Marko Pajić se je pred novo sezono iz Slovana preselil h Krki. Foto: Vladimir Nikolič
Marko Pajić se je pred novo sezono iz Slovana preselil h Krki. Foto: Vladimir Nikolič
Marko Pajić
Pajić bo v Novem mestu igral na položaju krila, čeprav je največ časa v svoji karieri preigral kot krilni center. Pri Krki se bo tako za minute bojeval predvsem z Edom Murićem. Foto: Vladimir Nikolič
Marko Pajić, Slovan
V dresu Slovana je odlično igral predvsem v pretekli sezoni, ko je bil statistično med najboljšimi posamezniki v državnem prvenstvu. Foto: Pia Nikolič
Aleksander Sekulić
Kot glavni razlog za odhod v Novo mesto je Pajić navedel načrt, ki mu ga je predstavil Aleksander Sekulić. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Luka Rupnik, Marko Pajić, Alen Omić
Rupnik, Pajić in Omić so bili med glavnimi igralci reprezentance do 20 let. Dva bosta kariero nadaljevala pri Olimpiji, Pajić pa pri Krki. Foto: KZS/Aljaž Močnik

Na Kodeljevem je bil v moštvu Gašperja Okorna skupaj s še enim mladim košarkarjem Luko Rupnikom, ki se je odločil za odhod k Olimpiji, glavni nosilec igre. Pajić je bil s povprečjem 14 točk in 7,4 skoka na tekmo med najboljšimi strelci in skakalci lani v državnem prvenstvu. Po dobri sezoni in uspešnih predstavah v izbrani vrsti do 20 let, nato si je priboril tudi vpoklic v člansko reprezentanco, je jasno bil čas za korak naprej. Za 20-letnega Kamničana so se ogreli pri Olimpiji, vendar je bila Krka konkretnejša, in namesto na drugi konec prestolnice se je Pajić preselil v Novo mesto.

Pri Krki več priložnosti za napredek
"Odločilen razlog je bil Aleksander Sekulić in njegov načrt in to, kako mi je predstavil mojo vlogo v ekipi. Kako on vidi mene v moštvu. Mislim, da se bom pri Krki bolje razvil, kot če bi odšel k Olimpiji. Moje mnenje je, da pri Olimpiji ne bi dobil toliko priložnost, kot jo bom lahko pri Krki. Največja želja je, da čim več igram, in prepričan sem, da sem se odločil pravilno," je glavne razloge za odhod h Krki za MMC pojasnil Pajić.

Talentirani košarkar, ki je k Slovanu prišel iz Komende, vmes pa je sezono preživel kot posojeni igralec v Kranju pri Triglavu, je prepričan, da bo priložnosti za napredek pri državnih prvakih več, kot pa bi je bil deležen v zmajevem gnezdu: "Sekulić mi je obljubil, da bom dobil priložnost. Jasno, da si bom moral vsako minuto na parketu izboriti s trdim treningom, vendar priložnost bom dobil in ne bom le sedel. Vse je odvisno od mene. Da če bom dobro delal, bom zagotovo dobil svoje minute."

Moštvo se odlično razume
Aleksander Sekulić
je bil med glavnimi razlogi za prihod na Dolenjsko. Z ljubljanskim trenerjem na klopi državnih prvakov je do zdaj Pajić sodeloval le pred leti v mladinski reprezentanci, nad njegovim delom pa je navdušen: "V Novem mestu sem že dober mesec. Za zdaj je vse super. Res da sicer nisem treniral ves čas zaradi poškodbe, vendar se z ekipo zelo dobro razumemo. Sekulić je res super, kakor tudi vsi soigralci. Treniramo že na polno in se pripravljamo na začetek sezone. Vsi že komaj čakamo, da se začne sezona in da pridejo prave uradne tekme."

Pajić je trenutno sicer lažje poškodovan. Natrgano ima trebušno steno, vendar pa bo kmalu pričel na polno trenirati. Ekipa Krke je doživela kar precej spremembe, vendar pa so se fantje že dobro ujeli: "Na začetku, ko sem prišel v Novo mesto, je bilo nekoliko težko, saj nisem poznal vseh fantov, vendar so me res lepo sprejeli. Tudi starejši so res prijazni in nam mlajšim veliko pomagajo. Ekipa se tako na terenu kot tudi zunaj dobro razume. Mislim, da bo s tega vidika sezona zelo dobra."

Realen cilj je osvojitev državnega naslova
Brez Pajića, Tomaža Bolčine, Jurice Golemca in Erjona Kastratija so Novomeščani konec prejšnjega tedna odigrali pripravljalni turnir v Laktaših. Najprej so morali priznati premoč Partizanu (64:68). 19 točk je dosegel Domen Lorbek. Po dobri predstavi proti črno-belim pa je sledil visok poraz z Igokeo, ki je Krko nadigrala s kar 47:78.

Krka je že trikrat zapored postala državni prvak. Kljub spremenjeni zasedbi je Pajić prepričan, da lahko Novomeščani naslov ubranijo: "Glede na igralce, ki jih imamo, mislim in upam, da bomo osvojili državno prvenstvo. Če pogledamo, kakšno imamo ekipo, je to realen cilj. V Ligi ABA bomo pa poskusili priti čim višje, vendar je tu še nekaj drugi dejavnikov. Mislim, da so to povsem dosegljivi cilji. Moj cilj je, da se to dosežen, ne vem pa še, kakšni bodo osnovni cilji v klubu."

Komaj čaka na dvoboje z Olimpijo
Jasno bo glavni tekmec Krke v državnem prvenstvu glavni tekmec v zadnjih letih Uniona Olimpija. Zmaji so si pred sezono želeli pripeljati kvartet mladih igralcev v Stožice, vendar je Pajić odšel v Novo mesto, so pa zato Olimpijo okrepili Klemen Prepelič, Alen Omić in Rupnik, ki je z Markom tvoril udarno navezo Slovana v zadnjih letih tako v članski kot tudi v mlajših selekcijah. Z vsemi tremi se Pajić odlično razume in se zaradi tega še dodatno veseli tekem z Ljubljančani: "Komaj čakam, da se bomo pomerili z Olimpijo. Upam, da bom igral proti njim. Veselim se te tekme. Ves čas spremljam te fante, kako igrajo. Tako Prepelič, Omić kot jasno tudi Rupnik so moji dobri prijatelji. Z Rupnikom bova prvič, odkar sva nekoliko starejša igrala drug proti drugem. Fantom želim vse najbolje in da bodo dobro igrali, a na igrišču ne bomo prijatelji in vsak bo želel dobiti tekmo."

"Želim si, da osvojimo državno prvenstvo in da bo sezona potekala tako, kot je potrebno, in da ne bo večjih poškodb. Želim narediti čim večji napredek. H Krki sem prišel kot krilni igralec, tako da ne bom več veliko igral na položaju krilnega centra. Primarni cilj je, da se čim bolje znajdem na tej poziciji, in kot sem že rekel, naredim korak naprej," je o osebni ciljih še spregovoril Pajić, ki bo torej pri Krki igral na položaju krila, čeprav je do zdaj večino časa igral kot krilni center. Košarkar, ki zna zadeti tudi z razdalje, pa se nestrpno pričakuje tudi debi v regionalni Liga ABA, kar je za mladega igralca kar pomemben korak naprej: "Komaj čaka, da se predstavim tudi v jadranski ligi. Prisotne je nekaj pozitivne treme, ampak res že vse skupaj nestrpno pričakujem. To sem si želel, odkar treniram košarko. Želel sem si igrati na takem nivoju, in to se je zdaj uresničilo. Zdaj je moja naloga le, da trdo delam še naprej in odigram po svojih najboljših močeh."