Košarkarji Krke so uspešno odprli novo sezono. Foto: BoBo
Košarkarji Krke so uspešno odprli novo sezono. Foto: BoBo
Malcolm Ray Armstead
Malcolm Ray Armstead je igralcem Uniona Olimpije povzročal veliko težav. Foto: BoBo
Jasmin Hukić
Jasmin Hukić je dosegel pet od zadnjih osmih točk Krke. Foto: BoBo

Ljubljančanom je še na začetku zadnje četrtine kazalo dobro, saj so po seriji 20:2 v 34. minuti povedli s 57:47. Nato pa se je v napadu ustavilo. Krkaši so na krilih prvega igralca tekme Malcolma Armsteada (23 točk) iz minute v minuto zmanjševali zaostanek. Armstead je najprej zadel trojko za 59:62, nato pa še prosti met.

Odločilni trojki Hukića in Mulalića
Po zapravljenih napadih Olimpije je Jasmin Hukić minuto in pol pred koncem prispeval trojko za vodstvo s 63:62. Ko je malo pozneje svojo dodal še Mirko Mulalić (66:62), je bila Olimpija v izgubljenem položaju. Pipan je vzel minuto odmora, po kateri je Hukić s prostih metov povišal na 68:62. Do konca je bilo še 20 sekund. Gregor Hrovat, prvi strelec (15) zmajev, je zadel trojko, nato pa imel po zapravljeni žogi Mulalića še priložnost za podaljšek, a je njegov met v zadnji sekundi zgrešil cilj. Ljubljančani so skok dobili z 51:29, kar pa jim ni pomagalo.

V petek začetek Lige ABA
Obračun je bil zadnji preizkus pred Ligo ABA, ki se bo začela že v petek. Olimpija gostuje v Zagrebu pri Ciboni, Krka pa v soboto gosti Cedevito.


Aleksandar Džikić, trener Krke: "Oboji v solidnem stanju pričakujemo začetek Lige ABA. Tekmo smo začeli odlično, nato nekoliko padli, a na koncu vseeno slavili zmago. Na igrišču nismo imeli niti enkrat nerešene situacije, zato tudi nisem videl potrebe po tem, da v končnici vzamem minuto odmora. Malo mi je žal, da nismo izvedli nekaterih stvari, ki smo jih vadili na treningih, saj bi z njimi veliko lažje prišli do zmage. Veliko fantov je prvič v življenju igralo na taki pomembni tekmi."

Aleš Pipan, trener Uniona Olimpije: "Krki čestitam za zasluženo zmago, zagotovo so bili boljša ekipa. Mi smo po slabem začetku tekme prišli k sebi, povedli za deset točk, nato pa se je znova pokazala naša stara slabost. Vsak igralec je začel igrati zase, in ne za ekipo, to so Novomeščani izkoristili, odigrali odlično v končnici tekme in na koncu zmagali."


SUPERPOKAL, Šenčur



KRKA - UNION OLIMPIJA
68:65 (17:15, 19:17, 11:17, 21:16)

700; Armstead 23, Hukić in Mulalić 12, Joksimović 8, Booker 5, Kastrati 4, Bolčina in Rojc 2; Hrovat 15, Murić 14, Rupnik 11, Marinović in Nikolov 7, Omić 5, Begić 4, Salin 2.

Prosti meti: 8/13; 16/23
Met za dve: 15/37; 14/38
Met za tri: 10/25; 7/26
Skoki: 29; 51

Krka četrtič osvojila superpokal
Krka četrtič osvojila superpokal