Kyrie Irving, eden najperspektivnejših branilcev v Ligi NBA, bo dobil dobrodošlo pomoč. Foto: EPA
Kyrie Irving, eden najperspektivnejših branilcev v Ligi NBA, bo dobil dobrodošlo pomoč. Foto: EPA

Drugi bo konec junija na naboru izbiral Orlando, ki je imel kot ekipa z najslabšim izkupičkom v letošnji sezoni največ, 25 odstotkov možnosti za prvi "pick". Zadovoljni so tudi pri Washingtonu, ki bo izbiral tretji, čeprav je imel pred žrebom osmo izhodišče. Na loteriji žrebajo le prva tri mesta, nato sledijo moštva v obratnem vrstnem redu, kot so končala sezono.

Četrti bo izbiral Charlotte, ki je imel na žrebu za Orlandom drugi največ možnosti za prvi izbor (Cleveland je bil po odstotku možnosti tretji), peti pa Phoenix. Sledijo New Orleans, Sacramento, Detroit, Minnesota, Portland, Philadelphia, Oklahoma (izbor, pridobljen v menjavi s Torontom), Dallas in Utah.

Srečo je Clevelandu spet prinesel 16-letni sin lastnika kluba Dana Gilberta. Nick, ki je bil rojen z genetsko boleznijo živčnega sistema, je izvlekel kroglico Cavaliersov tudi pred dvema letoma. Takrat je Cleveland izbral poznejšega novinca leta Kyria Irvinga.
Na letošnjem naboru, ki ga strokovnjaki ocenjujejo kot slabšega v zadnjih letih, naj bi bil prvi izbor košarkar Kentuckyja Nerlens Noel. Center okreva po poškodbi križnih kolenskih vezi. Cleveland bo imel poleg prvega še 19., 31. in 33. izbor.