Žreb je določil, da se bosta glavna favorita Pokala Spar Union Olimpija in Krka srečali šele v finalu, če seveda ne bo presenečenja. Foto: KZS/alesfevzer.com
Žreb je določil, da se bosta glavna favorita Pokala Spar Union Olimpija in Krka srečali šele v finalu, če seveda ne bo presenečenja. Foto: KZS/alesfevzer.com
Naslov pokalnega zmagovalca brani Union Olimpija. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

42-letni Hrovat, nekdanji slovenski košarkarski reprezentant, ki je z Olimpijo leta 1994 slavil nepozabno zmago v Evropskem pokalu (v Lozanu je bil s 36 točkami prvi junak tekme), bo odigral zadnjo tekmo v dresu ekipe Šenčur Gorenjsko gradbena družba. Tekmec v četrtfinalu bo prav Union Olimpija.

Smodiševa vrnitev v ekipo Krke
Finalni turnir se bo v četrtek, 7. februarja, začel s tekmo med Krko in tretjeligaško ekipo Plama Pur iz Ilirske Bistrice. "Da nam je žreb namenil Krko, je bila naša tiha želja. Izid žreba je super, zadovoljni smo," je povedal predsednik KK-ja Plama Pur Andrej Muha. V dresu Krke bo zaigral legendarni Matjaž Smodiš. Isti dan bo še tekma med domžalskim Heliosom in Splošno plovbo Portorož.

Horvatovo slovo prav na tekmi proti Olimpiji
Na kulturni praznik bosta preostali četrtfinalni tekmi. Edini prvoligaški par je Šentjur - Maribor, zvečer pa bo branilka naslova Union Olimpija igrala proti Šenčur Gorenjski gradbeni družbi. "Smo eno izmed presenečenj tega tekmovanja, ki ima s takšnim sistemom svoj čar. Vesel sem, da bo Roman Horvat, ki je prispeval k največjim uspehom slovenskega športa, poslovil prav na tekmi z Unionom Olimpijo," je povedal Aleš Puhar, direktor KK-ja Šenčur Gorenjska gradbena družba.

Polfinale bo 9. februarja, finale pa v nedeljo, 10. februarja. Vstopnice za ogled četrtfinala bodo stale sedem evrov, evro več pa bo treba plačati za ogled polfinalnega in finalnega dne.

POKAL SPAR - FINALNI TURNIR, Celje (Golovec)

ČETRTFINALE, tabela, 7. 2., ob 17.30:
PLAMA PUR ILIRSKA BISTRICA - KRKA

Ob 20.00:

HELIOS - SPLOŠNA PLOVBA PORTOROŽ

Petek, 8. 2., ob 17.30:

TAJFUN ŠENTJUR - MARIBOR MESSER

Ob 20.00:
UNION OLIMPIJA - ŠENČUR GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA