Sani Bečirović je v sezoni 2013/14 s Krko osvojil naslov državnega prvaka in osvojil tudi pokalno lovoriko. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Sani Bečirović je v sezoni 2013/14 s Krko osvojil naslov državnega prvaka in osvojil tudi pokalno lovoriko. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

33-letni košarkar bo v torek urejal zadnje podrobnosti glede nove pogodbe in se potem odločil, ali bo podpisal ali ne. "Smo v resnih dogovorih. Jutri grem tja in se bom odločil. Gre za resen projekt, spet si želijo v prvo ligo. Klub je imel finančne težave, zato bi moral igrati v tretji ligi, vendar so prišli novi lastniki, ki so kupili klub in poplačali dolgove. Ker je Siena propadla, je Forli dobil priložnost, da igra v drugi ligi."

Bečirović, ki je bil nekoč med najboljšimi evropskimi branilci, prevelikih pričakovanj nima. "Zavedam se, da nisem star 20 ali 25 let, zato bi šel nekam, kjer bi imel mir. Še vedno pa mi ustreza, da igram v klubu, ki ima visoke ambicije in kjer potrebujejo izkušenega igralca."

Alex Stephenson, ki je v lanski sezoni igral za Union Olimpijo, se seli v Turčijo. Podpisal je pogodbo z ekipo Istanbul Büyüksehir Belediyespor (IBB).

In kako bi ocenil svojo enoletno avanturo pri novomeški Krki? "Vse super, navsezadnje je Krka prvič osvojila dve lovoriki, poleg prvenstva še pokal." Na MMC-jevo pohvalo, da klubom, kjer igra, pogosto prinese uspehe, je v smehu odgovoril. "Saj veste. Kvalitete nimam, slab sem, ampak lovorike pa prinesem." S tem je seveda meril na kritike (zlasti anonimne na spletnih forumih), ki pravijo, da ni več dober igralec.