Kobe Bryant je dosegel 22 točk v ponedeljek proti Clippersom. Chris Paul in Chauncey Billups sta bila precej bolj nasmejana. Foto: EPA
Kobe Bryant je dosegel 22 točk v ponedeljek proti Clippersom. Chris Paul in Chauncey Billups sta bila precej bolj nasmejana. Foto: EPA

33-letni Bryant ni igral na zadnji tekmi Lakersov v sredo zvečer, sedel je na klopi v "civilu". 16-kratni prvaki Lige NBA so izgubili tudi drugo tekmo z mestnimi tekmeci LA Clippersi (108:103). Bryant je poškodbo skupil na tekmi proti Clippersom v ponedeljek (95:114), ko ga je blokiral DeAndre Jordan, nato pa je Kobe padel na tla.

"To je vendarle le pripravljalna tekma. Če bi bilo to srečanje končnice, sem prepričan, da bi Kobe zaigral," je pojasnil trener Mike Brown, ki ima ogromno težav pred začetkom rednega dela. Najprej je v vodo padel posel z New Orleansom in Houstonom, Chris Paul je namesto k Lakersom odšel k Clippersom in se na obeh pripravljalnih tekmah v Staples Centru izkazal z odličnim vodenjem ekipe, čeprav mu met še ni stekel.

World Peace v obupni formi
Užaljeni Lamar Odom je zahteval, da ga zamenjajo, in odšel k prvakom v Dallas. Ron Artest se ukvarja z vsemi mogočimi stvarmi, le s košarko ne. Spremenil je ime v Metta World Peace, Brown pa ga je posadil na klop. Na položaju krila začenja Matt Barnes. Prišli so Jason Kapono, Troy Murphy in Josh McRoberts, a težko je pričakovati, da bodo nosili glavno breme.

Na začetku sezone brez Bynuma
V nedeljo bo zagotovo manjkal Andrew Bynum, ki je Clippersom v sredo nasul 26 točk in dodal 11 skokov. Center je na četrti tekmi polfinala Zahoda lani udaril J. J. Bareo in bo moral počivati na prvih petih letošnjih tekmah. Za zdaj še ni znano, ali bo Bryant lahko zaigral v nedeljo proti Chicagu. Spored v letošnji sezoni je zelo zgoščen. Lakersi v ponedeljek gostujejo v Sacramentu, v torek pa v Staples Center prihaja Utah.

Tekme 25. decembra:
NEW YORK - BOSTON

DALLAS - MIAMI

LA LAKERS - CHICAGO

OKLAHOMA CITY - ORLANDO

GOLDEN STATE - LA CLIPPERS