Kyrie Irving in LeBron James zelo verjetno ne bosta več dolgo soigralca. Foto: Reuters
Kyrie Irving in LeBron James zelo verjetno ne bosta več dolgo soigralca. Foto: Reuters

je zanikalo, da naj bi pripravljalo menjavo igralcev s Cavaliersi.

25-letni Irving ne želi biti več v senci LeBrona Jamesa, ki se je k Cavaliersom vrnil pred tremi leti. Skupaj sta junija lani poskrbela za prvi naslov v zgodovini kluba, v letošnjem finalu pa je bil Golden State boljši s 4:1. V Clevelandu so se težave začele, ko je uspešni generalni menedžer David Griffin prejšnji mesec odšel, saj niso dosegli dogovora o podaljšanju pogodbe.

Med klubi, ki naj bi se najbolj zanimali za Irvinga, naj bi bil tudi Miami. ESPN je poročal, da je Miami ponudil Gorana Dragića in Justisa Winslowa v zamenjavo za Irvinga, ki ima pogodbo do leta 2020 in je v Cleveland leta 2011 prišel kot številka ena na naboru. V pretekli sezoni je v povprečju zbiral po 25,2 točke na tekmo in 5,8 podaje, trojke pa je metal 40-odstotno.

Ameriški mediji še naprej ugibajo, kje naj bi končal Irving. Glavna kandidata naj bi bila Phoenix in Minnesota. Eric Bledsoe in Jared Dudley naj bi prišla iz Phoenixa, Minnesota pa ima sijajno mlado jedro. Jimmy Butler in Karl Anthony Towns sta že govorila z vodstvom kluba, da naj skuša izvesti menjavo.