Košarka
Slovenija je leta 2013 uspešno organizirala domače evropsko prvenstvo, zdaj želi še organizacijo enega izmed kvalifikacijskih turnirjev za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu 2020. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Slovenska košarkarska reprezentanca
Slovenska košarkarska reprezentanca je lani v Carigradu osvojila zlato medaljo na evropskem prvenstvu, letos pa se ji (ob odsotnosti številnih ključnih igralcev) ni uspelo prebiti skozi kvalifikacijsko sito za nastop na SP-ju 2019. Foto: EPA

Dodaj v

KZS: Do Tokia prek domačega kvalifikacijskega turnirja!

S pomočjo Luke Dončića bi bil veliki cilj lažje uresničljiv
3. december 2018 ob 17:01
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Košarkarska zveza Slovenije razmišlja, da bi junija organizirala enega izmed kvalifikacijskih turnirjev za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu 2020.

Na olimpijskih igrah bo sodelovalo dvanajst ekip. Sedem jih bo znanih po svetovnem prvenstvu (Evropa in Amerika imata dve mesti, Afrika, Azija, Oceanija po eno), Japonska kot gostiteljica ima tudi zagotovljeno udeležbo, preostale štiri ekipe pa bodo prišle s štirih kvalifikacijskih turnirjev. Teh se bo udeležilo štiriindvajset ekip, šestnajst s svetovnega prvenstva ter osem s povabilom Fibe.

Imamo zvezdnika Luko Dončića!
Generalni sekretar KZS-ja Rašo Nesterović je v pogovoru za STA povedal, da na KZS-ju zelo resno razmišljajo, da bi organizirali enega od teh kvalifikacijskih turnirjev. "Vemo, da imamo precej možnosti, saj smo aktualni evropski prvaki, pred leti smo se dokazali kot uspešni organizatorji evropskega prvenstva, predvsem pa imamo enega največjih zvezdnikov svetovne košarke, Luko Dončića. Fiba se dobro zaveda, kaj tržno pomeni Dončić na azijskem trgu, kjer zelo podrobno spremljajo Ligo NBA. Hkrati se zaradi sistema kvalifikacij za svetovno prvenstvo obeta velik osip mladih zvezdnikov; poleg Dončića so vprašljivi še na primer Latvijec Kristaps Porzingis, Finec Lauri Markkanen, Srb Nikola Jokić in še nekateri," pravi Nesterović.

Na vsakem kvalifikacijskem turnirju bo nastopilo šest ekip, razdeljenih v dve skupini, na olimpijske igre pa bodo potovali le zmagovalci finalov: "Mislim, da imamo z Dončićem in drugimi slovenskimi asi, ki seveda sredi poletja nimajo klubskih obveznosti, precej možnosti za uvrstitev. Seveda moramo pretehtati še preostale vidike organizacije takšnega dogodka, med drugim kotizacijo, ki jo je treba plačati Fibi. Je pa ta v primerjavi z na primer evropskim prvenstvom precej, precej nižja," dodaja Nesterović.

Nesterovića strah kvalifikacij za EP
Pred morebitnimi kvalifikacijami za olimpijske igre Slovenijo februarja čaka še zaključek kvalifikacij za SP, konec leta (novembra) pa začetek kvalifikacij za evropsko prvenstvo, katerih sistem je zelo podoben zdajšnjim kvalifikacijam za SP. Pomembna razlika je le v tem, da so termini štirje (brez poletnega), kar pomeni, da se v dveh terminih igrata po dve tekmi, v dveh pa zgolj ena. V kvalifikacijah za Eurobasket 2021 bo sodelovalo 32 ekip, razdeljenih v osem skupin po štiri moštva, na EP pa se jih bo uvrstilo 24 (prve tri iz vsake skupine). Neznanka so skupine, v katerih bodo gostitelji ali gostitelja prvenstva.

Glede na izkušnje in poraze iz teh kvalifikacij je Nesterovića kar malce strah naslednjih tekem. "Kot smo videli v teh kvalifikacijah, je veliko odvisno od žreba. Brez dvoma tokrat nismo imeli sreče, tako da upam, da bo v naslednjih kvalifikacijah bolje. Ta sistem nam res ne leži, hkrati pa ni narejen za mlade igralce oziroma ekipe. Ker imaš pred vsako tekmo le nekaj skupnih treningov, veliko bolj ustreza izkušenim igralcem in tistim, ki že več let igrajo skupaj."

Porazi, ki pustijo posledice
"Mi smo morali zaradi razmer v evropski košarki kreniti v pomlajevanje ekipe, žal pa se nam rezultatsko ni izšlo. Ekipe so pomlajujejo tako, da izkušenim igralcem počasi dodajaš dva, tri nove mlade igralce, ki se učijo in počasi vključujejo v sistem. Mi pa smo morali sestaviti ekipo samih mladih, brez enega izkušenega. Zdaj novembra je bil najstarejši Edo Murić s 26 leti. Zagotovo smo na košarkarski zvezi nezadovoljni, vendar bolj mi je žal igralcev. Takšni porazi jih na začetku karier bolijo, zato jih je treba podpreti in se skušati s skupnimi močmi izvleči iz vsega tega."

Za zdaj nič ne kaže, da se bo razmerje moči v evropski košarki kaj spremenilo. Prvo upanje je morda nov generalni sekretar Fibe, ki bo nasledil pokojnega Patricka Baumanna. Njegovo ime naj bi bilo znano v naslednjih desetih dneh.

T. O.
Prijavi napako
Komentarji
bostbart
# 03.12.2018 ob 17:24
Pa preden vabite Dončiča, Dragiča, Randolfa, Vidmarja,... na te kvalifikacije najprej zagotovite sposobnega selektorja, ker drugače ne bodo prišli.
MoonSide 1707
# 03.12.2018 ob 17:18
Rašo, mislim da bi bilo bolje, da razmisliš o odstopu. Pa Trifka vzemi seboj....
šešerko
# 03.12.2018 ob 17:38
Rašo naj ti zaupam, da menedžerji ne bodo spustili Dončiča, Randolpha in ostalih če bo trener trifunović. Žal se boš moral odločiti za trenerja tipa Obradović, ni druge
Ena taka zaupna informacija, preden se vržeš v stroške. Podajam jo zastonj v dobro SLO košarke
šešerko
# 03.12.2018 ob 17:48
Rašo me je že pred EP presenetil ko je potiho brez velikega pompa sestavil ekipo za prvaka z dodatkom Tončka. Verjameme in upam da je tudi tokrat tih in zadržan zato, ker v ozadju plete novo veliko zgodbo. Kolikor sem ga usepl dosedaj spoznati se ne bi šel več , če bi ostali na tem nivoju kot smo trenutno
Wasabi
# 03.12.2018 ob 17:39
Edino pravilno, treba je dobiti ta turnir v Ljubljano, o tem ni nobenega dvoma.
mkermc
# 03.12.2018 ob 17:31
To pa je čisto preusmerjanje pozornosti. Samo da se ne bi slabo govorilo o selektorju in košarki. Bi zdaj pa kar kvalifikacije organizirali da imajo ljudje neko upanje. Pa kaj se to pravi da kar eni s povabilom igrajo kvalifikacije za olimpijado? A se ne gre za to, da bi morali to igrati najboljši ?
Belphegor
# 03.12.2018 ob 17:58
a res mislite, da bomo z luko pa vse zmagali? ne se hecat.

naslov sta nam prinesla goran in kokoškov in nihče drug. posledično se je naredila ekipa, vidmar je trgal pod košem, kar ne bo nikoli več, prepeliću se je zgodila tista tekma, ki jo ima enkrat do dvakrat na leto, randolph je skakal, luka je zadel nekaj nemogočih metov, ostali so borbali. tega več ne bo.
Voly
# 03.12.2018 ob 19:35
Kaj se pa greste nekateri tu gor? Kaj za vraga pa je Nesterović kriv, če se gre Fiba tako butaste kvalifikacije v tako butastih terminih? Naša ekipa pač sloni na nekaj fantastičnih posameznikih in če teh ni, ne moremo priti niti na EP, kaj šele na SP. Ekipa, v kateri je glavni igralec neki Rebec, pač ne more premagati nobene resne reprezentance, tu ne bi pomagalo, če bi bil trener sam gospod Obradović!
Podpiram, da bi bile kvalifikacije pri nas in verjamem, da bi se zbrali prav vsi igralci z lanskega EP, plus Z.Dragić, če bi bili le zdravi! Mogoče bi poleti res lahko sodeloval tudi Kokoškov, saj bo Phoenix zadnji v NBA ligi in bodo takrat počivali. Ideja je odlična!
šešerko
# 03.12.2018 ob 18:13
kot je že nekdo omenil, naša pot navzdol se je začela z bizarnim vodenjem sprejema Danija Bavca . To je bil pot v amaterizem, kjer smo trenutno
gregsa
# 03.12.2018 ob 17:48
UUUF STO POSTO PODPIRAM!
šešerko
# 03.12.2018 ob 17:43
a je Erjavec sploh še živ? od lanskega rajanja v turčiji ga še nisem opazil?????
šešerko
# 03.12.2018 ob 17:50
zaupam Rašotu in njegovim poslovnim in športnim razumevanjem, da se ne bi šel tega projekta, če ne bi imel zadaj zagotovila. Blamaže sredi Ljubljane z igralci slovenske lige si verjetno ne bi dopustil. Da ne govorim o finančni zgubi
čarli23
# 03.12.2018 ob 18:50
Sedaj, ko je selektor Rade Trifunović izjavil, da ne bo obrnil hrbta Slovenski reprezentanci in bo ostal selektor se nimamo česa bati...S selektorjem s tako širokim izborom izgovorov in s takimi trenerskimi uspehi ni meja...
šešerko
# 03.12.2018 ob 17:45
westre

takole je to. Sem prepričan da bi se Tonček in Dragić odzvala , ker gre za največje tekmovanje na planetu : OI
Seveda ob pogoju da je trener dorasel njihovemu nivoju
Nekako upam da Rašo ve nekaj več kot mi kavčarji
RAZOČARAN
# 03.12.2018 ob 17:22
Mi v Sloveniji smo izgubili stik s košarko, žal, po prikazanem za dalj časa. Ne trosit megle.
marialorca
# 03.12.2018 ob 17:17
Košarkarska zveza Slovenije razmišlja, da bi junija organizirala enega od kvalifikacijskih turnirjev za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu 2020.

Verjamem, da so Dončića, Draagića, .... še mnoge, ki danes nimajo časa za nastop v reprezentanci, ki jo Latvija v drugem polčasu poniža,.... vprašali, ali bodo pomagali in sodelovali. Ne moreš biti domačin in verjeti, da z mladinci igraš četrtfinale in več.
threepointer
# 03.12.2018 ob 19:46
Točno tako, ni kaj razmišljati. In Luka bo zagotovo prišel. OI so tudi za Američane izredno pomembno tekmovanje in tudi Cubanu bo pomembno, da Luka tam igra. Če pa pride Luka, bodo prišli tudi vsi, ki ne bodo takrat fizično onesposobljeni in niso umsko zaostali. No, za Dragića ne upam staviti, ampak prekinitev pokoja je čisto mogoča. Vsaka ekipa z Dončićem je pa vsaj konkurenčna ne samo na kvalifikacijah, ampak tudi na OI.

Aja, Trifko pa tudi ne bo pustil Slovenije na cedilu in bo odstopil :). Z Dončićem v ekipi se bo tudi resnih kandidatov za selektorja kar trlo. Tudi vrnitev Kokoškova seveda ni izključena.

Še bomo uživali tudi v nastopih naše reprezentance!
timoti
# 03.12.2018 ob 19:26
kakšno pluvanje po Rašu, ki je zaslužen za sestavo ekipe evropskih prvakov in še mnogih predpogojev, ki morajo biti izpolnjeni.
Flika00
# 03.12.2018 ob 18:14
Matej Kavas(203cm) 37min 18tock 6skokov met 7/14 (4/7 trojke)
Martin Krampelj(206cm) 18min 10tock 6skokov met 4/7
David Kralj(193cm) 27min 9tock 1skok 2asist met 3/4 (3/3 trojke)

Evo malo statistike nasih najbolj "vrocih" NCAA kosarkarjev
infostriker
# 03.12.2018 ob 18:07
"Košarkarska zveza Slovenije razmišlja, da bi junija organizirala enega izmed kvalifikacijskih turnirjev za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu 2020."

In program bo vodil Dani Bavec!
jasej1
# 03.12.2018 ob 18:46
Nič nam ne bo pomagalo, če bo Trifunović šarlatan še naprej selektor. Problem Nesterovića je ta, da hoče okoli sebe osebne prijatelje. To je strup za posel, ne glede na to, za kakšen posel gre.
šešerko
# 03.12.2018 ob 17:55
upoštevati je treba da je tudi FIBI v interesu da je Dončič na njihovih tekmovanjih. Že za SP nisem čisto prepričan da se ne bo našel kak WC. ZA Tokio pa nam organizacija ne uide+ naklonjenost sodnikov. Tokio si želi Dončića. Razmišljajte globalno
šešerko
# 03.12.2018 ob 18:28
karte že naprodaj?
šešerko
# 03.12.2018 ob 18:01
Belph

ti pa si model za na kavč. Mi ki se spoznamo na košarko pa vemo, da bi tista peterka sedaj še lažje osvojila EP, Dončič napreduje vsak teden, Randolph in Vidmar bosta vedno na istem nivoju, kaj pa pomeni prisotnost Dragiča in Dončiča zua ostale pa itak veš. Plus to da so že uigrani
šešerko
# 03.12.2018 ob 17:51
Zlobni genij

mislim da ne gre za klic iz obupa , ampak en mozaik v sestavljanki. rašo ve nekaj več, sicer ne bi tega bleknil
alojzr2
# 03.12.2018 ob 17:38
Torej cilj je jasen. V domači dvorani bo naš koš preozek za žogo, nasprotnikov koš bo pa premera cevi predora Karavanke. Potem bi mogoče šlo.

Sicer pa ne bluzite. S takim trenerjem in tako zasedbo lahko igrate tudi v moji dnevni sobi, pa vam ne bo uspelo.
gregsa
# 03.12.2018 ob 22:13
Medtem je Luka postal ROOKIE OF THE MONTH na Zahodu! To so njegove predstave!
bicesniga
# 03.12.2018 ob 20:04
Aja pa seveda drug selektor! Pod nujno!
bicesniga
# 03.12.2018 ob 20:02
Ni kaj razmišljat, organizirat, v tapravi zasedbi smo bog i batina! Eno leto starejši Dončič, Prle bo drugo leto super, bote vidl, Blažič, Zoki...pa tak kot je en reku, "tončkov kolk češ" v vrsti zbor bojo stali in polne stožice...plus projekt in uvrstitev garant,.... tam pa za razliko, od prejšnjih tekmovanj, taktično mimo USA do finala pol pa BUM....Dončič s polovice za zmago!
themetun
# 03.12.2018 ob 18:38
Pa kaj vam ni jasno - s tako zasedbo itd, če pa jasno piše, da bi bil turnir poleti, ko so igralci prosti. Seevda čitso 100% ne bi bili (mogoče bodo ravno od Dončića zahtevali, da počiva, ker ima pač prvič tako divjo sezono), ampak da bi igrali s trenutno zasedbo, pa lahko napiše samo šimfač, ki ne zmore prebrati članka.
šešerko
# 03.12.2018 ob 17:51
dobite organizacijo, potem pa zafrknite FIBO in turnir organizirajte v tivoliju. Tokio bo tu
šešerko
# 03.12.2018 ob 17:38
poleti je Kokoškov prost?
kiliboy
# 03.12.2018 ob 19:51
S takim selektorjem pridemo na prvenstvo samo v primeru, da dobimo "wild card." Drugače žal ne vidim možnosti. Predlog za tale turnir, je pa bolj klic utapljajočega.
rezonator
# 03.12.2018 ob 19:26
medtem ko kzs šele razmišlja o projektu, imajo šimfači v desetinki sekunde do potankosti izdelana mnenja, kolk je to slabo..... ti komentarji na športu so ratali res totalni poden
Rui
# 03.12.2018 ob 18:16
Se lepo bere ampak nekako mi pa vse skupaj pa ni všeč. Tako deluje kot neka predvolilna obljuba, čez naša košarka je v burcu ampak mi vam ponujamo mogoče OI turnir če bo prišel Dončič, mogoče še kdo , če bo država zopet plačala kotizacijo, če bo bo to in ono...

To stanje v košarki in posledično te kvalifikacije so tudi za nekaj dobre so vsaj razgalila vso bedo naše košarke OZ. Nada zibanje v zadnjih 10+ letih, sedaj nas pa hočejo tako poceni kupiti z nekim Kvalifikacijskim turnirjem in nekako prisiliti vse k sodelovanju....

Me zanima kaj bo če Luka Dalles ne pusti Dragič in Tonček posledično ostaneta pri pokoju no pa je pravljice konec...
Skular
# 03.12.2018 ob 18:03
Podpiram organizacijo turnirja do takrat bodo tudi teli mladci že nabral nekaj izkušenj tako da je to samo dobro za SLO basket. Super....
bicesniga
# 04.12.2018 ob 07:32
@ Acinho...Slovenija je mela dva najkvalitetnejša igralca, ne vroča...razlika. Ostali niso odigrali nad pričakovanji ampak v skladu z njimi glede na sestavo moštva...."Tonček" je dal točno to, kar se je pričakovalo, prav tako Prle, Blažič, Vidmar...Beograd 2005, ni bila provokacija, ampak replika, kaj se lahko zgodi, na tvoje Srbiji je manjkala prva peterka...Sploh ne pravim, da se Srbi nimajo s čim za potolažit, sam zmanjševat uspeha SLO reprezentance s takimi,..., manjkali so ostali, srbija je mela B ekipo, ostalim reprezentantom, se je kazala Marija ipd...ni glih objektivno. Objektivno je bila SLO top kvaliteta, top vodena in v skladu s tem je bil rezultat...Nihče jih ni mogu premagat, Špance in Francoze z močnimi imeni smo odpihnal.
Acinho
# 03.12.2018 ob 21:04
Hahaha kake tu eni pisejo o nekih zmagah proti ZDA in podobno, jst nwm kje vi zivite folk. ZDA so razred zase v basketu in to je jasno vsem, oni zadnja leta SP in OI igrajo na 2/3 gasa, enostavno je gap prevelik, pa cetudi bi Doncica kloniral. Nekateri pozabljate da tudi lanski Euro ni bil v polni postavi pri malem morju najvecjih ekip, tako da preden eni zacnete visoko leteti, je potrebno najprej premagati najboljse evropske ekipe v njihovih polnih postavah.

Sicer pa, ta turnir se bo igral sele leta 2020, takrat bo imel Dragić 34 let in veliko vprasanje v kaksnem stanju bo (poleg tega da se je clovek ze upokojil kar se tice reprezentancnega basketa) ob Doncicu pa trenutno zal ne vidim nekega super duper potenciala, ampak ja ce se ponudi priloznost, zakaj pa ne! Je pa seveda ogromno neznank, kdo vse se do takrat se ne bo uvrstil na OI in bo posledicno v kombinaciji za organizacijo teh turnirjev.
fuzbalhejtr
# 03.12.2018 ob 20:16
Dragič, Dragič, Dončič, "Tonček" Vidmar.
Nikolič, Prepelič, Blažič, Čančar, Macura/Dimec in še en tudi če je 17-letnik samo da ima potencial za centra.
Trener pa Kokoškov, ker ne spreminjaj nekaj če deluje :D In če pogledamo prvo peterko je ubijalska, mislim da bi realno ta prva peterka proti USA lahko dobila 1 na 4 tekme, tako da če pridemo na OI in s tako ekipo, mislim da je medalja dosegljiva in bi morala biti cilj, tako da pravilno da se lobira v tej smeri da na OI Slovenija bo.
NoriGoban
# 03.12.2018 ob 19:45
"a res mislite, da bomo z luko pa vse zmagali?"

ZDA podo padle v finalu s 104:99!
mikedean
# 04.12.2018 ob 11:18
Žal kompletne Slovenije nikoli ni bilo in nikoli ne bo. Si predstavljate kompletno Slovenijo na EP-jih v obdobju od 2005 do 2013? Padle bi kake štiri medalje. Na EP 2017 se jim je izšlo, ker so manjkali "le" trije pomembni igralci (Z.Dragić, B.Udrih, Vujačić).
threepointer
# 04.12.2018 ob 10:46
Kompletna Srbija bi bila proti kompletni Sloveniji precej velik favorit, vendar pa v izzid nisem ravno prepričan. Naši ne bi bili brez možnosti.
threepointer
# 04.12.2018 ob 08:12
In jih bomo spet odpihnal, ko bomo v polni zasedbi :).
bicesniga
# 03.12.2018 ob 23:11
@Acinho
....dej ne bit preveč pameten, Grčija, Finska doma, Francija, Latvija s KP, Španija, Srbija, vsi po vrsti so frčeli ko knofi od gat...nekatere nismo zmagal sam za par pik...brez poraza...to Srbijo,ki je bila v finalu, bi v skupini pregazl za 20...brez Dončiča cel drugi polcajt, ne se hecat...naberte jih skup, pa da se igramo...!!!

P.S. Beograd 2005
fuzbalhejtr
# 03.12.2018 ob 21:35
@Aschino, to je tudi res, ampak Slovenija če zbere res vse najbolše kar premore na kup, mislim da bi lahko premagala tudi Srbijo(ki če zbere vse najbolše na kup je najbolša ekipa v Evropi). Seveda bi bila Srbija velik, velik favorit, glede na to da so se z njimi kar namučili na EPju ko jih je 1/4 manjkala ampak z ustrezno taktiko bi se jih dalo premagati, zdaj za ZDA je res mogoče prevelik gap, ampak sej pravim da bi zgolj prva peterka ki sem jo naštel proti prvi peterki ZDA imela vsaj 25% možnosti za zmago in to če bi odigrali Slovenci brez kakršnekoli napake, ampak če se pride na OI in imamo "polno" postavo mora biti medalja cilj ker premagljivi so vsi, dobro če ZDA pripelje dream team in ima 12 košarkarjev skorajda enakovrednih potem so oni skoraj da nepremagljivi,vse ostalo bi se pa dalo zmagat no in pa tudi izgubit ampak bodimo pozitivni :D
gospod iskreni
# 03.12.2018 ob 21:21
Trifunovic je od Rasota dober prijatelj, to se ja ve. S tako reprezentanco organizirat tak turnir je cista neumnost. Veliko bolj pametno bi bilo vse sile usmerit v razvoh kvalitete. Ker bo kmalu prepozno. Doncic sam ne more igrat, kvaliteta pa ne bo padla iz neba. Koliko je Trifunovic kriv je tezko rect, ampak po blamazi z Belorusijo bi moral leteti. Edino ce pristajamo na logiko da Belorusija ima igrace
Zlobec
# 03.12.2018 ob 21:07
Hmm Rašo, se mi zdi da je Trifunovič tisti, ki je glavni ali se motim? Bo on prej tebe zamenjal, kot ti njega hehe
Zlobec
# 03.12.2018 ob 21:05
Ne bo obrnil hrbta, daj no Trifunovič kaj misliš da smo neumni, odidi, naj še kateri drugi trener dobi priložnost, očitno Trifunoviču delo z mladimi ne leži
Zlobec
# 03.12.2018 ob 20:59
Ja očitno bo še priložnost gledati Zagorca, Muriča, Dimca, pa Trifunoviča pa Bavca, obetajo se drame proti Belorusiji, Ukrajini s polovico amaterjev, ampak glej važno da smo mi prvaki, tega nam ne more odvzeti nihče:D aja, kriva bo seveda Fiba. Trifko mi smo s tabo
kramci
# 03.12.2018 ob 20:48
kakšno pluvanje po Rašu, ki je zaslužen za sestavo ekipe evropskih prvakov in še mnogih predpogojev, ki morajo biti izpolnjeni.

o tem se pa ne strinjam. to, da je prišel kokoškov in da je prišel tonček je imel ogromno besedo Goran, verjetno pri tončeku tudi Dončič.
ja, nekaj je moral narediti, sicer tega naslova nebi bilo, ampak to kar se pa sedaj dogaja... tukaj pa je povsem pogorel.

to, da so te kvalifikacije že zdajvnaj zgubljene je blo jasno zelo kmalu. zakaj ne menjamo trenerja, ker trifunovič pač ni pravi in naj novi trener spozna igralce v tem ciklu, kot pa da bodo potem izgovori da ne pozna igralcev...

kaznoval je nikoliča in šiška....jao, js bi rekel da ju je prej nagradil...

perejo perilo v javnosti, kar je najslabše kar se lahko zgodi, namesto da bi s odkrito pogovoril z vsakim igralcem in je to to.

Najbolj pa rašotu zamerim aroganco do Omiča. naplahtali so ga že 2x. 1x ko so tončeka poklicali, potem pa je rekel da bi še igral, pa je rekel trifko, da še čakajo če si bo mogoče tonček premislil in bo še igral. kdo si tu norce dela. Omič pa bi rad igral, pa ga niti ne pokličejo, je rekel da bi igral, če bi ga samo poklicali. Samo čakam kdaj bo rekel naj se solijo in rekel adijo za vedno. Na srečo se za reprezentanco igra s srcem in za navijače in ne zaradi denarja, drugače bi od naših manjkalo še pol ekipe več.
naj se malo zresnijo in gledajo v prihodnost, Vidmar tudi ni več mladič...

članek o Omiču tule : https://siol.net/sportal/kosarka/alen-omic-kritizira-kosarkarsko-zvezo-spremeniti-morajo-stvari-484556
Kazalo