Jimmyja Baxterja bo zamenjal 24-letni in 191 cm visoki Američan Ben Hansbrough. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Jimmyja Baxterja bo zamenjal 24-letni in 191 cm visoki Američan Ben Hansbrough. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

212 cm visoki hrvaški center Jure Lalić je od leta 2003 igral za Zadar in osvojil naslova hrvaških prvakov in tri naslove zmagovalca pokala Krešimir Ćosić. Leta 2008 je prestopil v Charleroi, marca 2010 pa v Union Olimpijo. Zadnjo sezono in pol je igral za Cibono. Pod Krkinimi obročem bo pomagal Smiljanu Paviću in bo poskušal nadomestiti vrzel po odhodu Jeroma Jordana, ki je sinoči v Ligi NBA za New York že igral pri Golden Statu.

Marka Đurkovića bo zamenjal Uroš Lučić, stari znanec novomeškega občinstva. 28-letni košarkar (207 cm) je s Krko osvojil naslov prvaka v sezoni 2009/10, ko je v povprečju dosegal po 9,4 točke in štiri skoke na tekmo in prispeval pomemben delež k osvojenemu naslovu. V lanski sezoni je igral za Steauo iz Bukarešte in OKK Beograd, letošnjo sezono pa je začel v dresu Radničkega iz Kragujevca.

Državni prvaki so našli tudi novega branilca, potem ko je pred dnevi odšel Jimmy Baxter. To je 24-letni in 191 cm visoki Američan Ben Hansbrough, ki je kariero začel na univerzi Mississippi State. V svoji zadnji sezoni 2010/11 je v dresu Notre Dama v povprečju dosegal 18,4 točke, 3,9 skoka in 4,3 podaje na tekmo. Trenerji so ga izbrali za najboljšega igralca Big East konference, kar je pred njim uspelo tudi legendam NBA-ja Chrisu Mullinu, Patricku Ewingu, Reggieju Williamsu, Alonzu Mourningu in Rayu Allenu.

S tem pa sprememb še ni konec, saj mora Krka najti še novega organizatorja igre, potem ko se je Mustafi Abdulu-Hamidu že iztekla pogodba.