Košarka
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.6 od 56 glasov Ocenite to novico!
false
Trener košarkarjev Ilirije Saša Dončić je bil prvi, ki je napovedal košarkarski finale med Slovenijo in Srbijo, prav tako je uspešno napovedal, da bodo evropsko zlato domov prinesli Slovenci. Foto: Foto: BoBo
       Lahko rečem, da sem celotno evropsko prvenstvo navijal za Slovenijo in Srbijo. Šlo je za izjemen finale med dvema državama, absolutno sem bil v finalu na strani Slovenije: to je normalno, tukaj živimo, tukaj smo se rodili, otroka imam tukaj, ki igra za slovensko reprezentanco – ampak bil sem vesel za vse stvari, ki so se dogajale za reprezentanco Srbije. Tako da je vsaj zame bil idealen finale.       
 O tem, za koga je navijal v finalu
false
Saša Dončić je kot igralec zamenjal številne slovenske klube, med drugimi je igral tudi za Slovana. Zdaj je trener Ilirije, kjer je košarkarsko pot začel Goran Dragić. S prihodom Dončića v Ilirijo se piše pozitivna zgodba tega ljubljanskega kluba, ki pod njegovo trenersko taktirko ni izgubila kar 49 tekem. Foto: BoBo
       To mi je čisto normalno, ta mešanica med zahodno disciplino, delom in južnjaškim "šmekom". Mislim, da gre za izjemno dobro mešanico, saj je Slovenija stičišče – sploh v nekdanji Jugoslaviji, ko smo igrali z nekdanjimi republikami. To je očitno dobitna kombinacija, ker mislim, da je disciplina, ki jo ima zahod, in "šmek", ki jo ima jug Evrope - zame zelo dobra kombinacija.       
 O fenomenu uspešnih igralcev iz narodnostno mešanih ali priseljenih družin v Sloveniji
false
V športu je pomembno, da si dober človek, pravi Saša Dončić. Foto: BoBo
       Imel sem jugoslovanski potni list, ki je bil seveda neveljaven. Čez teden dni sem šel na Mačkovo, kjer so mi dejali, da me nimajo v evidenci, da nisem državljan Republike Slovenije. Sem šel na veleposlaništvo Zvezne republike Jugoslavije, tudi tam me niso imeli v evidenci. Tako da sem bil vesoljec, kar koli želite, Nezemljan.       
 O izbrisu
false
Po koncu košarkarske kariere je Saša Dončić uspešen tudi kot trener. Zadnji dve leti je Ilirijo brez poraza pripeljal iz tretje v prvo košarkarsko Ligo Nove KBM. Foto: BoBo
       Z njimi se je pogovarjal tako v srbščini kot angleščini. Vem, da se je Kokoškov trudil v tem času naučiti nekaj slovenskih besed, nekaj se jih je tudi naučil. Nacionalnost v športu ni prepreka, tu so pomembnejši srce, čustva, temperament.       
 O tem, v katerem jeziku je s slovenskimi reprezentanti govoril Igor Kokoškov

Saša Dončić: Celotno prvenstvo sem navijal za Slovenijo in Srbijo

Trener košarkarjev Ilirije Saša Dončić za NaGlas!
23. september 2017 ob 06:15,
zadnji poseg: 23. september 2017 ob 14:02
Ljubljana - MMC RTV SLO

Mešanica med zahodno disciplino, delom in južnjaškim "šmekom" je za Slovenijo dobitna kombinacija, pravi trener košarkarjev Ilirije Saša Dončić.

"To mi je popolnoma normalno - ta mešanica med zahodno disciplino, delom in južnjaškim "šmekom": ta mešanica je izjemno dobra, saj je Slovenija stičišče, sploh v nekdanji Jugoslaviji, ko smo igrali z nekdanjimi republikami," je v oddaji NaGlas! fenomen velikega števila športnikov iz narodnostno mešanih ali priseljenih družin v Sloveniji v kolektivnih športih komentiral Saša Dončić.

Saša Dončić je o vtisih iz Carigrada, poškodbi Luke Dončića in lastni športni poti spregovoril v oddaji NaGlas!, ki si jo lahko v celoti ogledate v videu pod novico.


Trener Ilirije, nekdanji košarkar in oče nove zvezde evropske košarke Luke Dončića, je celotno evropsko prvenstvo navijal za Slovenijo in Srbijo, toda v finalu ni imel dilem. "Absolutno sem bil v finalu na strani Slovenije – to je normalno: tukaj živimo, tukaj smo se rodili, otroka imam tukaj, ki igra za slovensko reprezentanco," je pojasnil Saša Dončić, ki ga je Slovenija izbrisala iz registra stalnih prebivalcev, čeprav se sam, kot pravi, s tem nikoli ni ukvarjal.


So se vtisi iz Carigrada polegli?
Niti ne, iskreno povedano. Počasi prihaja za mano ... Glas se še vedno ni vrnil, glede na to, da smo navijali, proslavljali, res je bilo enkratno. Upam, da bo ta evforija trajala čim dlje.

Vi ste prvi napovedali, kdo bo igral v finalu in kdo bo zmagal. Kako ste vedeli?
To sem povedal iz preprostega razloga, ker so skozi vse turnirje, od začetka priprav reprezentance, fantje iz tekme v tekmo rastli. Z njimi pa tudi strokovni štab, KZS, začela se je ta kemija. Ko so bili fantje res na koncu, ko je bilo najbolj potrebno, so bili največji bratje med sabo, največja družina, res so se žrtvovali drug za drugega. Imel sem upravičene razloge, da napovem finale. In finale Srbija - Slovenija je bil ves čas pričakovan, ker sta ti dve reprezentanci največ pokazali. Finale je bil čisto zaslužen.

V Sloveniji je v kolektivnih športih veliko igralcev, ki prihajajo iz narodnostno mešanih ali priseljenih družin. Takšen je primer Gorana Dragića, konec koncev tudi vašega sina Luke. Vsi po vrsti so zelo uspešni. Kako si vi to razlagate?

To mi je čisto normalno - ta mešanica med zahodno disciplino, delom in južnjaškim "šmekom": mislim, da gre za izjemno dobro mešanico, saj je Slovenija stičišče – sploh v nekdanji Jugoslaviji, ko smo igrali z nekdanjimi republikami. To je očitno dobitna kombinacija, ker mislim, da je disciplina, ki jo ima zahod, in "šmek", ki jo ima jug Evrope - zame zelo dobra kombinacija!

Lahko torej igraš za slovensko reprezentanco, si ponosen na svojo domovino, obenem pa si ponosen tudi na svoj, denimo, srbske korenine?
Lahko rečem, da sem celotno evropsko prvenstvo navijal za Slovenijo in Srbijo. Šlo je za izjemen finale med dvema državama, absolutno sem bil v finalu na strani Slovenije: to je normalno, tukaj živimo, tukaj smo se rodili, otroka imam tukaj, ki igra za slovensko reprezentanco – ampak bil sem vesel za vse stvari, ki so se dogajale za reprezentanco Srbije. Tako da je vsaj zame bil idealen finale.

Številni so opazili Dragićeve tri prste in pravoslavni križ okrog vratu …? Eno torej ne izključuje drugega?
S takimi stvarmi se res ne obremenjujem, mi smo športniki, mi smo v duši tako vzgojeni, v športu je pomembno, da si dober človek. Nacionalizmov v športu ni, redko se najde kje kakšen primer nacionalizma.

Kako so mladi igralci, rojeni na začetku 90. let, razumeli selektorja Igorja Kokoškova? Je z njimi govoril srbsko ali angleško?
Z njimi se je pogovarjal tako v srbščini kot v angleščini. Vem, da se je Kokoškov trudil v tem času naučiti nekaj slovenskih besed, nekaj se jih je tudi naučil. Nacionalnost v športu ni prepreka, tu so pomembnejši srce, čustva, temperament. To je veliko pomembnejše v športu. Športniki dajemo več na to, kot na to, od kod si, s kom si, zakaj si. To je čisto nepomembno.

Vrniva se na začetke vaše športne poti. Leta 1991 ste bili edini igralec iz Slovenije, ki je kot kadet igral v jugoslovanski reprezentanci na evropskem prvenstvu. Vrnili ste se v Slovenijo, ki pa so jo vaši starši zapustili in odšli v Srbijo. Vi ste se jim pridružili in za eno leto zaigrali v Crveni zvezdi. Zakaj ste sprejeli takšno odločitev?
Po tistem nastopu za reprezentanco sem se vrnil v Ljubljano. Tisti časi so bili malo drugačni. Enostavno ni bilo mogoče vzdrževati stikov, kot je to mogoče danes s pomočjo Viberja, Skypa in podobno. Ostal sem tukaj do decembra. Takrat je oče (zdaj pokojni) prišel po mene, ker mama enostavno ni zmogla zdržati tega pritiska. Oče je bil carinik, dobil je premestitev in je šel delat v Beograd. Tistega decembra '91 je torej oče prišel po mene, me odpeljal dol in sem ostal eno sezono v Crveni zvezdi. Po sezoni sem se vrnil. Spet je bil december in sem prišel za novo leto v Slovenijo. Potem je tu še splet okoliščin, da sem imel stari jugoslovanski potni list, ki je veljal do 31. decembra 1992. Glede na to, da sem tukaj praznoval novo leto, ne vem praktično, kaj sem bil 1. januarja 1993 ...

Bili ste brez papirjev, niste imeli nobenega državljanstva, čeprav ste bili rojeni v Sloveniji, v Šempetru pri Gorici?
Da. Sam pa tega nisem vedel. Imel sem jugoslovanski potni list, ki je bil seveda neveljaven. Čez teden dni sem šel na Mačkovo, kjer so mi dejali, da me nimajo v evidenci, da nisem državljan Republike Slovenije. Potem sem šel na veleposlaništvo Zvezne republike Jugoslavije, tudi tam me niso imeli v evidenci. Tako da sem bil vesoljec, kar koli želite, Nezemljan.

Mogoče kot Tom Hanks v filmu Terminal?
Točno tako sem se počutil, ker naslednji dve leti praktično nisem mogel iti nikamor. Takoj sem dal prošnjo za državljanstvo oziroma za ugotovitev državljanstva, in to se je še nekaj časa vleklo. Potem sem dobil od olimpijskega komiteja in Košarkarske zveze Slovenije, da sem perspektiven igralec – takrat naj bi bil še nekaj nadarjen – in na podlagi izredne naturalizacije sem dobil slovenski potni list.

Potem ste igrali za različne klube, zadnji dve leti pa ste kot trener izvrstno Ilirijo pripeljali iz tretje v prvo ligo.
Drži, to nam je res uspelo.

Zagotovo ste tudi ponosen oče mladega perspektivnega evropskega igralca. Kako se Luka počuti po poškodbi na evropskem prvenstvu, ste se slišali z njim?
To je normalna poškodba. Zvin gležnja v košarki je pogost, zdravi se enostavno in traja od tri do štiri dni. Po naslovu evropskega prvaka - tudi če bi mu nogo zlomili, bi na to pozabil … Tam so bila čustva tako močna, vladala je takšna evforija, da so to res nepomembne stvari.

Počitek se mu bo najbrž prilegel?
Tudi jaz mislim, da se mu bo prilegel.

VIDEO
Saša Dončić
Saša Banjanac Lubej, naglas@rtvslo.si
Prijavi napako
Komentarji
josh k.
# 23.09.2017 ob 07:23
Kaj se vsi spotikajo ob Dragićev pravoslavni križ ? Ma lahko je budist važno je, da zna igrat košarko. Novinarji včasih prav podžigate nestrpnost.
Druid
# 23.09.2017 ob 08:15
Osebno mislim, da so imeli Srbi precejsnjo sreco z zrebom, ce bi oni naleteli na Latvijce ali Spance, bi se poslovili ze prej. Mi, za razliko, pa smo tokrat premagali VSE. Zato o zasluzenosti zlata ni kancka dvoma.
2px_orbitala
# 23.09.2017 ob 07:59
Številni so opazili Dragićeve tri prste
Kakor mi je poznano, je to znak za 3 točke. Dvomim, da je Dragić kazal srbski nacionalistični znak, malo nesmiselno, mar ni?
brehme
# 23.09.2017 ob 08:16
Dragić je ponosen kristjan. In javne osebe se ponavadi zaradi napadov javnosti, medijev, to bojijo pokazati. Dragić pač ne, ker živi v ZDA ima tamkajšne razmišljanje, in pa tudi Srbi glede ede tega ravno kontra razmišljajo kot slovernski mediji, oni so ponosni na vero, na tradicijo.
Dončić je bil odličen gost, predvsem zaradi tega, ker je direktno napovedoval rezultate tekem in opisoval repezentance, naprimer za Ruse je dejal, če ustaviš Shveda si naredil vse, ostali niso na nivoju.
DLeagueStar
# 23.09.2017 ob 08:19
Pa kako smo lahk tok zabiti? Dragicevi trije prsti so normaln znak za trojko. To so vsi na prvenstvu v zrak drzali. Kaksne vere je on pa nima veze, ce s tem nobenemu ne utruja.

Ponavljam pa se enkrat- namesto, da bi praznovali dejstvo, da se lahko 5-6 narodov bivse juge med sabo normalno razume se jebemo v glavo in se delamo boljse od drugih.

Kje na svetu je se toliko drzav ena zraven druge, kjer tok podobno govorijo? Debilnost prve klase in glavni razlog zakaj je balkan tako zaostal.

Smo rabl enga pol diktatorja vcasih, da nam je uturil v glavo bratstvo i jedinstvo, po njemu smo se pa itak skregal kot opice in danes gledamo take intervjuje.
zakocena_je
# 23.09.2017 ob 06:44
Kot košarkaš mi ni bil ne vem kaj, ampak sedaj na tej poziciji pa...mislim, da je presegel vse kar je mogoče. Preprost in zabaven, obvlada stroko in vse predstavlja v nekakšnem komičnem smislu.
Legenda ni kaj.
Prosim dajte skupaj Dončića in Vilfana skupaj za strokovno komentiranje. Pri smučanju in skokih sta tudi vedno dva.
trolicnez
# 23.09.2017 ob 08:55
Krvi, ce ze
Nemo
# 23.09.2017 ob 08:57
Je pa zanimivo, da smo postali hujši kot srbski portali in tudi mi računamo nacionalno sestavo DNK posameznega športnika. Kolikor vojsk je šlo čez naše ozemlje, kolikor selitev .... verjetno ima vsak od nas precej pestro zgodovino svojih prednikov.

Kar se mene tiče na svetu živta le 2 vrsti: ljudje in pa ostali predstavniki homo sapiensa, katerim preprosto ne moreš podeliti naziva človek. In vedno upam, da bo okoli mene več prvih.
whitwice
# 23.09.2017 ob 08:59
Nestrpna vprasanja, predvsem do Slovencev. In strpni ter vljudni odgovori ate Doncica,kot vedno.
Nemo
# 23.09.2017 ob 08:42
Da je imel Dragić križ okoli vratu je zavestno dejanje, ki lahko sporoča več stvari. Mogoče preprosto, da je pravoslavec, da ima Bog mesto v njegovem življenju, mogoče je bil to odgovor na fotošopanje grških križev, mogoče pa kaj povsem drugega. Malo se mi smilijo le naši politiki, ki od vseh simbolov priznavajo le zvezdo, pa so se vseeno morali objemati z Dragićem.

Sicer pa so fantje v zasebnem življenju marsikaj, s takimi in drugačnimi dobrimi in slabimi lastnostmi. A kar je pomembno v tej rubriki je, da so znali tvoriti ekipo v pravem pomenu besede, da so se razumeli in se zavedali, da za košarko rabiš 5 igralcev (+ klop, + trenerje, + ostalo ekipo), ki ima en sam skupen cilj.
dalton1
# 23.09.2017 ob 10:39
Ob tej polemiki treh prstov in pravoslavnem križu pozabljate to, da je državi Srbiji, kjer so to glavni simboli Dragić nasul 35 košev. Tako Dragič kot Luka sta ves čas brez dvoumnosti poudarjala, da sta ponosna Slovenca, mnogo večja kot tisti, ki se ob njiju spotikajo.
čak mal noris
# 23.09.2017 ob 10:20
Ok. Nisem vedel, da toliko "Srbov" igra za različne evropske reprezentance! Čudi me le, da imajo tako čudne priimke...za Srbe, seveda! Rodriguez, Porzingis, Aradori, itd. VSI našteti konstantno nekej mahajo z tremi prsti, ko trojko zadanejo! Bog si ga vedi, zakaj???
Porzingiću, Srbinee!!!
Binder Dandet
# 23.09.2017 ob 08:29
Res ze najeda ta nacionalna karta. Sicer pa kje je dragic 3 prste v zrak drzal po koncu tekme? Samo med tekmo se spomnem, kar pa pomeni trojko. S krizem pa ni nic narobe. Sicer sem presenecen, da temu daje toliko pomena...nenazadnje se je vmes enkrat tudi prekrizal....ampak ni edini sportnik. Pa verjetno skozi vero vzdrzuje stik s koreninami. Kaj se v to vpikujete?
Ampak, ce sasa banjanac lukic taksna vprasanja odpira, je to povsem sprejemljivo, ane.
apollo11
# 23.09.2017 ob 11:02
Povsem nepotrebne debate, novinarji pač iščejo incidente in spore.

Naši košarkaši so bili odlični, bili so moštvo, zato so lahko tudi šli do konca.

Dragiću pa kapa dol, odličen košarkaš in velik človek. Počuti se Slovenca, spoštuje Slovenijo kot svojo državo, spoštuje svoje srbske korenine po očetu, je ponosen pravoslavni kristjan. In če želi javno kazati svoj križ - ja ga pač naj, to je normalo po vsem svetu, samo pri nas se ljudje čudijo temu. Cenim to, da spoštuje svoje korenine. Gogi hvala za vse.
por
# 23.09.2017 ob 10:31
Vseeno, Sloveniji so zmago tako ali tako prinesli Srbi in to je tisto, ne vem kaj je to tako težko priznat, res ne.


Nekam dobro pojejo Zdravljico in mahajo s slovensko zastavo s solzami v očeh, ti Srbi :-D
srv
# 23.09.2017 ob 08:18
Lukata :) Poiskusi Miha, mogoče bo šlo ?
posavc79
# 23.09.2017 ob 08:05
Men pa ne motijo taka vprašanja novinarja. Dosti ljudi je to zanimalo.
Tudi sam sem se spraševal določene stvari in na njih dobil zadovoljive odgovore.

P.S. Priznam da me je malo zmotil križ( razkazovanje da smo na jasnem) ampak vera je stvar posameznika.
Druid
# 23.09.2017 ob 10:14
JaZ
Ce me spomin ne vara, je bila to prva latvijska tekma na prvenstvu, ko je pol ekipe imelo drisko zaradi zastrupitve s hrano
Chopin
# 23.09.2017 ob 11:00
@ata, zazeljeni so vsi, ki placujejo davke in spostujejo zakone. Kaksne narodnosti in vere so ni pomembno in to v demokraticni drzavi ne odloca o temu kdo je bolj ali manj pomemben ali bolj ali manj zazelen.

Mesanje verskih debat in nacionalizmov v sportne debate pa je za moje pojme ze na meji okusnega. Tako kot ta vprasanja novinarja v clanku. Se sreca da ata Doncic ni obremenjen s temi temami, clovek ima nekaksno posebno karizmo, zato je verjetno tudi uspesen v zivljenju.
sonce12
# 23.09.2017 ob 14:40
Neumno vprašanje ki sploh ni na mestu, tip je dal vse res vse od sebe na prvenstvu, pa se spotikate ob te nore ideje v vaših glavah
Sir Charles
# 23.09.2017 ob 14:24
Slika Dragića in Dončića je proslavljanje trojke.

Take bedarije pišejo samo tisti, ki nikoli ne gledajo košarke. Trije prsti po trojki nimajo čist nobene vese s Srbi, razen če niso vsi v NBA Srbi, zraven pa še 90% igralcev v Evroligi vsi tud Srbi. Še Hrvati in Bosanci majo očitno v svoji reprezentanci samo Srbe, če je za to dovolj da pojkažeš tri prste po trojki.
Zbornaya Komanda
# 23.09.2017 ob 14:18
Podobno se je zgodilo Nemčiji leta 93 s Pešićem in Novickim - in potem mrk.

Dirk je res as, leta 1993 je bil star 15 let. Sodeč po tem komentarju, je že takrat blestel v košarki na eurobasketu.
Primus Rochwald
# 23.09.2017 ob 14:12
Sramota, da takole razglabljate o temu kakšne krvi ali vere je Gogi, s koliko prsti se kriza, da vas moti pravoslavni križ in podobno... kot da je pravoslavje nekaj o slabega in sramotnega, oz. sploh bistvenega pri osebnosti človeka... žal mi je, ampak res upam da tega ne preberejo.

Slabi ste ljudje, predvsem pa slabi "kristjani" (ko se že tako radi upredalčkate kot takšni) vključno z novinarji in admini, ki upravljajo te strani, ker to zavoljo klikov tudi posredno razpihujejo in dovoljujejo.
Sir Charles
# 23.09.2017 ob 14:01
Nekateri mediji so pisali, da s tremi prsti ni proslavljal samo uspešne akcije za tri točke.

Seveda. Zato imaš v NBA 90% Srbov iz Afrike, ki na isto način proslavljajo vsako trojko.
bob
# 23.09.2017 ob 11:51
Meni je zanimivo, da ti ki so mešanih narodnosti in tisti ki so naturalizirani imajo večjo pripadnost in večji žar za dokazovanje, kot neki "čisti" primerki. Ta naša FENOMENALNA reprezentanca je dokazala, kako se bori za ekipo, za državni dres in na koncu za naš narod ne glede kdo si in od kot so tvoje korenine.
Bivši uporabnik
# 23.09.2017 ob 11:49
Kakšna država je to, da so vsi košarkarji skupaj za zlato medaljo osvojili 50 tisoč €, Jankoviću pa odpišejo 16 milijonov € dolga. Sramota!
nikita1970
# 23.09.2017 ob 11:41
Eh, križal se je tudi Marc Gasol, v polfinalu, ko so mu piskali drugič osebno v napadu. To nebenega ne moti?
timoti
# 23.09.2017 ob 12:01
Stvar je preprosta.
Goran je v bližnji preteklosti postal (bolj) poduhovljen.
Na prejšnjih prvenstvih ni nosil križev, niti se ni "pokriževal".

Čudna so pota gospodova. Če se je Goranu zgodilo kakšno nadnaravno doživetje ravno med zadnjima dvema prvenstvima.... Potem naj bo tako... Kdo smo mi, da bi odločali čigava bo od koga religija.
unitrode
# 23.09.2017 ob 21:37
Zanimivo, da si ni nobeden obregnil ob Dončičevo golgoto z državljanstvom. Poznam nekaj podobnih primerov, ko so fantom rojenim v Sloveniji nekega dne povedali, da ne obstajajo čeprav jih je rodila slovenska mati in so hodili v slovenske šole in so počutili Slovenci. Stiska teh ljudi je bila nepojmljiva: na jugu jih niso marali, pri nas niso obstajali, bili so polni obupa. Ta čas pa je debeluh, ki je bil boter tega kradel milione (sedaj sedi in posluša kako mu rastejo obresti). Zato izredno spoštujem ata Dončiča, ki je kljub tem težavam pridno igral košarko in vzgojil izjemnega košarkarja. Pri komentarjih na EP je bil malo robat, je pa vedno zadel bistvo in rezultat. Sicer mi je bil zoprn, ker je vedno igral zelo bojevito proti Olimpiji; sedaj mu to odpuščam.
levak
# 23.09.2017 ob 16:06
Forum o treh prstih, križu, ...
Se ne splača brat komentarjev pa jih drugače rad. Ta debata je milo rečeno bolna. Goran je ponosen kot Slovenec in spoštuje svoje poreklo. Pač pravi športnik in človek.
pirat41
# 23.09.2017 ob 14:22
Zmagala je košarka!!! Iz kje pa ti fantje izvirajo, kako vero imajo, iz kje so njihovi starši me popolnoma nič ne briga. Vem pa da je od marsikaterega ki tu gor non stop to potencira, fotr pred 40, 50 leti v JNA ob izhodu kresnu marsikatero iz republik bivše juge. Mal pomislite na to in bodite ponosni na te fante ki so nas tako zastopali. In če kdo slavi nekaj po svoje je to pač njegova stvar in ne naš problem.
severna zvezda
# 23.09.2017 ob 12:33
Jao, spet ta nad vse pravica do vere pa občutljivčki glede Dragićevega križanja......

Pa dobro, se kdo spomni SP v Braziliji, ko so se Brazilci samo križali na vsaki tekmi oz. pred njo, si popravljali frizurice (metroseksualci v nogometu pač), pa jim nič ni pomagalo :) .... So jih zmleli Nemci :) ..... .. mar bi se bolj brazilske tv-zvezde treningom in igri posvečali, pa ne bi bilo jokcanja na koncu.

Pa Planica ali drugod v skokih: Poljaki in še kdo se tudi križajo pred skokom. Pa Prevc roma k papežu, a to ni nič ''narobe''? ...., A ja, gre za katolike ..... da o Hrvatih ne govorimo. Če je dovoljeno enim, naj je še drugim, ali pa ban na vsa klicanja k božanstvom v športu.
Penny_
# 23.09.2017 ob 10:57
Poleg vsega veselja ostalih radosti, se je na eurobasketu pokazalo še nekaj in sicer na kakšnem nizkem nivoju je naše novinarstvo. Izjema je le Vilfan.

Sanja je spraševala takšna vprašanja, da mi je bilo nerodno pred tv-jem, Saša Dončić pa žal nima dovolj besednega zaklada in pravilne slovnice, da bil lahko redno nastopal kot strokovni komentator. Pa tudi vse oddaje, prispevki, članki so bili zelo neizvirni in so se stalno ponavljali.

Škoda, glede na zgodovinski uspeh.
black russian
# 23.09.2017 ob 10:30
kot ateist ne nosim križa niti se ne križam ampak krompir imam pa vseeno - enega v levem, drugega v desnem žepu
dajeta hlačlam lepo napeto obliko in, če začutim potrebo , se primem za oba krompirja in verjamem da pomaga

Celjan27
# 23.09.2017 ob 09:26
Ja in? Jaz sem poleg teh dveh reprezentanc navijal se za Hrvasko.
pirat41
# 23.09.2017 ob 16:01
Goran je kljub temu da še ni v letih kot parker, gasol, nowicki naredil v bistvu to kar so počeli našteti pred njim. Kot zvezda iz nbaja je prišel, oddelal, prigaral ta naslov, to medaljo. Zlato medaljo! To da je bil ekipa tako homogena in superiorna je tudi njegova zasluga in ne samo selektorjeva. Tako da lahko samo še enkrat rečemo HVALA GORAN za to pravljico ki si nam jo spisal.
velika uharica
# 23.09.2017 ob 13:24
Hecno, da to nihče ne omenja, mogoče ker ste sami moški,ampak moramo se spomniti, da mati je pa le mati. Sploh za sinove in če je Slovenka to pomeni, da je sinovo srce v Sloveniji. A bi gdo kofe?
rooster
# 23.09.2017 ob 11:12
Kaj pa se bo zgodilo, ko boste dojeli, da ni samo proslavljal trice???

In kje imaš ti dokaz, da ni proslavlal trice?
ABADON
# 23.09.2017 ob 14:04
Ta je dobra ja. Kot dokaz objavit nek kolaz posnetkov s portala porazencev. Daj objavi se zadnji pet minut tekme in vse zgresene zicerje porazene ekipe. Na to ste pa pozabili???

In govorit o tem kako bi moral Luka igrat za srbe in spance je smesno in izkazalo se je za neumno. Mnogo vas je s to logiko nastopalo ze pred prvenstvom. In rezultat? Zlata kolajna.

Za spanijo??? Lepo te prosim. S spanci je konec. Gasola se poslavljata in spanci bodo padli v povprecje, tja kamor so pred Gasoli za bili. Za srbe pa pac ne bo igral, ker mu to nesportno obnasanje vecno drugih, ni blizu.
borut-blas
# 23.09.2017 ob 09:44
kot ateist ne nosim križa niti se ne križam ampak krompir imam pa vseeno - enega v levem, drugega v desnem žepu
dajeta hlačlam lepo napeto obliko in, če začutim potrebo , se primem za oba krompirja in verjamem da pomaga
Yugo
# 23.09.2017 ob 19:33
Sagoza, nimam nic proti, da izrazis mnenje. Razmisli pa zakaj ti bil komentar zbrisan! Mogoce ker si ga napisal pod napacno rubriko. Res, kaj eni na tem forumu dokazujete? Da ste pac precitali nekaj knjig, zgodovine, pa se tu delate pametne. Komplekse zdravite, si mislite, da ste nekaj vec. Pa ljudje, ... pod rubriko kosarka ste, da sem jaz admin brisem vse po vrsti.
moj komentar
# 23.09.2017 ob 17:00
Abnormalna forumska debata do fundamenta.....
Pa kaj koga moti kaj je kdo po veri, narodnosti, itd.
Ob to se spotikajo samo zaostali in sovražno nastrojeni osebki.
Binder Dandet
# 23.09.2017 ob 13:00
@el cartel:
Da se je krizal s tremi prsti, smo videli. Kar nismo videli, je proslavljanje netrojk s tremi prsti. Zato minusi, ker se nabija na podlagi "nekateri so videli". Imas ti posnetek?
ciracara
# 23.09.2017 ob 12:03
Problem je v temu, da je Dragić kristjan.

Ga ni večjega problema za naše medije to, da se človek ima za kristjana.
21.12.2012
# 23.09.2017 ob 09:54
mogoče pa je verižico prejel od žene in ji na ta način pokazal hvaležnost takoj po tekmi. ste pomislili na kaj takšnega?!?
threepointer
# 23.09.2017 ob 09:49
@Celjan27
Bravo, jaz tudi. Ne vrag, le sosed bo mejak. ..
simon-rupsi
# 24.09.2017 ob 01:25
Ata Dončić je bil kot košarkaš izjemen borec, odličen strelec za trojke.. ko je imel svoj dan je znal capat trojke po tekočem traku.
por
# 23.09.2017 ob 11:35
@somebody
Nekam dobro pojejo Zdravljico in mahajo s slovensko zastavo s solzami v očeh, ti Srbi :-D
Tudi Novak zelo dobro poje srbsko himno in maha s srbsko zastavo prav tako s solzami v očeh.
Tudi Mirko Cro pop (po očetovi strani Srb), zelo lepo poje hrvaško himno, in zelo ponosno nosi hrvaške kockice na svojih hlačah. Kaj si želel s tem povedat?


hotel sem reči, da za ''Srbe'' naši košarkaši izkazujejo preveč pripadnosti Sloveniji, če igrajo, pojejo in jočejo za njo. Seveda se zavedam, da košarkaši izvirajo (to pomeni ali stara mama, oče, mama, ali pa kar celo drevo) iz Srbije (ali katere druge države). Vendar jaz se nimam italijana, pa so po mojem starem očetu s tam dol. Imaš pa prav, ko praviš, da smo zmagali zaradi Srbov; njihovi najboljši namreč niso prišli na prvenstvo :)
BOBERČEK
# 23.09.2017 ob 09:56
DLeagueStar
Pa kako smo lahk tok zabiti? Dragicevi trije prsti so normaln znak za trojko. To so vsi na prvenstvu v zrak drzali. Kaksne vere je on pa nima veze, ce s tem nobenemu ne utruja.

Ponavljam pa se enkrat- namesto, da bi praznovali dejstvo, da se lahko 5-6 narodov bivse juge med sabo normalno razume se jebemo v glavo in se delamo boljse od drugih.

Kje na svetu je se toliko drzav ena zraven druge, kjer tok podobno govorijo? Debilnost prve klase in glavni razlog zakaj je balkan tako zaostal.

Smo rabl enga pol diktatorja vcasih, da nam je uturil v glavo bratstvo i jedinstvo, po njemu smo se pa itak skregal kot opice in danes gledamo take intervjuje.


Se strinjam :)
GeorgeB
# 25.09.2017 ob 23:05
Goran se je rodil v SLo in pustil je dušo in srce na igirišču za Slovenijo.
Tisočkrat bolj je Slovenec, kot večina vas, ki si upate izpostavljati njegovo nacionalnost.
S kakšnimi kreteni smo obkroženi...
Kazalo