Donovan Mitchell je za zabijanje
Donovan Mitchell je za zabijanje "windmill" prejel 48 točk. Foto: Reuters
Devin Booker je v finalu metanja trojk postavil rekord z 28 točkami. Foto: Reuters
Goran Dragić bo v nedeljo prvič zaigral na tekmi All Star. MVP evropskega prvenstva bo igral v ekipi LeBrona Jamesa. Foto: Reuters

V finalu tekmovanja v zabijanju, ki je bilo vrhunec super sobote pred 67. tekmo All Star v Los Angelesu, sta se pomerila Mitchell in Larry Nance. Branilec Utaha je zbral 98 točk, košarkar Clevelanda pa 96. Mitchell je v odločilnem zabijanju oblekel Torontov dres Carterja, ki je leta 2000 postavil nove mejnike v tem tekmovanju.

Larry Nance se je preoblekel v dres svojega očeta iz leta 1984, ko je zmagal v prvem tekmovanju v zabijanju. Še posebej je navdušil z drugim finalnim zabijanjem, ko si je mojstrsko podal od table in prejel 50 točk.
V prvem krogu sta izpadla Dennis Smith (Dallas) in Victor Oladipo (Indiana).

Rekordnih 28 točk Bookerja
Finalni obračun v metanju trojk je bil izjemen. Devin Booker je zbral kar 28 točk, kar je največ, odkar veljajo nova pravila. Zvezdnik Golden Stata Klay Thompson jih je zbral 25, Tobias Harris (LA Clippers) pa 17. Razočaral je branilec naslova Eric Gordon, ki je z 12 točkami ostal brez finalnega nastopa. V prvem krogu so izpadli tudi Wayne Ellington (17 točk), Bradley Beal (15), Kyle Lowry (11) in Paul George (9).

Od leta 2014 je najvišje mogoče število točk 34, saj si igralec izbere svoj najljubši položaj, kjer vsaka izmed petih žog šteje dve točki. Stephen Curry je leta 2015 zbral 27 točk, njegov soigralec Thompson pa je ta dosežek izenačil leto zatem.

Dinwiddie blestel na spretnostnem poligonu
V spretnostnem izzivu je bil najboljši Spencer Dinwiddie, ki je v finalu ugnal Laurija Markkanena. Hitri košarkar Brooklyna je v vseh treh krogih takoj zadel trojko na koncu poligona.
V noči na ponedeljek bo na sporedu 67. tekma All Star, ko bo igral tudi Goran Dragić.