Sergio Llull je v prvi četrtini zadel vseh pet poskusov za tri. Foto: EPA
Sergio Llull je v prvi četrtini zadel vseh pet poskusov za tri. Foto: EPA

Kraljevi klub je sijajno odigral prvo četrtino druge tekme. Varovanci Pabla Lasa so blesteli v napadu, saj so dosegli kar 31 točk, dobili pa jih le deset. V prvi četrtini so zadeli kar sedem trojk iz prav tolikih poskusov, izvrsten je bil Sergio Llull, ki je bil uspešen petkrat. 31 točk je tudi rekord španske lige v končnici.

Kariero je končal Roger Grimau. 36-letni Katalonec je nazadnje igral za Manreso, leta 2010 pa je kot kapetan Barcelone dvignil pokal za naslov evropskega klubskega prvaka.

Tako je bil obračun praktično odločen že po desetih minutah. Real je suvereno zadržal visoko prednost, Barci pa se je uspelo približati na 15, za kaj več pa tokrat Xavi Pascual ni imel dovolj razigranih košarkarjev. Manjkal je kapetan Juan Carlos Navarro, ki je lažje poškodovan. Izpostaviti velja le Justina Doellmana, ki je dal 24 točk. Toliko jih je pri Realu vpisal tudi Llull, Rudy Fernandez pa jih je dodal 17. Boštjan Nachbar je na parketu prebil nekaj manj kot devet minut in dal pet točk, Luka Dončić pa je tekmo spremljal 'v civilu'.

Real bo imel prvo zaključno žogo v sredo, ko bo tekma v Blaugrani. To bi bila že tretja lovorika Reala v tej sezoni, ki je tudi osvojil kraljevi pokal in Evroligo. Madridčani naskakujejo 32. naslov španskega prvaka, zadnjič jim je to uspelo pred dvema letoma, lani pa je bila v finalu boljša Barca.

Finale, 2. tekma:
REAL MADRID - BARCELONA 2:0
100:80 (31:10, 18:22, 26:24, 25:24)
Llull 24, Fernandez 17, Ayon 12, Carroll 9, Dončić ni bil v ekipi; Doellman 24, Tomić 11, Satoransky 10 ... Nachbar 5 (1/1 za dve, 1/2 za tri) in skok v devetih minutah.

3. tekma, sreda ob 19.00:
BARCELONA - REAL MADRID

4. tekma, 26. junija, ob 19.00:
BARCELONA - REAL MADRID

5. tekma, 28. junija, ob 12.30:
REAL MADRID - BARCELONA

V odebeljenem tisku je izid v zmagah. Igrajo na tri dobljene tekme.