Rogaška je na krilih domačih navijačev premagala Union Olimpijo. Foto: BoBo
Rogaška je na krilih domačih navijačev premagala Union Olimpijo. Foto: BoBo

Nocoj je enostavno zmagala boljša ekipa, odigrali smo odlično tekmo. Zdaj imamo dovolj časa za analizo do srede in tudi za pripravo, regeneracijo in polnjenje baterij. Bila je prekrasna atmosfera in vrhunsko navijanje skozi celotno srečanje.

Damjan Novaković, trener Rogaške
Navijači Rogaške so odlično spodbujali svojo ekipo. Foto: Srdjan Živulović/BoBo
Rogaška do prve zmage v finalu
Vrhunci tekme Rogaška – Olimpija

Ljubljančani so zapravili prvo zaključno žogo, Slatinčani so jim zadali prvi poraz v finalni seriji - ta se igra na tri zmage. Ljubljančani imajo dve zmagi in lahko že v sredo v Hali Tivoli pridejo do naslova državnega prvaka.

Slatinčani so z borbeno igro na tretji tekmi slavili z desetimi točkami prednosti. To je najvišja razlika v finalu, prvi dve tekmi sta se namreč končali izjemno tesno - Olimpija je prvo tekmo dobila po podaljšku, čeprav je v njem zaostajala že za šest točk, na drugi tekmi jo je do zmage popeljala trojka Brandona Jeffersona.

Rogaška silovito od začetka
Slatinčani so v polni dvorani, zbralo se je 1.600 gledalcev, držali niti igre v svojih rokah od samega začetka. Že v prvi četrtini so si nabrali 13 točk prednosti, ob polčasu je razlika sicer nekoliko splahnela (46:40). V tretji četrtini so Slatinčani prišli hitro do višjega vodstva, ob koncu tega dela igre pa so po trojkah Darwina Davisa in Dragiše Drobnjaka in košu iz protinapada Mihe Fona prišli do najvišjega vodstva na tekmi 18 točk (66:48).

Dobrih pet minut do konca se je po trojki Mirka Mulalića Olimpija približala na deset točk zaostanka (74:64), a je kapetan Rogaške Tadej Ferme z zadetima prostima metoma spet povišal prednost (76:64). Trener Zmajev Gašper Okorn je bil primoran vzeti zadnjo minuto odmora. Po tej je Olimpija po zadetem prostem metu Dražena Bubnića in košu za dve točki Jeffersona po dolgem času prišla na zaostanek, manjši od dvomestne prednosti (76:67).

Olimpija bi zaostanek lahko še zmanjšala, a je Devin Oliver izgubil žogo, Davis pa je zadel iz protinapada (78:67). Dva prosta meta je nato zadel Jefferson (78:69), a so sodniki prav Američanu dosodili tehnično napako zaradi ugovarjanja. Prosti met je zadel Ferme, nato pa sta lepo akcijo izpeljala še Drobnjak in Taylor Johns ter minuto pred koncem je Rogaška spet vodila za 12 (81:69).

Pri domačih so imeli štirje igralci dvomestno število točk - Leon Šantelj je dosegel 17 točk, Johns in Ferme sta jih dodala po 16 točk, Davis pa 14. Pri Union Olimpiji pa sta največ točk dosegla Oliver 15 točk in Jefferson 13 točk.

Okorn: Rogaška boljša vseh 40 minut
Okorn je povedal, da je bila Rogaška boljši nasprotnik skozi celotno srečanje, igro svojih varovancev pa je komentiral tako: "Slabo se je začelo že v prvem polčasu, ko smo prejeli 46 točk, kar je absolutno preveč. Po prvih petih minutah v tretji četrtini pa je bil poraz že neizbežen. Proti koncu se je začelo neko lovljenje, upali smo, da bi se ponudila še kakšna priložnost, da se vrnemo v tekmo. Ni se izšlo, zato je zasluženo zmagala ekipa Rogaške. Naslednja tekma je v Ljubljani in naredili bomo vse, da na tem obračunu osvojimo naslov državnih prvakov."

Union Olimpija se bori za 16. naslov državnega prvaka Slovenije, prvega po letu 2009. Rogaška pa lovi prvi naslov.

Finale, tretja tekma:
ROGAŠKA - UNION OLIMPIJA 1:2
82:72 (26:19, 20:21, 20:10, 16:22)
1.600; Šantelj 17, Johns in Ferme po 16, Davis 14, Fon 8, Đuranović 7, Čamdžić 4; Oliver 15, Jefferson 13, Hrovat 11, Pelko 9, Janković 8, Mulalić 6, Milošević in Bubnić po 4, Barbarič 2.

Met za tri: 11/26; 8/23
Met za dve: 18/31; 18/28
Prosti meti: 13/21; 12/19
Skoki: 30; 28


Četrta tekma, sreda ob 18.00:
UNION OLIMPIJA - ROGAŠKA (Tivoli)

Morebitna peta tekma, petek ob 18.00:
ROGAŠKA - UNION OLIMPIJA

Izid v zmagah v krepkem tisku. Finalna serija se igra na tri zmage.

Dolores Subotić, foto: Srdjan Živulović/BoBo

Nocoj je enostavno zmagala boljša ekipa, odigrali smo odlično tekmo. Zdaj imamo dovolj časa za analizo do srede in tudi za pripravo, regeneracijo in polnjenje baterij. Bila je prekrasna atmosfera in vrhunsko navijanje skozi celotno srečanje.

Damjan Novaković, trener Rogaške
Rogaška do prve zmage v finalu
Vrhunci tekme Rogaška – Olimpija