Miha Lapornik je bil prejšnji teden v Stožicah, ko je Olimpija proti Nižnemu Novgorodu izgubila s 73:79, s 15 točkami prvi strelec ljubljanske zasedbe. Foto: www.alesfevzer.com
Miha Lapornik je bil prejšnji teden v Stožicah, ko je Olimpija proti Nižnemu Novgorodu izgubila s 73:79, s 15 točkami prvi strelec ljubljanske zasedbe. Foto: www.alesfevzer.com

Rusi so prejšnji teden v Ljubljani zmagali z 79:73, potem ko je bila Union Olimpija do konca v igri za zmago. Trener Gašper Potočnik je prepričan, da bi to tekmo morali dobiti: "Naredili smo kar nekaj napak, ki smo jih analizirali. Bilo je tudi nekaj dobrih stvari. Upam, da nam bo uspelo popraviti napake in presenetiti nasprotnika."

V Nižni ne bosta potovala Ronalds Zakis (težave s kolenom) in Gregor Hrovat. Vprašljiv je tudi nastop Mitje Nikolića, ki ga še vedno muči poškodba gležnja.

"Mislim, da v zadnjem mesecu igramo zelo dobro, ampak imamo resnično težke nasprotnike, ki so močnejši od nas v tem trenutku. Verjamem, da bomo v Rusiji pokazali dobro igro, in upam, da bomo imeli možnosti za zmago," je optimističen kapetan Saša Zagorac. Ker možnosti za preboj v osmino finala Evropskega pokala pravzaprav ni, je za Olimpijo pomembnejše sobotno domače srečanje proti Tajfunu v Ligi Aba. Olimpija bo tako lahko igrala povsem sproščeno. Če bo met za tri točke stekel tako kot v soboto proti Zadru, bi lahko spet do konca upala na presenečenje.

Drugače razmišlja Nižni Novgorod: "Moramo premagati Olimpijo, da ohranimo možnosti za izločilne boje. Pod pritiskom vedno igramo bolje," je povedal Rašid Mahalbašić, ki se je rodil v Sloveniji in eno sezono igral pri Zlatorogu, kjer je bil soigralec Mihe Lapornika.

Evropski pokal (M), drugi del, skupina M, 4. krog, torek ob 17.30:
NIŽNI NOVGOROD - UNION OLIMPIJA

Sreda ob 18.00:
UNICS KAZAN - MACCABI TEL AVIV

Lestvica:                           
UNICS KAZAN          3  3 0  +26   6
MACCABI TEL AVIV     3  2 1   +3   5
NIŽNI NOVGOROD       3  1 2   -8   4
UNION OLIMPIJA       3  0 3  -21   3