Zdaj je jasno, da bo Oklahoma prihodnost gradila okrog Russlla Westbrooka. Foto: Reuters
Zdaj je jasno, da bo Oklahoma prihodnost gradila okrog Russlla Westbrooka. Foto: Reuters

Potem ko je Durant na začetku julija presenetljivo zapustil Oklahomo in podpisal pogodbo z Golden Statom, se je na veliko špekuliralo tudi o odhodu Westbrooka. Eden izmed najboljših organizatorjev igre v Ligi NBA bi lahko kot prosti igralec odšel iz Oklahome prihodnjo sezono, zato se je veliko šušljalo o zamenjavi igralcev. S tem bi Thunderji v nasprotju z Durantom dobili vsaj nekaj igralcev v zameno.

Vodstvu Oklahome je uspelo prepričati Westbrooka, da popiše novo pogodbo. Namesto 17,8 milijona dolarjev bo prihodnjo sezono dobil 26,5 milijona, sezono pozneje 28,5 milijona, v sezoni 2018/19 pa 30,6 milijona dolarjev. Vsi trije zneski so po obstoječi kolektivni pogodbi najvišji, kar jih lahko klub ponudi svojemu zvezdniku.

Westbrook si lahko novega delodajalca poišče po drugi sezoni, kar pomeni, da Thunderji naslednje leto ne bodo trepetali, ali bo organizator igre odšel ali ne.

27-letnik je v Oklahomi preživel vseh osem let svoje kariere. V prejšnji sezoni je z 18 trojnimi dvojčki izenačil dosežek legendarnega Magica Johnsona. Samo v marcu jih je dosegel šest.

Petkratni udeleženec tekme All-Star je imel povprečje 23,5 točke, 10,4 podaje in 7,8 skoka na tekmo.