V torek, štiri mesece po zadnjem medsebojnem merjenju moči, se bosta spet srečali najboljši slovenski košarkarski ekipi. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
V torek, štiri mesece po zadnjem medsebojnem merjenju moči, se bosta spet srečali najboljši slovenski košarkarski ekipi. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Novomeščani bodo naskakovali tretjo zaporedno lovoriko v superpokalu, ki je od leta 2003 tradicionalni uvod v novo sezono. Za oba slovenska predstavnika v regionalni Ligi ABA bo tekma primeren preizkus pred prvimi tekmami prihodnji konec tedna. Naslov branijo Novomeščani, ki so lani premagali Ljubljančane z 80:72.

"Slovenski superpokal je idealna priložnost, da po številnih menjavah igralcev na obeh straneh vidimo, kje smo trenutno, in opravimo zadnji test pred začetkom Lige ABA. Krka ne beži od vloge favorita, vendar dejstvo je, da je trenutno zelo težko oceniti pripravljenost enih in drugih. Union Olimpija je po številnih težavah sestavila spoštovanja vredno ekipo, ki je mešanica mladosti in izkušenj, tako da jo spoštujemo," pravi trener Krke Aleksander Sekulić.

V sredo so državni prvaki v uvodni tekmi v novi sezoni izgubili s češkim prvakom Nymburkom s 56:61.

Še večji "prepih" je imela poleti v svojih vrstah Union Olimpija. "Zadovoljen sem s pripravami, čeprav od začetka nisem imel vseh igralcev. Prihajali so postopoma. Imamo ekipo mladih igralcev in nekaj tistih z izkušnjami, ki bodo lahko znanje prenesli na mlajše. Odigrali smo že nekaj prijateljskih tekem in superpokal bo pravi test za začetek sezone. Naša forma seveda še ni optimalna, saj se bo dvigala s treningi in tekmami," pa so besede trenerja Uniona Olimpije Saša Filipovskega.

Na dozdajšnjih osmih superpokalih je Union Olimpija osvojila šest naslovov, Krka pa dva.

Tekma se bo v dvorani Brinje v Grosupljem (tamkajšnja ekipa bo letos prvič igrala v Ligi Telemach in ima čast, da gosti superpokal) začela ob 20. uri, prenos bo na TV Slovenija 2. Vstopnice so na voljo po osem evrov, prenos tekme pa bo na TV Slovenija.