Scott Brooks je zelo uspešno vodil Oklahomo. Še prejšnji teden je vse kazalo, da bo ostal na klopi. Foto: EPA
Scott Brooks je zelo uspešno vodil Oklahomo. Še prejšnji teden je vse kazalo, da bo ostal na klopi. Foto: EPA

Durant, ki je bil lani MVP rednega dela sezone, je letos izpustil kar 55 tekem. Sijajni organizator igre Russell Westbrook je izpustil 15 tekem, Serge Ibaka pa je manjkal na 18 tekmah. Oklahoma je imela 45 zmag in 37 porazov, a se ni prebila med osmerico, ker je New Orleans dobil medsebojno serijo z 2:1. Pelikani so imeli enak izkupiček in se v uvodnem krogu končnice merijo z Golden Statom.

Brooks je bil izjemno priljubljen med igralci in navijači. Leta 2012 je Oklahoma igrala tudi v velikem finalu Lige NBA, kjer pa je bil Miami boljši s 4:1 v zmagah. V sedmih letih pod vodstvom Brooksa se je Thunder petkrat prebil v končnico.

"On je bil naš vodja. Povezoval je vse igralce, različne karakterje. Točno to bi moral početi glavni trener. Trenutno težko kaj povem," je bil razočaran Durant.

"Odločitev je bila izjemno težka. Mislimo, da so potrebne spremembe, če želimo napredovati v naslednjih sezonah. Niti slučajno naša odločitev ni bila sprejeta zaradi neuspeha v letošnji sezoni," je poudaril generalni menedžer Sam Presti.