Sergio Llull ostaja zvest Realu in se kljub mikavni ponudbi Houstona vsaj za zdaj še ne bo preizkusil v Ligi NBA. Foto: EPA
Sergio Llull ostaja zvest Realu in se kljub mikavni ponudbi Houstona vsaj za zdaj še ne bo preizkusil v Ligi NBA. Foto: EPA

Španski reprezentant Sergio Llull je namreč podaljšal zvestobo evropskemu prvaku Real Madridu, čeprav bi v ZDA zaslužil četrtino več in predvsem igral v Ligi NBA. Lull in Real sta se tako dogovorila za sodelovanje vse do poletja 2021.

Najboljši igralec finala španskega prvenstva in organizator igre španske reprezentance bo v Madridu ostal za nekaj manj kot tri milijone evrov (neto) na sezono. Llull bo celo samo drugi najbolje plačani igralec Reala za Rudyjem Fernandezom, hkrati pa ne bo postal najbolje plačani novinec v zgodovini lige NBA.

Rekordni znesek za novinca ga ni premamil
Houston je bil pripravljen plačati 21 milijonov dolarjev (bruto) za tri sezone, s čimer bi Llull presegel dosedanja najbolje plačana novinca, Nikolo Mirotića in Andrewa Wigginsa (oba po 5,5 mio. dolarjev na sezono), ki je bil lani prvi izbor nabora. Ob bruto letni plači sedem milijonov dolarjev bi Llull v Teksasu, kjer so nižji davki, iztržil okoli štiri milijone evrov neto.

Vendar si 27-letni Llull ni povsem zaprl vrat za odhod v Ligo NBA, saj se je nekoliko znižala odškodnina ob morebitnem odhodu v drug klub, ki je bila doslej pet milijonov evrov in ki je bila že lani glavna prepreka za uresničitev želje Houstona.