Pat Riley upa, da se bodo z Goranom Dragićem hitro dogovorili za nadaljnje sodelovanje. Foto: AP
Pat Riley upa, da se bodo z Goranom Dragićem hitro dogovorili za nadaljnje sodelovanje. Foto: AP

Eden najvplivnejših mož v Ligi NBA, ki je v treh funkcijah osvojil osem šampionskih prstanov, je dejal, da je klub v stiku s slovenskim kapetanom, vendar le glede zdravja Goranove žene, ki pričakuje otroka: "Smo v stiku, a se nismo pogovarjali o tem. Je v Sloveniji, kjer z ženo čez mesec in pol pričakujeta otroka. Druge komunikacije, kot so elektronska sporočila o zdravju žene, ni bilo."

29-letni Ljubljančan je po sezoni izkoristil možnost in postal prosti igralec. Zdaj ga v začetku julija čakajo pogovori z zainteresiranimi klubi, čeprav je tudi Goran večkrat namignil, da si želi ostati v Miamiju, ki mu lahko ponudi petletno pogodbo, preostali snubci, med katerimi so tudi najslovitejše franšize, pa štiriletno. Tu tudi nastane razlika v plači, ko se višina pogodbe približa maksimumu.

Dragić ob koncu sezone dejal, da želi ostati
"Prepričan sem, da želi Goran igrati v Miamiju. To nam je povedal, ko je prišel k nam. Ve, koliko smo dali zanj in čemu smo se vse odrekli. Želi si ostati tu, kar nam je povedal tudi na zadnjem sestanku ob koncu sezone, dokončno bomo pa izvedeli v začetku julija," je dejal Riley, ki je postavil temelje uspehov Miamija v zadnjih letih. Riley bo do ponedeljka čakal, ali bosta podobno kot Dragić storila tudi Dwyane Wade in Luol Deng, v sredo pa se lahko potem začnejo pogovori z igralci.

Miami je sicer že okrepil svojo ekipo, saj je na naboru izbral Justisa Winslowa, ki velja za izjemno nadarjenega in enega najboljših košarkarjev letošnjega nabora, vendar pa so kar pustili, da je bil izbran kot deseti. Mike Krzyzewski ga je pri Duku označil za novega Wada. Dragić je k Miamiju prišel februarja, ko so Heati zanj in za brata Zorana Phoenixu poslali dva izbora prve runde, Norrisa Cola, Dannyja Grangerja in Justina Hamiltona. Zoran ima še veljavno pogodbo in za zdaj ostaja v Miamiju ne glede na bratovo odločitev.