Magic Johnson si želi hitre vrnitve Lakersov na vrh Lige NBA. Foto: EPA
Magic Johnson si želi hitre vrnitve Lakersov na vrh Lige NBA. Foto: EPA
Byron Scott in Mitch Kupchak
Generalni menedžer Mitch Kupchak bo skušal poleti v klub zvabiti kakšno zveneče ime. Foto: EPA
Dr. Jerry Buss
Dr. Jerry Buss je umrl pred dvema letoma. Po njegovi smrti izidi Lakersov drsijo strmo navzdol. Foto: EPA
Kobe Bryant
Kobe Bryant je zaradi poškodbe desnega ramena že končal letošnjo sezono. Naslednjo sezono bo zaslužil kar 25 milijonov ameriških dolarjev. Foto: Reuters

Jezerniki, ki so 17. junija 2010 na sedmi tekmi proti Bostonu v velikem slogu osvojili 16. naslov prvakov v Ligi NBA, so sredi najslabše sezone v bogati zgodovini kluba. Imajo le 13 zmag in kar 39 porazov, v torek zvečer so v končnici izgubili proti Denverju v Staples Centru (96:106). To je bil že 14. poraz na zadnjih 15 tekmah.

Glavne odločitve bi moral prepustiti Kupchaku
"Jim Buss skuša vse narediti sam, o vsem odloča on, s tem skuša dokazati, da se je njegov pokojni oče Jerry pravilno odločil, ko je zaupal njemu. Prav z nikomer se ne posvetuje, njegov cilj pa je seveda nov naslov prvaka v Ligi NBA. Mislim, da bi moral Jim prepustiti košarkarske odločitve generalnemu menedžerju Mitchu Kupchaku. On ima ogromno znanja, zelo je pameten in pozna vse trike v tem poslu. Prisoten je na vsakem treningu, ne uide mu nobena malenkost. Tudi navijači mu zaupajo," je pojasnil Johnson, ki je med letoma 1979 in 1991 blestel v dresu Lakersov. Osvojil je pet prstanov (1980, 1982, 1985, 1987 in 1988).

Med najbolj vročimi prostimi igralci tudi "Gogi" Dragić
"Poleti prihaja čas za najpomembnejšo odločitev v življenju Jima Bussa. Mora dobiti vrhunskega prostega igralca, tudi na naboru bodo Lakersi dobili kakovostnega košarkarja. Če poleti ne podpišemo enega izmed zvezdnikov Lige NBA, je za nas vlak odpeljal," je odločno pripomnil 55-letni Magic. Najbolj vroči prosti igralci na trgu - Marc Gasol, LaMarcus Aldridge, Goran Dragić in Rajon Rondo. Lakersi imajo ogromno prostega denarja, zvezdnikom lahko ponudijo maksimalno pogodbo.

Kobe si zasluži odlično zadnjo sezono
"Kobe bi moral Jimu Bussu jasno povedati, da mora podpisati enega izmed vrhunskih košarkarjev. V nasprotnem primeru pač ne bi igral sezone 2015/16 v dresu Lakersov. Bryantu bi odsvetoval vrnitev naslednjo sezono, saj s tako netalentiranimi soigralci nima nobenih možnosti, znova se bodo nizali porazi. Kobe si zasluži odlično zadnjo sezono v karieri," je dodal Johnson. Bryant je z Lakersi prav tako osvojil pet naslovov (2000-02, 2009 in 2010).

Magic si ne želi službe pri Lakersih
"Jim me ne mara, ker ga kritiziram. Okoli govori, da si na vsak način želim službo pri Lakersih. Lahko povem, da si je niti slučajno ne želim! Želim samo povedati resnico, sem navijač Lakersov in želim si, da bi se znova borili za vrh. Lakersi morajo znova postati klub, ki ga bodo tekmeci v Ligi NBA jemali resno. Čas je, da se Jim Buss posvetuje z ljudmi, ki poznajo posle v Ligi NBA, o vsem pač ne mora odločati sam," je sklenil Johnson, ki je dolgoletni prijatelj s predsednico Lakersov Jeannie Buss, sicer zaročenko Phila Jacksona.

Kriza se je začela s prihodom D'Antonija
Jim Buss se je novembra 2012 odločil, da ni čas za vrnitev Jacksona na klop Lakersov. Raje je podpisal pogodbo z Mikom D'Antonijem, ki je s svojim "run and gun" slogom popolnoma razbil ekipo. Byron Scott ima zdaj težko nalogo, saj so Bryant, Steve Nash in obetavni Julius Randle zaradi poškodb že končali sezono. Lakersi zadnje tekme začenjajo s peterko Jordan Clarkson-Wayne Ellington-Ryan Kelly-Tarik Black-Robert Sacre, ki tudi v Evroligi ne bila dosegla veliko zmag.