Košarka
Po skoraj letu dni je Anthony Randolph znova oblekel dres slovenske reprezentance. Foto: www.alesfevzer.com
Na EuroBasketu je v povprečju dosegal 11,7 točke in 5,2 skoka na tekmo. Foto: www.alesfevzer.com
VIDEO
Randolph: Kvalifikacijski...
VIDEO
Randolph se je priključil...

Dodaj v

Real Randolphu ni delal težav, pri odločitvi ga je celo podpiral

Tudi Fibina okna razlog za težak položaj Slovenije
11. september 2018 ob 12:04
Ljubljana - MMC RTV SLO

Prvič po lanskem slavju na evropskem prvenstvu je v slovenski reprezentanci znova naturalizirani Američan Anthony Randolph, ki je lani ob osvojitvi naslova odigral eno ključnih vlog.

Prihod izkušenega krilnega centra, ki bo med trenutnimi reprezentanti edini član evroligaša, je za oslabljeno in pomlajeno izbrano vrsto neprecenljiv. "Anthony je pravi profesionalec. Po prihodu nam je zatrdil, da bo dal vse od sebe, da ostanemo v igri za svetovno prvenstvo. Mnogi so že govorili, zakaj na zvezi in selektor še razmišljajo o Randolphu, saj ne bo več prišel … Dokazalo se je, da smo si ves čas prizadevali za to. Junija mu je udeležbo preprečila osebna stvar, ki ni za javnost. Zato se ni mogel odzvati, zdaj pa se je z veseljem. Prihaja dobro pripravljen, za sabo ima že dvotedenske priprave z Realom in tako ne bo nobenih težav," je dejal Rado Trifunović, ki ima tako na voljo dodatnega zelo kakovostnega košarkarja.

Selektor je ob objavi seznama, ko so na KZS-ju razkrili, da bodo na košarkarje iz španske lige, ki so se odzvali vabilu, lahko računali šele nekaj dni pred kvalifikacijskima tekmama, odkrito priznal, da bo verjel v Randolphov prihod, ko ga bo videl v Ljubljani. Zdaj je 29-letni in 211 centimetrov visoki košarkar v Stožicah, in čeprav v svojem slogu razlaga mirno in na prvi pogled nekoliko nezainteresirano, je odločen, da ohrani reprezentanco v igri za svetovno prvenstvo: "Sem dobro pripravljen in želim dati vse od sebe, da po čim boljših močeh pomagam ekipi do dveh zmag."

Tudi Fibina okna razlog za težak položaj Slovenije
Randolph se zaradi igranja z Realom iz Madrida v Evroligi, ki jo je maja v Beogradu skupaj z Luko Dončićem tudi osvojil, ni mogel udeležiti prvih dveh ciklov, ko je Slovenija že doživela nenadejani poraz v Belorusiji. S tem in nato junijskima v Stožicah proti Španiji in Črni gori so si Trifunovićevi varovanci močno priprli vrata na košarkarsko svetovno prvenstvo, ki bo prihodnje leto na Kitajskem. Dva poraza bi bila v naslednjih šestih tekmah že usodna, da Slovenija po treh zaporednih udeležbah ne bi sodelovala na svetovnem prvenstvu.

Reprezentanca, v kateri je kar nekaj novih, predvsem mladih in neizkušenih igralcev, je zaradi slabih rezultatov v nezavidljivem položaju, ki so ga otežile še odpovedi nekaterih ključnih košarkarjev. "Še vedno je kar nekaj košarkarjev iz lanske ekipe in še vedno je to ista reprezentanca. Mi moramo poskrbeti, da se bodo ti mladi fantje čim bolj ujeli v novi ekipi. Trdo delajo in vlagajo veliko truda, s čimer lahko nadomestijo neizkušenost," ob tem pravi Randolph, ki verjame v zmagi nad Latvijo in Turčijo. Lani proti Latvijcem je v četrtfinalu EuroBasketu odigral odlično, ko se je pod obročem dobro kosal z zvezdnikom New York Knicksov Kristapsom Porzingisom.

"Seveda bi bilo lepo, če bi imeli popolno ekipo, kakršna je bila lani na evropskem prvenstvu, ko smo zgradili res odlično moštvo s pravo kemijo. Pogrešam nekatere igralci, ampak vseeno poudarjam, da to ne spreminja situacije. Naredili bomo vse, da tekmi, ki sta pred nami dobimo, potem pa bomo videli, kako bo. Seveda verjamemo, da se še lahko prebijemo na svetovno prvenstvo. Smo sicer v težkem položaju, ki je tudi posledica odločitve Fibe in njenih oken, zaradi česar nekateri ne morejo sodelovati," je dodal Američan, ki je v reprezentanco prinesel dodatno širino pod obema obročema, košarkar, ki je odličen tudi v obrambi, pa kljub 211 centimetrom lahko zadene tudi z razdalje.

Real Madrid pri njegovi odločitvi ni delal težav
Čeprav se je po koncu sezone govorilo o njegovem odhodu iz Madrida, pa vendarle ostaja pri evropskih prvakih, kjer je zadnji dve sezoni igral skupaj z Dončićem. Zanj je prepričan, da bo uspel v Ligi NBA, kamor je Randolph pred desetimi leti prišel kot 14. izbor nabora. Po obetavnem začetku so sledile težave s poškodbami, ki so mu preprečile boljšo kariero, ki jo zdaj nadaljuje v Evropi. "Lukova največja odlika so podaje, s katerimi vključuje vse soigralce v igri, in njegov neverjeten pregled nad igro, s katerim ima nadzor nad tekmo," je pristavil glede Dončića.

Tudi v tej sezoni bo imel Randolph v garderobi kraljevega kluba slovensko družbo, saj se je k Realu preselil Klemen Prepelič, ki pa v tem reprezentančnem ciklu ne sodeluje. Kot pravi Anthony, njemu klub pri odločitvi ni delal težav. "Ne, klub ni delal nobenih problemov, celo podpira me. Real je velik klub, ki me podpira pri vseh mojih odločitvah," je povedal, o Prepeliču pa je dodal le: "Ne vem, kaj so se dogovorili. O njegovem položaju ne morem govoriti. Vem le, da so ta kvalifikacijska okna nepoštena, saj ne morejo igrati vsi košarkarji. Toda to moramo sprejeti in skušati iz situacije odnesti čim več."

Tilen Jamnik
Prijavi napako
Komentarji
Lesinar
# 11.09.2018 ob 12:07
Tona, povedi!!
ŽogaJEokrogla
# 11.09.2018 ob 12:34
Real Randolphu ni delal težav, pri odločitvi ga je celo podpiral

Lepo da je Tonček prišel, samo te kvalifikacije so še vedno neregularne in jih nima smisla igrat. Real lahko v bistvu odloča katera reprezentanca bo šla na SP s tem, ko odloča komu dovoli igrat in komu ne dovoli. Pa ne samo Real. Efes je recimo pustil turške igralce v reprezentaco, ni pa pustil Murića in Dragića. In s Turki mi zdaj igramo. Podobnih primerov je pa še milijon. Zdej so Tončka v Realu pustil samo zato, ker naslednjo sezono ne računajo na njega in ga hočejo dat na ogled. To res nima smisla. Ne morejo klubi na tak način odločat o reprezentancah. Te kvalifikacije bi bilo treba razveljavit.
Bivši uporabnik
# 11.09.2018 ob 12:43
Trifunović res ni najboljša izbira. Ampak a lahko eni in isti tu prenehate z rušenjem vseh selektorjev. Slaba energija, ki škoduje uspehom. A lahko ne glede kdo kaj, podpremo reprezantanco.
Dejmo Slovenija!
ŽogaJEokrogla
# 11.09.2018 ob 12:37
Pa 2/2 je legendarna fotka. Tonči se razpizdenemu Porzingisu smeji v faco. Never forget :)
levak
# 11.09.2018 ob 14:01
Randolph je bolj Slovenec, kot pa nekateri mladeniči, ki imajo težke priprave na slovensko ligo.
kvadratura kroga
# 11.09.2018 ob 14:21
TONČEK legenda....kakšna sproščenost,se vidi da je v življenju dal veliko skozi,takšne sproščenosti se ne da zaigrati ker to imaš ali pa nimaš! lahko smo mu samo hvaležni da je prišel igrat za SLO...globok poklon z moje strani! No zdaj pa ekipa zgeda drugače,tudi ostali bojo imeli več samozavesti....GO SLO!!!!!!!!
lukace5
# 11.09.2018 ob 14:04
@levkup
To kar pises drzi samo za napad, v obrambi pa forma nima velikega pomena. Obramba je 90% motivacija, volja in borbenost ostalo pa je znanje in fizikalije. Randolph tudi ce je v slabi napaalni formi bo se vedno izjemno koristen v obrambi saj taksnega profila igralca nimamo. Najboljsi priblizek Randolphu je Cancar, ki pa je kar precej nizji ter Macura, ki je prezelen za kaj konkretnega.
fuzbalhejtr
# 11.09.2018 ob 14:53
Glede na to da je proti Hrvaški, centra igral Murič, in so se Slovenci kar dobro in dolgo borili proti hrvaškim nebotičnikom, bo to z Vidmarjem, Randolphom ter Macuro delovalo še bolje kajti se centerski položaj pokrije kar solidno (Za Macuro ne vem česa je sposoben ampak bolje kot Murič na centru najbrž bo). Močnejši so še za Čančarja ki je dober skakalec, tako da upam da Trifunovič najde pravo kombinacijo. Jaz verjamem tudi v to Slovensko reprezentaco, brez Dragiča in Dončiča in Prepeliča in Blažiča in Nikoliča in kogarkoli drugega še ni, tej ki so, so se izkazali in le tako naprej. Gremo Slovenija do Kitajske ajde
Bivši uporabnik
# 11.09.2018 ob 12:25
Tona lepo povedal kako je v Realu. Prepelič nas je očitno nategnil.
lance_
# 11.09.2018 ob 18:43
Randolph je primorski slovenec,lej kako lepo rjavo je posoncen.
Go Tone,dokazi Prlllllletu da so veliki igralci,igralci z jajci,li tezko situacijo vidijo kot izziv,ne pa razlog za jamranje po babje!
Jajca fantje,jajca!

Mater mene bi mogla reptezentanca zaposlit kot motivatorja...
bittkonj
# 11.09.2018 ob 12:34
@johnsmith ti pa si pravi komik hahaha
Na pou Slovenc
# 11.09.2018 ob 18:39
Gospod Tonček, you are welcome!!!
mikedean
# 11.09.2018 ob 17:25
Selektor je odgovoren za izbor igralcev in tu je Trifunović "pogorel", predvsem v poletnem ciklusu. Verjetno marsikdo ne bi odpovedal, če bi bil kakšen bolj renomiran selektor. Enostavno tudi (renomirani) igralci nimajo zaupanja vanj ter so mnenja, da se bodo na novo sezono bolje pripravili v klubu. Poleti ni imel plana B (drugega naturaliziranca) v primeru Randolphove odpovedi. Za Vidmarja se je gotovo že prej vedelo, da ne bo mogel igrati, torej spet brez alternative. Pa nemoreta Čančar in Murić igrati centra. Žiga Dimec pa tudi nima dovolj kvalitete, da bi bil edini klasičen center. Forsiral je nerazpoloženega Prepeliča in niti minute ni dal Hrovatu. Proti Črnogorcem je Blažič igral več kot 34 minut, čeprav mu ni šlo, Mesiček pa ni vstopil v igro. A ni logično, da če nekomu ne gre, da se poskusi z drugim? Tekme odigra s premajhno rotacijo in posledično prihaja do utrujenosti (+nihanj v igri) v ključnih trenutkih, ko se lomi rezultat. Zdaj ne razumem, zakaj ni vpoklical Špana, če sta mu Nikolić in Šiško odpovedala. To je samo nekaj njegovih slabih potez. Ne bom šel v podrobnosti:)
MJ-23
# 11.09.2018 ob 15:41
Na žalost to pomeni tudi ustoličenje Trifunovića kot trenerja bez ograničenja trajanja mandata, kot so to zanesenci svojčas podelili Titu.

Jaz bi pa rad videl da bi enkrat kritiki Trifunovića konkretno napisali kaj jih moti pri njemu in kaj dela narobe. Kaj je narobe z igralci, ki jih je vpoklical in koga bi vpoklicali namesto teh? Kaj je narobe z rotacijami? Ali bi mogu nekdo drug igrat v prvi peterki? Kaj je narobe z akcijami v napadu, kaj je narobe v obrambi in kaj bi bilo treba spremenit? Še en kritik ni konkretno napisal nič od tega. Trifunović res ni Kokoškov, ampak takega trenerja mi ne bomo nikoli več imeli, ker ga v Evropi sploh ni.
threepointer
# 11.09.2018 ob 14:39
Prle se je že pred podpisom z Realom odločil, da ne bo igral v tem oknu, kar je tudi napovedal. O razlogih jaz ne bom niti razmišljal. Nekdo na tem forumu je tudi napisal, da ga v takšnem mentalnem stanju, v kakršnem je bil na zadnjih tekmah reprezentance, ne rabimo. Naj se izkaže pri Realu, tako dvigne svojo spet načeto samozavest in potem pride na naslednje akcije reprezentance. Vsekakor pa naj pride na naslednje veliko tekmovanje, ker bo zraven Dončića funkcioniral povsem drugače kot je brez njega.
ziga307
# 11.09.2018 ob 13:33
Kristaps ne bo igral, saj je lani strgal križne in izpustil skoraj celo NBA sezono, sedaj pa se počasi vrača na parket.
levkup
# 11.09.2018 ob 13:01
Pri Randolphu je pa res vse odvisno od
trenutne forme ! No ja saj drži, da je to praktično
pri vseh igralcih, vendar pri njemu je razpon tako
velik, da v polni formi zlahka igra NBA, ko mu pa
ne gre je pa klasičen igralec za slovensko ligo...
veza
# 12.09.2018 ob 06:10
Primerjat prihod Randolfa z neprihodom Dončića je smešna primerjava, prvi potrebuje neko sprostitveno menjavo okolja in primerno stopnjevanje tekmovalnega ritma, Dončić pa trenutno mora delatti sto procentno na prilagajanju na nove razmere, ne more prekinjat priprav in letat sem in tja po Evropi in dobivat udarce po glavi od vseh tekmecev, ki bi iskali svoj trenutek slave in se znašali nad tretjim izborom lige NBA.
MJ-23
# 12.09.2018 ob 00:25
@mikedean

Se pravi tvoja brilijantna rešitev je manj Blažiča in Prepeliča pa več Hrovata in Mesička? A se hecaš? Kaj sta pa ta dva naredila, da bi si zaslužila več minut? Še posebej julija? Hrovat je katastrofalen v napadu, v obrambi pa ni boljši od Blažiča. Noben trener, od Obradovića do Kokoškova ne bi julija dal več minut Hrovatu kot pa Blažiču, ali pa Mesičku več kot Prepeliču. To je klasična fora, ko je po bitki lahko bit general.

Lahko se pogovarjamo o centru, samo noben ne ve kaj je bilo v ozadju. Mogoče je računu na Randolpha. Vsi so julija pisali, da Randolpha ne bo več v reprezentanci, pa je zdaj prišel. Omić ni hotu, dobrega tujca se pa ne da kar tako poiskat. Slovenski problem s centri je že stara težava in se ni začel s Trifunovićem. Proti Hrvaškim 7 footerjem smo mi par dni nazaj igral z 201 cm visokim centrom. Vidmarja in Randolpha bo treba počas nadomestit, samo tega se ne da med kvalifikacijami delat.

Še bolj nesmiselno pa je pisati o renomiranem selektorju. A mi lahko poveš kateri renomiran trener je bil na razpolago 3 tedne po evropskem prvenstu, ko so vsi klubi že začel sezone? Najbolj logična poteza je takrat bila da izberejo Trifunovića. Drugače mi pa povej koga imaš v mislih in je bil oktobra 2017 prost in pripravljen prevzet evropske prvake v situaciji, ko za njih ne bojo več igrali najboljši igralci. Ga ni. Sem pa zelo radoveden koga bi ti oktobra 2017 dal za selektorja?
din-diin
# 11.09.2018 ob 21:39
Randolph more v formo pridt, zato so ga pustili.....
fiston
# 11.09.2018 ob 19:57
No mi imamo trenutno cel kup igralcev, ki lahko igrajo toliko da se najboljši spočijejo malo, kot je bilo na Evropskem prvenstvu. Nimamo pa onih ki bi morali biti nosilci, z izjemo Vidmarja. No Randolph bo sedaj okrepil tam kjer smo najšibkejši, mogoče bomo sedaj tam kjer smo bili prej najšibkejši sedaj celo najmočnejši. Vidmar, Randolph, oba nosilca igre na evropskem. No ostalih nosilnih pa ni...., upam da se bo kdo izstrelil, tako bi lahko upali na kako zmago.
fiston
# 11.09.2018 ob 19:45
@mikedean Zdaj ne razumem, zakaj ni vpoklical Špana, če sta mu Nikolić in Šiško odpovedala.

Ja ne vem zakaj ni vpoklical Špana, ampak nobene škode. Špan je šuter, trojke so nam šle dobro ti dve tekmi, nič bolje ne meče od mulcev. Kot oraganizator igre pa ni, tako da ne vem zakaj bi ga moral. No kar je pri Olimpiji probaval kot organizator je bil katastrofa. Edino kar se je pod koš zaletel, pa potem ni vedel kam z žogo.

Tako da ne vem, lahko bi ga, če ga ni pa tudi nič narobe. Šuterjev imamo res malo morje. No onih pa vedno manjka, ko zadevajo ko je treba. Zdaj kateri bi to lahko bil ne vem. So ti vsi še mladi, tako da če kdo bo, bo to prijetno presenečenje.
veza
# 11.09.2018 ob 19:42
GeorgeB
# 11.09.2018 ob 19:13

Naj en pošlje sms Luki, da je Randolph pršu, on pa ne in da ga je lahko sram...

zakaj pa?
pinkfranc
# 11.09.2018 ob 16:13
Pravilo, da nas lahko samo tuji trenerji popeljejo daleč? ... resda tako kaže, a moramo vedet, da se je Kokoškovu vse poklopilo, kot se prej ni nikomur in se v prihodnje ne bo več hitro nikomu.

1. imel je motiviranega Dragiča in prvi, ki je imel zraven še biser Dončiča. Potem pa smo še prvič naturalizirali igralca tipa Randolph. Tudi Vidmar ni bil poškodovan.
2. šport je ralativen in nasprotniki na zadnjem EP so bili oslabljeni, kot še nikoli.
lukace5
# 11.09.2018 ob 15:47
@MJ-23
Zaman bos cakal na odgovor. Trifunovic je tu se najmanj kriv, z ekipo katero smo imeli na razpolago bi lahko max eno zmago vec in to proti BLR. Spanci in Crnogorci so imeli toliko boljsi ekipi, da tud Popovich nebi dobil tistih tekem. Poleg tega je bil v ekipi tudi Prle, ki je bil celo kapetan in je tudi sam priznal da ni primeren za to vlogo. Pac splet okoliscin in ne bo nobene krize, ce izpustimo eno SP na Kitajskem.
threepointer
# 11.09.2018 ob 14:53
Mimogrede, a ste videli, kako Luka gara :)?
threepointer
# 11.09.2018 ob 14:41
Aja, še to, Trifunović lahko za zasluge v primeru uvrstitve na SP dobi doživljensko mesto prvega pomočnika selektorja :). To je zanj tudi povsem primerno mesto, na katerem se bo verjetno lahko bolje izkazal.
Berbasecks
# 11.09.2018 ob 13:08
@andregino

seveda ne bo, saj je poškodovan
v 2018 ga najverjetneje še ne bo nazaj
borchica
# 11.09.2018 ob 21:27
MJ23 in ostali

Bom jaz v imenu vseh, ki imjo kaj povedat za čez Trifkota.

1. Sestava repke Tu ni samo njegova odgovornost, ampak tudi od KZSja. Je pa njegova odgovornost dajanje izjav v medijih, ki slabo vplivajo na tiste, ki pridejo. In tiste, ki ne pridejo, saj se distanca med njim in njimi s temi izjavami še veča. Afera Prepelič je deloma tudi njegovo maslo. Drugače pa mi je jasno, da igramo pač s tistim, kar imamo.
2. Vodenje tekem Če je prejšnja točka pač taka kot je, pa se da tukaj veliko popraviti. Pustimo, da ni vodil ekipe niti eno sezono in je brez izkušenj. Lahko bi bil grnialec in bi te izkušnje nadomestil, ma jih na žalost ni. Kar se vidi v kiksih pri rotacijah, vztrajanju z nekateromi igralci, ko se jasno vidi, da prihaja do mismatchev, neusklajenega klicanja timeoutov, nesuverenih mlačnih odločitev in nenazadnje pomanjkanja avtoritete pri vodenju ekipe. Dobro, da ima tu Zagorca, ki mu odnese del njegovega dela.
3. In na koncu to kar je bilo že omenjeno v prvi točki. Podpoprečna komunikacija z mediji.

Trifunović je stopil v prevelike čevlje, to je jasno vsakemu, ki razume košarko. Mogoče se bo naučil veliko, a posledica zna biti neuvrstitev na prvenstvo. Zadnjih dveh tekem nisem gledal in kar berem je vzpodbudno. Sem pa vidrl prejšnje on sploh v prvem oknu je bilo smešno opazovati, kako je s Kokoškovo taktiko in drugimi igralci skušal narediti dober rezultat.

Upam, da mu je šolanje poleti v ZDA koristilo in mu je Kokoškov dal dobre napotke za naprej. Jasno je pa tudi, da Trifunović ostaja direktor strokovnega sveta na KZS in sedi na dveh stolčkih. Še bolj čudno je, da kot strokovni svet daje mnenja o samem sebi kot trenerju in piše o tem poročila. Higienično bi bilo, da odstopi. Ker pa ni siguren sam vase, si te bajne službe ne upa pustiti, saj je jasno, da bi potem bil ob fiasku in zamenjavi na trenerskem mestu na cesti. Tam je pa zgodba kruta in delo trenerja v klubu je povsem nekaj drugega kot tri reprezentančna okna na leto.

Pa super je dobiti dve plači. Tu KZS prišpara in si drug drugemu držita štango. Jasno je, da je bil Kokoškov kot trener ultra super in je res težko, če ne nemogoče, najti adekvatno zamenjavo. Ampak Trifunović je pač slab substitut. KZS gembla, zaradi financ in zaradi nepotizma znotraj organizacije. Če uspe, se bo trkala po prsih , drugače pa zlila gnojnico na FIBA in igralce, ki so odpovedali.

Že komunikacija v medijih po medalji, ko so pisali na FIBA odprto pismo in zahtevali nagrado, je bila povsem amaterska poteza. Potem izmišljanje zgodbic ob neplačilu premije ogralcem in javno pranje perila ter pritisk preko medijev na državo. Pa komunikacija zediji pred tem kvalifikacijskim oknom. Itd.

Torej podpiram repko in ji želim vse naj na vsaki tekmi, tudi Trifkotu želim, da se mu vse poklopi, ma bobu je vseeno potrebno reči bob. In faktor sreče, ki je potreben, da nam rata, je tokrat za moje pojme prevelik. Zmeraj je potreben, ma nekdo ni poskrbel, da bi se ga minimiziralo bolj. Kar bi se vsekakor dalo. Tako velik pa je zaradi neustreznega managiranja KZS. Trifko tu ni nič kaj dosti kriv, se pač trudi po svojih najboljših močeh. In želim mu, da mu uspe. Če pa ne, pa upam, da bo toliko pošten, da odstopi.
kalamaris
# 11.09.2018 ob 17:14
Sasha Vujacic worked out for the New Orleans Pelicans on Monday and will have a workout on Tuesday with the Oklahoma City Thunder, according to a source.

Vujacic last played in the NBA for the New York Knicks in 16-17.

Last season, Vujacic played in Italy.
Yufko
# 11.09.2018 ob 16:41
Huh težka bo.. od vseh smo vrjetno daleč najbolj oslabljeni, kar se je pokazalo na sramotnem porazu v Belorusiji, sam ne razumem kako to da EP prvaki niso direktno na SP uvrščeni.
fc11
# 11.09.2018 ob 16:22
No ste govorili,da se je Kokoskovi use poklopilo mogoce pa se tudi tem fantom poklopi,ki so sedaj navoljo. Prakticno v ekipi ni "zvezdnika" na katerega bi se igralo in to je plus za nas. Tudi Saric je povedal,da je zdajsnja ekipa cisto nekaj drugega. Hitrejsa igra vec dinamike veliko strelcev z razdalje...
Tako,da jst upam da kljub odpovedim uspemo presenetit in se uvrstiti naprej
pinkfranc
# 11.09.2018 ob 16:11
Prle si naj kr fraj vzame, si zasluži

Je dal vse oz. je želel bit vodja, prevzet odgovornost. Bilo mu je žal, ga je potrlo, da ni uspelo.
Svoje pa je dodala še slaba forma oz. pač slabši dan, kar ga je vrglo na žar med navijači.
To vse je moralo terjat nek davek. Vsakemu bi dol padlo. Takrat je imel Prle ta občutek močan. Saj bo zbledel, zato pa rabi čas, spremembe.

Z glavo skozi zid pač ne gre ... kader v kvalifikacijah in EP, kot dan in noč.
zabowski
# 11.09.2018 ob 15:54
Jaz bi pa rad videl da bi enkrat kritiki Trifunovića konkretno napisali kaj jih moti pri njemu in kaj dela narobe.

kaj se sploh ubadaš s tretjerazrednimi kavčarji, zakaj te to zanima? Kakšna pa je kredibilnost teh naših forumskih košarkaških veleznalcev, ki so tudi Kokoškova po nekaj začetnih tekmah ocenili kot sfaljenega in pljuvali po njem, potem pa na EP zamenjali ploščo in ga kovali v zvezde??
Takojšnje pljuvanje po Trifunoviću več pove o njihovi mizeriji, kot o selektorjevi.....
Skular
# 11.09.2018 ob 15:44
Šanse majo veliko boljše da pridejo na SP kot pa repka u fuzbalu da zmaga kakšno tekmo lige narodov.
Gremo basketaši !!! SLOVENIJA
zabowski
# 11.09.2018 ob 15:42
Tona lepo povedal kako je v Realu. Prepelič nas je očitno nategnil.

Prepelič je takoj po podpisu pogodbe povedal, da so mu že na prvem kosilu v klubu povedali, da se o reprezentanci sploh ne mislijo pregovarjat z njim.
Razlika je, če si v klubu novinec ali že ustaljen igralec, ki ima svojo vlogo v ekipi in pozna trenažni proces.
el-ninđa
# 11.09.2018 ob 15:07
hvala bogu
threepointer
# 11.09.2018 ob 14:34
Tonček je seveda legenda in ima prednost pred drugimi naturaliziranimi košarkaši. Vseeno pa mislim, da bi morala obstajati vrsta naturaliziranih košarkašev, ki bi se potegovali za eno mesto pri evropskih prvakih. Že zato, ker je lahko najboljši izmed njih poškodovan in zato, ker nam ne bo vedno manjkal isti tip igralca kot nam je na EP (čeprav nam zaenkrat še vedno manjka isti tip in kaže, da bo tudi v bližnji prihodosti podobno).

Kar se selektorja tiče, tako ali tako ni pričakovati, da bi ga menjali sedaj. Te kvalifikacije bo že še moral izpeljati. Tudi, če se Sloveniji slučajno uspe uvrstiti na SP, kar je še vedno zelo optimistična napoved, pa z njim ne smemo na SP, ker je nedvomno prekratek za vodenje tekem na najvišjem nivoju. Bomo pa ja menda imeli denar za boljšega! Če ne, naj to javno povedo in objavijo račun, da prispevamo navijači. Prepričan sem tudi, da se bo za vodenje Dončića in kompanije na SP trlo kandidatov z bistveno boljšim pedigrejem od sedanjega selektorja.
mmc22
# 11.09.2018 ob 14:10
Macura se mi ne zdi dobra izbira. Fant igra tretjo špansko ligo. Res da je dominiral na EP U 20.Ampak halo-to je bila B divizija. Z resnimi tekmami nima nikakršnjih izkušenj. Upam da se motim, ampak se bo moral še prej khe drugje dokazat, da bo lahko standardni reprezentant.
levkup
# 11.09.2018 ob 13:03
Tako da upajmo da je v dobri koži, ker nam
le tak pomeni ogromno...
Mi pa na žalost rabimo ogromen napredek glede
na prikazano do sedaj.
andregino
# 11.09.2018 ob 12:43
A se kaj ve če bo pri Latvijcih Porzingis igral?
mikedean
# 12.09.2018 ob 14:28
Recimo, da po čudežu dobijo obe septembrski tekmi in ostanejo v igri za SP, imajo katerega naturaliziranca v ozadju (ker Randolph ne mogel igrati novembra in februarja)? Trifunović ne vodi nobenega kluba in ima posledično obilo časa za novačenje igralcev, a kaj to pomaga.... Nesterović bi se lahko tudi bolj potrudil. Lahko govorijo, da še niso odpisali SP, a s potezami delajo vse v tej smeri.
mikedean
# 12.09.2018 ob 14:01
MJ-23, se ne hecam, resno mislim:) Saj nisem mislil, da bi Mesiček in Hrovat več igral kot Blažič in Prepelič, temveč da bi ju vsaj nekoliko bolj spočila (da bi bolj sveža pričakala ključne minute). Vendarle je lažje odigrati kvalitetnih 25-28 minut kot pa 30-35. Noben me ne bo prepričal, da Hrovat in Mesiček na tem nivoju ne bi mogla solidno odigrati 10 minut. Praviš, da je Hrovat katastrofalen v napadu... vendarle je pri Olimpiji dosegal 11, 12 točk na tekmo, torej kvečjemu povprečen. A Prepelič proti Špancem (med 1-11) in Blažič proti ČG (met 1-9) pa nista bila katastrofalna v napadu? Še Goran Dragić je na EP igral manj, pa je bil MVP. Pravilno, ker bi z višjo povprečno minutažo še prej "omagal" kot v zadnji četrtini finala.

Zakaj se ne da delati sprememb v kvalifikacijah? Od februarja do junija so bili 4 meseci, torej časa več kot dovolj. Kaj pametnega so naredili v tem času? Fiasko proti Belorusom je bilo prvo opozorilo. Vedno je dobro imeti plan B, kot ga imajo vse resne reprezentance. Ni pametno vse staviti na to, da bo prišel Randolph ali pa Vidmar. So pa bile še druge variante pod košem, sicer slabše, a vseeno boljše, kot si jih je poslužil Trifunović.

Verjetno je bil marsikdo pripravljen prevzeti reprezentanco, a ga pač niso kontaktirali. Saj ni nujno, da bi bil takrat prost, saj "samo" evroligaški trenerji in trenerji v NBA ne bi mogli voditi reprezentance. Torej so bili vsi slovenski trenerji na voljo in gotovo Trifunović med njimi ni najboljši. Gotovo bi bil tudi kakšen tujec zainteresiran. Sicer pa po eni strani je res bilo logično, da je dobil priložnost Trifunović (ker je bil pač prvi pomočnik Kokoškova in je najbolje poznal njegovo delo), a dejstvo je, da je ni izkoristil. Kakorkoli obrnemo bo neuvrstitev na SP neuspeh.
threepointer
# 11.09.2018 ob 21:49
Odstopil ne bo. Mogoče bo kot direktor strokovnega sveta napisal slabo mnenje o svojem delu in se odstavil :).

Šalo na stran, tudi jaz mu želim veliko uspeha. Sicer ga ne pričakujem in bom v tem primeru zelo pozitivno presenečen...
borchica
# 11.09.2018 ob 20:55
Zlobec

Klobučar je končal reprezentančno kariero. Top komaj spravi skupaj sezono in je napol invaliden. Hrbet...
borchica
# 11.09.2018 ob 16:39
threepointer

Posnetki treninga Dončića so stari. To je še iz LAja.
threepointer
# 11.09.2018 ob 16:22
Me veseli naenkrat ta velika podpora selektorju. Kakršenkoli že je, je trenutno naš najboljši selektor in si zato zasluži podporo. Strinjam se tudi, da je bil glavni razlog za naše neuspehe v kvalifikacijah slab izbor igralcev. Ampak glavna naloga selektorja je ravno to, izbor igralcev. Zadnje pripravljalne tekme so pokazale, da najbrž za zadnje kvalifikacijske tekme ni izbral najboljših, ki so bili na voljo. Se pa strinjam, da je imel izredno težko delo zaradi situacije, na katero ni imel vpliva.

Ne mislim, da se je Luka skregal z njim. Ko zmaguješ, se težko kregaš s kom iz zmagovalne ekipe. Sem pa prepričan, da ga ne ceni kot stratega, kar naš trenutni selektor pač ni. To se vidi pri mlačnem načinu vodenja, prepoznem jemanju minut odmora in še bi lahko naštevali. Mene ne skrbi, kako vodi ekipo, ki zaradi primanjkljaja v kvaliteti nima veliko možnosti za zmago, čeprav se ne strinjam, da izvrsten strateg iz takšne ekipe ne bi mogel iztržiti več (recimo vsaj zmage proti Belorusiji). Skrbi me, kako bi na velikem tekmovanju vodil našo popolno zasedbo proti konkurenčnim nasprotnikom. Skrbi me tudi, koliko bi ga naši najboljši igralci sploh upoštevali, četudi bi mogoče kdaj imel prav pri svojih nasvetih. To pač ni primeren selektor za vrhunsko ekipo in vrhunski nivo tekmovanja. In s tem bi se po moje lahko strinjali tudi neobremenjeni opazovalci.
andregino
# 11.09.2018 ob 13:40
Hvala za odgovor o Porzingisu. Ne spremljam veliko košarke, tako da nisem povsem na tekočem z vsemi informacijami. Glede na njegove igre na Eurobasketu je to seveda za nas dobro.
cricka
# 11.09.2018 ob 13:36
Pravno gledano je to komot napisano v pogodbi
happy schimetzky
# 11.09.2018 ob 13:27
Lepo, da je Antony zraven, me pa zanima tudi kako je mogoče, da je Dimec v pogojih pogodbe imel, da se mora odpovedati reprezentanci? Če kdo mogoče ve?...in to za nek povprečen nemški klub, ki ga je verjetno na svoje radarje dobil predvsem zaradi reprezentance, ker dvomim, da so zaradi krke šli v krko iskat igralce.

Vsi košarkarji v intervjujih namreč govorijo o tem, da jim klub ne more preprečiti oz. prepovedati nastopa za reprezentanco, ampakče že, jim to "toplo" odsvetujejo. Zakaj je v tem primeru to sploh mogoče? Je to sploh pravno ok? Se bo naša zveza kaj pritožila- se sploh lahko?
Kazalo