Sasu Salin bo nastopil tudi na EuroBasketu v Sloveniji. Foto: Aleš Fevžer
Sasu Salin bo nastopil tudi na EuroBasketu v Sloveniji. Foto: Aleš Fevžer

22-letni branilec, ki je Ljubljančane okrepil avgusta 2010, je v Evroligi v povprečju dosegal 6,3 točke, 2,7 skoka in 1,2 podaje na tekmo, v Ligi ABA pa 7,5 točke in 3,2 skoka na tekmo v nekaj več kot 25 minutah igre.

"Izjemno sem vesel, da bom svojo kariero nadaljeval pri Unionu Olimpiji. Kljub nekaterim drugim ponudbam sem se hitro odločil, da ostanem pri Unionu Olimpiji. V Ljubljani se odlično počutim in občutek imam, da sem košarkarsko napredoval. Všeč sta mi pozitivno ozračje v klubu in dobra organizacija. V prihodnjih tednih me čakajo priprave s finsko reprezentanco in potem nastop na Eurobasketu, ki bo prav v Sloveniji. Veselim se izzivov in komaj čakam začetek nove tekmovalne sezone," je ob podpisu nove pogodbe povedal Salin.

Zadovoljen je tudi novi trener Aleš Pipan: "Verjamem, da smo na pravi poti pri sestavi ekipe za naslednjo sezono. Sasu Salin je bil pomemben člen v ekipi Uniona Olimpije v zadnjih treh letih in tako bo tudi v prihodnje. Želimo sestaviti kakovostno ekipo, ki ne bo poznala izgubljene žoge. Verjamem, da lahko Sasu ob trdem treningu v prihodnjih dveh letih še bolj individualno napreduje in prispeva še več k uspehu ekipe."