Bosta Kawhi Leonard in LeBron James drugo leto igrala skupaj v isti ekipi? Foto: Reuters
Bosta Kawhi Leonard in LeBron James drugo leto igrala skupaj v isti ekipi? Foto: Reuters

Za slovenske ljubitelje košarke se vse začne že 21. junija, ko bo nabor Lige NBA. Luka Dončić je brez dvoma v igri za izbor na enem od prvih petih mest, vključno s potjo v Phoenix (Sonca, kjer je vlogo trenerja prevzel Igor Kokoškov) ima pravico prvega izbora.

James naj bi spet menjal ekipo
Tako kot v času zadnjih dveh svetovnih prvenstev v nogometu - bo tudi tokrat na NBA-tržnici prvo ime LeBron James, ki ima s Clevelandom še enoletno pogodbo, a z možnostjo, da si poišče nov klub (t.i. 'opt-out'). Glede na to, da je v mesto že pripeljal naslov, kar je bila njegova velika želja, hkrati pa so Cavsi zadnjo sezono v razmerju do Golden Stata postali izrazito nekonkurenčni, so dokaj realne možnosti, da spet preveri trg in poišče sredino, v kateri bi lahko lovil četrti naslov prvaka.

Favoriti naj bi bili Lakersi
Seznam ekip, kjer bi Kralj lahko pristal, je relativno dolg: na vzhodu so to Cleveland (ki ima še vedno nekaj možnosti, da zadrži zvezdnika), Philadelphia, Boston in Miami, na zahodu pa Houston, San Antonio ter obe ekipi iz Los Angelesa. Večina stavnic je prepričana, da imajo največ možnosti LA Lakersi.

Se obeta nova superekipa?
Jezerniki so ena največjih ekip v Ligi NBA, a so brez končnice ostali v zadnjih petih letih. Zdaj se tja ne kanijo le vrniti, ampak zavladati ligi. V množici številnih napovedi, informacij in govoric je na površje priplavala vizija še ene superekipe, Lakersi naj bi se tako prizadevali, da bi v ekipo pripeljali tri zvezdnike, ob Jamesu naj bi to bila še Paul George in Kawhi Leonard.

Nurse poslej glavni trener Toronto Raptors
Edino kanadsko moštvo v Ligi NBA Toronto ima novega glavnega trenerja. Američan Nick Nurse je pred prevzemom mesta glavnega trenerja pet sezon pri Torontu opravljal naloge pomočnika trenerja. 50-letni Nurse je podpisal triletno pogodbo v vrednosti 10 milijonov ameriških dolarjev.

Nekdanji glavni trener Raptorsov Dwayne Casey je prejšnji teden podpisal pogodbo z Detroitom. Casey je po najboljšem dosežku v rednem delu sezone izgubil službo v Torontu, potem ko so Raptorse v drugem krogu izločil Cleveland s 4:0 v zmagah.