Chris Bosh je z Miamijem osvojil dva naslova. Dwayne Wade je odšel v Chicago, zato bo Miami v novi sezoni zelo oslabljen. Foto: EPA
Chris Bosh je z Miamijem osvojil dva naslova. Dwayne Wade je odšel v Chicago, zato bo Miami v novi sezoni zelo oslabljen. Foto: EPA

32-letni krilni center se je želel vrniti na parket, a so mu zdravniki to prepovedali. "Njegova kariera je zelo verjetno končana. Odločitev o nadaljevanju je zdaj v njegovih rokah," je pojasnil Riley.

Leta 2015 je moral zaradi krvnih strdkov v pljučih končati sezono. V lanski sezoni se je vrnil in v povprečju dosegal 19,1 točke na tekmo, a so se nato februarja težave ponovile in sezona je bila končana. V končnici je Vročica izpadla v polfinalu Vzhoda proti Torontu na sedmih tekmah.

Bosh je po sedmih letih v Torontu poleti 2010 prestopil v Miami. Združil je moči z LeBronom Jamesom in Dwyanom Wadom. Štirikrat je Vročica igrala v finalu Lige NBA, leta 2012 in 2013 so se njeni igralci na Floridi veselili tudi naslova prvaka.

Letošnja sezona bo zadnja za Pierca
Paul Pierce je dejal, da bo po letošnji sezoni končal kariero. Med letoma 1998 in 2013 je igral za Boston in si pred osmimi leti priigral tudi naslov prvaka v Ligi NBA.

V finalu proti LA Lakersom je bil tudi najkoristnejši igralec. "Po 18 letih v NBA je težko verjeti, da bom letos v vsaki dvorani igral zadnjič," je pojasnil 38-letni zvezdnik.

Od leta 2015 igra za Los Angeles Clipperse. "S tem sem se sprijaznil, da preneham. Ampak pred menoj je še ena vožnja. Še ena sezona. Še ena priložnost."