Dino Murić je bil lani v Celju, kjer je slavila Olimpija, izbran za najkoristnejšega posameznika turnirja. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Dino Murić je bil lani v Celju, kjer je slavila Olimpija, izbran za najkoristnejšega posameznika turnirja. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Zmago Sagadin
Zmago Sagadin je s Heliosom lani presenetil Krko. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Novomeščani, ki še niso nikoli osvojili pokalne lovorike, in Ljubljančani, ki so slavili že 19-krat, so bili izžrebani vsak v svojo polovico žreba, tako da bo vse z izjemo finala najboljših slovenskih klubov zadnjih let veliko presenečenje. Finale, ki bo v soboto, in en polfinale si boste lahko ogledali na TV Slovenija 2 in MMC-ju. Vse druge tekme bodo na voljo prek spletnega prenosa. Turnir bo potekal med 5. in 8. februarjem.

Helios lani presenetil Krko
Zmaji, ki so slavili tudi lani v Celju, se bodo tako kot lani v Golovcu pomerili v četrtfinalu z drugoligašem Šenčurjem, ki se je Olimpiji dobro upiral. "Pokal Spar je specifično tekmovanje, v katerem ni favoritov, vedno se dogajajo neka presenečenja in vedno si vsi zapomnijo le zmagovalce. Naš cilj je, da čim manj stresno pridemo do finala in ta pokal tudi osvojimo. Po tekmi proti Banvitu in težkem potovanju je zdravstveno stanje naših igralcev na srečo dobro, upam pa tudi, da bo poškodbo popolnoma saniral še Jakov Vladović in da bomo lahko za Maribor sestavili najmočnejšo ekipo," je pred turnirjem povedal trener zmajev Aleš Pipan, ki je leta 2003 naslov osvojil z Laščani.
V polfinalu Olimpijo čaka boljši iz dvoboja med drugoligašem LTH Castingsom iz Škofje Loke in Heliosom. Domžalčani so lani igrali v finalu, saj so v polfinalu presenetili Krko. Zmago Sagadin in njegovi varovanci že komaj čakajo tekme v Mariboru: "Osnovni cilj smo z uvrstitvijo na finalni turnir dosegli, zdaj pa nas čaka nov boj. Nedvomna favorita sta Krka in Union Olimpija, medtem ko bomo preostali skušali presenetiti. Mi moramo najprej premagati LTH Castings, ki je realno za stopnjo nižje od nas in bi zato morali zmagati, je pa jasno, da so nižjeligaši vedno še toliko bolj motivirani, in enako bo zagotovo pri Škofjeločanih. Naši igralci so zdravi, zato ta finalni turnir že komaj čakamo."
Krko najprej čaka Rogaška
V četrtek se bo Krka pomerila z Rogaško, Aleksandar Džikić pričakuje, da bodo varovanci Damjana Novakovića proti državnim prvakom zelo motivirani: "Pokal Spar je specifično tekmovanje in svojevrstna priložnost za vsakega udeleženca, da zmaguje, tri tekme v treh dneh pa dajejo dogodku posebno doživetje. Rogaška se je v dozdajšnjem delu Lige Telemach pokazala kot kakovostna ekipa, ki bo proti nam kot prvaku lige zagotovo zelo motivirana. Upam, da bodo vsi moji igralci zdravi in da bomo zaigrali v popolni postavi, saj je to prvi pogoj za naše dobre igre. Prepričan sem, da bo mariborsko občinstvo ta dogodek pospremilo na pravi način, saj je vsaka tekma lepši dogodek, če so tribune polne."

V četrtek se bodo pomerili še Grosuplje in Hopsi, ki so ob Olimpiji tako kot Helios in Zlatorog (vsi po enkrat) edini osvojili pokalno tekmovanje, zaključni turnir bo še tretjič v Mariboru, kjer pa Olimpija do zdaj še ni osvojila pokala.

ZAKLJUČNI TURNIR, Maribor, četrtfinale, sreda, 5. 2., ob 17.30:
UNION OLIMPIJA - ŠENČUR
Ob 20.00:
LTH CASTINGS - HELIOS

Četrtek, 6. februarja, ob 17.30:
KRKA - ROGAŠKA
Ob 20.00:
HOPSI - GROSUPLJE

Polfinalni tekmi bosta v petek, finale pa v soboto ob 18.45.