Vassilis Spanoulis na tekmi proti Sloveniji na EP-ju 2013, kjer je bila boljša Slovenija. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Vassilis Spanoulis na tekmi proti Sloveniji na EP-ju 2013, kjer je bila boljša Slovenija. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

48-letni Katsikaris, ki je izbrano vrsto prevzel lani, je kot zadnja črtal igralca Panathinaikosa Vlantimirja Giankovitsa in Dimitrisa Agravanisa iz Olympiacosa. 25-letni Giankovits je bil na pripravah reprezentance zadnja tri leta, a je na krilnem položaju velika konkurenca. 21-letni krilni center Agravanis pa je bil prvič v članski reprezentanci, med pripravami pa je imel nekaj težav s poškodbo. Grki so skupaj s Hrvati favoriti predtekmovalne skupine v Zagrebu. S Slovenijo se bodo v Areni pomerili v petem krogu. Tekma bo v sredo, 9. septembra, ob 15.00.

Grki se na prvenstvo podajajo z zelo izkušeno reprezentanco, saj je kar osem košarkarjev že igralo na Eurobasketu 2009, kjer je Grčija v boju za tretje mesto premagala Slovenijo, ki jo je prvič na velikem tekmovanju vodil Jure Zdovc. Vodji izbrane vrste ste velika prijatelja Nikos Zisis in Vassilis Spanoulis, ki je tudi prvi zvezdnik moštva. Veliko se pričakuje tudi od vzhajajoče zvezde Lige NBA Giannisa Antetokounmpa.

V reprezentanci so branilci Vassilis Spanoulis (Olympiacos), Nikos Zisis (Brose), Nick Calathes (Panathinaikos), Kostas Sloukas (Fenerbahče) in Vangelis Mantzaris (Olympiacos), krila Stratos Perperoglou (Barcelona), Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks), Kostas Kaimakoglou (Unics), Georgios Printezis (Olympiaxcos) in Kostas Papanikolaou (Denver Nuggets) ter centra Ioannis Bourousis (Real Madrid) in Kostas Koufos (Sacramento Kings).