Miha Lapornik:
Miha Lapornik: "Pri pick n' rollu moramo bolje odigrati v obrambi in zapirati njihov napadalni skok." Foto: www.alesfevzer.com

"Vzdušje po dveh zaporednih zmagah je dobro. Z dobro obrambo lahko slavimo zmago tudi v Nemčiji," je pred dvobojem 8. kroga Evropskega pokala proti Telekomu Basketsu Bonn povedal košarkar Olimpije Miha Lapornik, ki ima še nekaj rešitev, kako streti tekmeca. "Pri pick n' rollu moramo bolje odigrati v obrambi in zapirati njihov napadalni skok. V napadu moramo odigrati pametneje."

Union Olimpija ima po sedmih krogih tri zmage in štiri poraze, Nemci pa so do zdaj zmagali zgolj dvakrat. V sredo bodo pod pritiskom zmage, saj je ekipa izgubila na zadnjih osmih tekmah. V nedeljo je bil v nemškem prvenstvu Göttingen boljši s 75:68, potem ko je ekipa iz Bonna v tretji četrtini dosegla le osem točk, tekmec pa 23. Met iz igre je bil le 37-odstoten (23/62). Trener Mathias Fischer sporoča, da izgovorov ni več, zato bo zahteval agresivno in borbeno igro od prve minute. Takšno, kot so jo njegovi varovanci pokazali ob stoženski zmagi s 77:82.

Union Olimpija je v prejšnjem krogu Evropskega pokala z 78:65 premagala Nanterre, konec tedna pa v Ligi ABA proti Metalcu (84:77) prekinila niz petih porazov v jadranskem tekmovanju. To je vsekakor okrepilo samozavest, ima pa trener Gašper Potočnik še vedno kar nekaj težav: "Iz dneva v dan se ponavljajo poškodbe. Nekoliko lažje je, saj smo zmagali dve tekmi zaporedoma. Bonn igra zelo kombinatorno v napadu, imajo odlične posameznike. Njihovi rezultati v zadnjem času tega ne pokažejo, ampak vseeno gre za odlično ekipo."

Evropski pokal, skupina A, 8. krog, sreda ob 19.30:
TELEKOM BASKETS BONN - UNION OLIMPIJA
Ob 20.30:
BILBAO BASKET - OLDENBURG
Torek ob 20.30:
NANTERRE - AQUILA TRENTO

Lestvica:                            
BILBAO BASKET        7  5 2  +88 12  
AQUILA TRENTO        7  5 2  +53 12  
UNION OLIMPIJA       7  3 4  -15 10  
NANTERRE             7  3 4  -23 10  
OLDENBURG            7  3 4  -58 10  
TELEKOM BASKETS BONN 7  2 5  -45  9  
                                     
V drugi del, to je med najboljših 32,
se uvrstijo najboljše štiri ekipe.