Goran Dragić se z Miamijem ni uspel prebiti v končnico. Foto: Reuters
Goran Dragić se z Miamijem ni uspel prebiti v končnico. Foto: Reuters

Prejšnji teden je ESPN poročal, da je Vročica pripravljena Dragiću ponuditi petletno pogodbo v vrednosti več kot 80 milijonov ameriških dolarjev. Časnik Miami Herald danes poroča, da bo to zelo verjetno premalo. Drugi klubi lahko ponudijo maksimalno štiriletno pogodbo v vrednosti 81 milijonov ameriških dolarjev. Miami Herald napoveduje, da naj bi petletna pogodba za Dragića znašala od 90 do 100 milijonov zelencev.

Najboljši slovenski košarkar je danes predstavil svojo vlogo ambasadorja evropskega leta za razvoj 2015 in košarkarski kamp, ki na Rogli poteka drugo leto zapored. "Gogi" je na novinarski konferenci poudaril, da je počaščen, da je lahko ambasador evropskega leta za razvoj. "Skrb vzbujajoče je, koliko otrok po svetu živi v zelo težkih razmerah. Veliko lahko zanje naredimo mi vsi, da jim omogočimo boljše otroštvo, boljše življenje," je dejal Dragić.
Z bratom Zoranom velikokrat sodelujeta v dobrodelnih akcijah, še posebej v dobrobit otrok. Izrazil je veselje in zadovoljstvo, da so del tega kampa tudi štirje otroci iz BiH-a, ki se ga lahko udeležujejo prav s sredstvi Republike Slovenije. Vesel je, da je tudi s slovensko pomočjo zgrajena telovadnica v Novem Sarajevu.


V Miamiju se obetajo velike spremembe

V Miamiju je zelo nezadovoljen zvezdnik Dwyane Wade, zato so mogoči številni scenariji. Vročica se v pretekli sezoni ni prebila v končnico, zbrala je le 37 zmag in ima na voljo deseti izbor na naboru. Mogoča je tudi menjava igralcev, kjer bi bil vpleten 33-letni Wade.

Kje bosta pristala Cousins in Aldridge?
Med prostimi igralci sta zelo vroča DeMarcus Cousins in LaMarcus Aldridge. Cousins se ne razume s trenerjem Sacramenta Georgeem Karlom, zelo pa si ga želijo LA Lakersi. 16-kratni prvaki Lige NBA imajo drugi nabor in zelo verjetno bodo izbrali centra Jahlila Okaforja.