Greg Oden se je od leta 2007 večino časa boril s številnimi poškodbami. Foto: Reuters
Greg Oden se je od leta 2007 večino časa boril s številnimi poškodbami. Foto: Reuters

Tedaj so Portland Trail Blazersi, kot že nekajkrat do zdaj, imeli znova nesrečno roko pri izbiri mladih košarkarjev. Namreč kot drugega so istega leta Seattle Sonicsi izbrali Odenovega vrstnika Kevina Duranta, enega najboljših košarkarjev na svetu ta trenutek.

25-letni in 213 centimetrov visoki center je v dresu Blazersov od leta 2007 zbral samo 88 tekem. Že prvo sezono je izpustil zaradi poškodbe desnega kolena. Pozneje si je poškodoval še levega in težavam ni bilo videti konce. Lani marca so ga v Portlandu odslovili in Oden se je odločil, da dokončno pozdravi poškodbe. Že januarja letos je bilo jasno, da se je zanj zanimalo kar nekaj moštev. Poleti je izbiral med šestimi (San Antonio, Atlanta, Sacramento, New Orleans, Dallas), odločil pa se je za Miami.

Pomagal tudi James prek SMS-ja
Podpisal je za eno sezono, z možnostjo podaljšanja še za eno. V prihajajoči sezoni bo zaslužil 1,03 milijona dolarjev, v morebitnem drugem pa 1,14. Do zdaj, čeprav je bil večino časa poškodovan, je v Ligi NBA pri Blazersih zaslužil že okoli 24 milijonov dolarjev.

"Rad bi sezono končal zdrav. Po vsem, kar sem prestal, si želim, da bom lahko rekel, da sem igral in nisem imel problemov. Ne bom dejal, da sem stoodstotno pripravljen. Dobro napredujem in tudi počutim se v redu, zavedam pa se, da me čaka še veliko dela," je povedal Oden, ki je potrdil ,da ga je s SMS-jem v moštvo povabil tudi prvi zvezdnik Heatov LeBron James.