Potem ko je Boban Marjanović odšel v Ligo NBA, bo pod obročem Crvene zvezde kraljeval Sofoklis Schortsanitis. Foto: EPA
Potem ko je Boban Marjanović odšel v Ligo NBA, bo pod obročem Crvene zvezde kraljeval Sofoklis Schortsanitis. Foto: EPA

Baby Shaq, kot pravijo 208 metra visokemu in kar 156 kilogramov težkemu centru, katerega oče je Grk, mati pa Kamerunka, bo tako v novi sezoni soigralec slovenskega reprezentanta Jake Blažiča, s Crveno zvezdo pa bo v Ligi Aba gostoval tudi v Sloveniji. Pod košem bo poskušal zapolniti vrzel, ki je nastala po odhodu Bobana Marjanovića k San Antoniu.

Prejšnji dve sezoni je Schortsanitis, ki je z grško reprezentanco osvojil srebrno medaljo na SP-ju 2006, igral za Maccabi iz Tel Aviva in leta 2014 zmagal v Evroligi.
"Presrečen sem zaradi prihoda v Crveno zvezdo. Prihajam v klub z bogato tradicijo, na vsakem koraku se v Beogradu čuti, da je košarka zelo pomembna za ljudi. Ko me je menedžer obvestil, da se Crvena zvezda zanima zame, nisem veliko razmišljal. Vso kariero sem igral za velike klube in tudi poleti sem razmišljal o tem, da bi zaigral za klub iz Evrolige. Navijači v Beogradu so neverjetni, vedno je bilo prav poseben občutek igrati na teh tekmah," je pojasnil robustni center.

Igral je za oba grška velikana, tako za Panathinaikos kot za Olympiacos, kjer je bil njegov soigralec Miloš Teodosić, tako da se je naučil nekaj srbskega jezika. Schortsanitis priznava, da gre bolj za kletvice kot pa za besede, ki bi mu lahko prišle prav pri vsakdanjem življenju.

V Beogradu se bo ekipi na pripravah pridružil 23. avgusta, izbral pa si je dres s številko 21.