Rajon Rondo je najboljši podajalec Lige NBA, na tekmo povprečno kar 10,8-krat uspešno najde soigralca. Foto: EPA
Rajon Rondo je najboljši podajalec Lige NBA, na tekmo povprečno kar 10,8-krat uspešno najde soigralca. Foto: EPA

Mavericksi so v Boston poslali Brandana Wrighta, Jameerja Nelsona in Jaeja Crowderja. Celticsi so prejeli tudi izbor v prvem krogu nabora leta 2015 in v drugem krogu nabora leta 2016. V Dallas se seli še krilni igralec Dwight Powell.
Za sijajnega organizatorja igre so se ogreli tudi pri Sacramentu, New Yorku, Houstonu in LA Lakersih, a dogovora niso sklenili. Še posebej Lakersi skušajo na vsak način okrepiti ekipo. Kobe Bryant je bil 5. decembra na zajtrku z Rondom pred tekmo v TD Gardnu.
Dallas (19 zmag in 8 porazov) je bil najbolj konkreten, Mavsi imajo sijajno ekipo, Dirk Nowitzki, Monta Ellis, Tyson Chandler in Chandler Parsons imajo zdaj še odličnega organizatorja igre. Lastnik Mark Cuban se zaveda, da je konkurenca na močnem Zahodu izjemna.

Vodstvo Bostona, ki je daleč od stare slave (9 zmag in 14 porazov), se zaveda, da bi Rondo (8,3 točke, 10,8 podaje in 7,5 skoka na tekmo v povprečju) poleti postal prost igralec in bi zagotovo zapustil Celticse, zato so tudi izvedli menjavo igralcev. Rondo bo v letošnji sezoni zaslužil 12,9 milijona ameriških dolarjev.