, ki je na dvoboju neporaženih ekip po podaljšku morala priznati premoč Poljski (75:70).

Skupina A, 3. krog:
SLOVENIJA - LUKSEMBURG
75:35 (20:11, 20:4, 20:10, 15:10)
Abramović 11, Erkić in Barič po 10, Oblak 8, Piršič 7, Komplet in Jakovina po 6; Orban, Mossong in Schmit po 8.

Košarkarice gladko odpravile Luksemburg