Kevin Love se je pridružil LeBronu Jamesu. Foto: Reuters
Kevin Love se je pridružil LeBronu Jamesu. Foto: Reuters

Jamesa v Clevelandu.

V posel so bili poleg Cavsov vpleteni še Minnesota in Philadelphia. Minnesota je v zameno za Lova dobila letošnji prvi izbor na naboru Andrewa Wigginsa, lanski prvi izbor nabora Anthonyja Bennetta in krilnega igralca Philadelphie Thaddeusa Younga. Philadelphia je dobila prvi izbor na naboru v letu 2015, branilca Alekseja Šveda in krilnega košarkarja Luca Richarda Mbaha a Mouteja.

Posel je bil sicer dogovorjen že pred enim mesecem, a zaradi podpisane pogodbe novinca Wigginsa ni mogel biti izpeljan do 23. avgusta.

Direktor Clevelanda David Griffin je bil ob prihodu Lova navdušen: "To je poseben trenutek za našo ekipo. Že pri 25 letih se je Love dokazal kot eliten NBA-košarkar." Love je v prejšnji sezoni dosegal v povprečju 26,1 točke in 12,5 skoka na tekmo.

S prihodom Jamesa in Lova je Cleveland postal eden najresnejših kandidatov za naslov. Dvojica bo z zvezdniškim organizatorjem igre Kyriejem Irvingom sestavljala novo veliko trojko v Ligi NBA. Cleveland ni osvojil naslova prvaka v ameriških profesionalnih športih vse od leta 1964, ko so v Ligi NFL slavili Brownsi.