Kyle Lowry ni več prva violina Houstona tako pri McHalu kot pri navijačih. Foto: EPA
Kyle Lowry ni več prva violina Houstona tako pri McHalu kot pri navijačih. Foto: EPA
Luis Scola
Tudi Luis Scola v zadnjem času ni v blesteči formi. Foto: EPA
Goran Dragić
Za Gorana Dragića se lahko sezona konča že naslednji petek. Foto: EPA

Med trenerjem in do pred kratkim prvim zvezdnikom Rocketsom se je zaiskrilo med minuto odmora na nedeljski tekmi v Denverju. Lowry, ki takrat ni bil v peterki, je stal zunaj skupine in ni poslušal napotkov trenerja, zato je McHale stopil do njega in ga skušal potegniti med soigralce, zbrane v gruči. Lowryja je to tako razjezilo, da je začel vpiti na McHala.

Lowry, ki mu je Goran Dragić med enomesečno boleznijo prevzel vlogo prvega organizatorja igre, je po torkovem treningu najprej v smehu zatrdil, da se incidenta ne spomni, pozneje pa je le priznal, da je prišlo do trenj: "Prišlo je do spora, a to se med tekmo dogaja. Pri obeh so prevladala čustva, in to je to. Se zgodi."

"To je bil le trenutek"
Lowry je povedal, da se o tem ni pogovoril s trenerjem. "Menim, da za to ni nobene potrebe. Oba veva, da se medsebojno spoštujeva. On je naredil nekaj, jaz nekaj. To je bil le trenutek," je povedal Lowry, ki je pri navijačih po zadnjih predstavah Dragića od nedotakljivega prvega moža kar naenkrat tisti, ki ga je treba poleti zamenjati.

Lowryjevi soigralci pred odločilnim tednom mirijo strasti. Tudi Dragić. "Menim, da ni šlo za večjo težavo. Vsak igralec je kdaj pa kdaj frustriran. Vsi vemo, da je Kyle odličen igralec in da hoče pomagati ekipi," je povedal novi ljubljenec navijačev Houstona.

Tudi McHale pod udarom kritik
Rakete v noči na četrtek čaka gostovanje pri branilcu naslova Dallasu, ki se prav tako krčevito bori za končnico. Trener McHale je pod udarom kritikov, ki mu očitajo slabe menjave in napačne odločitve v ključnih trenutkih. Potem ko so na treh tekmah prejšnji teden zaostajali za 16, 18 in 23 točk, je bil McHale kljub ponedeljkovemu porazu proti Denverju v Houstonu bolj zadovoljen: "Igrali smo trše kot na prejšnjih tekmah. V naši igri prej ni bilo ostrine, zdaj jo spet imamo. To me navdaja z optimizmom."

Oba centra imata težave s hrbtom
McHale ima težave na centrskem položaju, saj imata tako Marcus Camby kot Sam Dalembert bolečine v hrbtu. Njun nastop v Dallasu je vprašljiv. "Smo v tem delu sezone. Vsa moštva so v težavah, a treba se je boriti do konca," pravi Lowry.

Zdaj štiri tekme v petih dneh
Houston je z izkupičkom 32:29 izenačen s Phoenixom, ki drži osmo mesto zaradi boljšega razmerja na medsebojnih tekmah. Šesti je Denver (34:27), sedmi pa Dallas (34:28). Iz ozadja grozi Utah (32:30). Takoj po obračunu v Dallasu se Houston seli v New Orleans, kjer bo tekmo igral že v noči na petek. V noči na nedeljo Rakete gostijo Golden State, manj kot 24 ur pozneje pa jih čaka tekma v Miamiju. Zadnja tekma rednega dela je v četrtek doma proti New Orleansu.