Tomo Orešnik bo še naprej vodil slovenske košarkarice. Foto: MMC RTV SLO
Tomo Orešnik bo še naprej vodil slovenske košarkarice. Foto: MMC RTV SLO

Poleti so na sporedu nastopi v drugem delu kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2015 na Madžarskem in v Romuniji. 32-letni Orešnik je vodenje ženske izbrane vrste prevzel letošnjega februarja in z njo nastopil v prvih kvalifikacijah za EP 2015. Na turnirju v Bolgariji so naša dekleta po ogorčenem boju morala priznati premoč gostiteljicam, uspeh proti Švicarkam pa je bil premalo za napredovanje v končnico kvalifikacij.

Slovenija bo svoje tekmice v drugem delu kvalifikacij za EP 2015 dobila po žrebu, ki bo v nedeljo, 1. decembra, potekal v Münchnu.

"Na Košarkarski zvezi Slovenije smo se odločili, da se s Tomom Orešnikom, ki je žensko člansko reprezentanco vodil v letošnjem prvem krogu kvalifikacij za ženski EuroBasket 2015, podaljšamo pogodbo tudi za prihodnje leto, v katerem bo na sporedu drugi krog. Orešnik je s predanim in sistematičnim delom dokazal, da sodi med perspektivne domače strokovnjake, za nameček pa se je zelo dobro izkazal tudi celoten kolektiv, ki je z njim tvoril štab izbrane vrste. Drugo leto delovanja celotne ekipe bo tako zagotovo še boljše, na KZS-ju pa se bomo potrudili, da bomo še naprej leto za letom izboljševali že zdaj odlične pogoje za delo ženske članske reprezentance," je pojasnil direktor članskih reprezentanc Matej Avanzo.