Aleš Pipan ni več trener Zadra. Foto: www.alesfevzer.com
Aleš Pipan ni več trener Zadra. Foto: www.alesfevzer.com

Pipan, ki je v sezoni 2011/12 dalmatinsko moštvo popeljal v Jadransko ligo, je nastope v Ligi ABA začel zelo slabo, saj je Zadar izgubil vse štiri tekme in tako zaseda samo dno omenjene lige. Navijače zadrskega kluba je razjezil tudi poraz v državnem prvenstvu proti desetouvrščenemu Zaboku.

Nekdanji slovenski selektor je v svoji karieri vodil Zlatorog, Olimpijo, MZT iz Skopja, Maribor, Krko, Zagorje, Slovan in Anwil.

"Sodelovanje z Alešem Pipanom je končano. Rad bi se mu zahvalil za vse, kar je naredil, s to ekipo je naredil veliko. Razlogi za prekinitev sodelovanja niso nespoštljiv odnos igralcev do trenerja ali drugi interni razlogi, temveč je bilo pomanjkanje kemije očitno, ni se oblikovala sinergija med trenerjem in igralci. Sodelovanje smo prekinili sporazumno," je odločitev pojasnil športni direktor kluba Branimir Longin.

"Aleš ni edini krivec za stanje, v katerem smo se znašli. Vsi nosimo del krivde, tudi jaz sam. Vsekakor je bilo zelo grdo poslušati skandiranje navijačev na tribunah, da mora trener oditi, vendar pa smo sami prišli do sklepa, da v naslednjih nekaj krogih ni bilo pričakovati nekega vidnega napredka. Želeli smo se izogniti še večji negotovosti in negativnemu nizu," je dodal športni direktor.

Že od začetka v Zadru ni bilo pravega vzdušja. To je potrdil tudi incident z Glenom Davisom, ki je v Ligi NBA igral za Boston, Orlando in Los Angeles Clipperse, ki so ga septembra napovedali kot veliko okrepitev, a je Američan zapustil Zadar še pred podpisom pogodbe, kot razlog za odhod pa navedel nestrinjanje s trenerjem Pipanom, ki naj bi se ves čas drl na igralce.