Byron Scott je pred Clevelandom vodil New Jersey in New Orleans. Foto: EPA
Byron Scott je pred Clevelandom vodil New Jersey in New Orleans. Foto: EPA

Nekdanji sijajni branilec (v osemdesetih letih je osvojil tri naslove s "Showtime" ekipo LA Lakersov) je prevzel Cleveland leta 2010, ko je moštvo zapustil zvezdnik LeBron James. V Quicken Loans Areni se je začelo težko obdobje, v treh sezonah so Cavsi dobili le 64, izgubili pa kar 166 tekem, končnica je bila vedno zelo oddaljena.

Cavaliersi so izgubili 16 izmed zadnjih 18 tekem, nekajkrat so zapravili visoko vodstvo, še posebej proti Miamiju, ko so sredi tretje četrtine vodili za 27 točk, nato pa izgubili.

Gilbert si želi Jacksona
Lastnik Dan Gilbert se je zahvalil Scottu za sodelovanje, odločil se je poiskati novega strokovnjaka za mlado ekipo, ki jo vodi lanski novinec leta Kyrie Irving. Gilbert je že pred časom izrazil željo, da si zelo želi videti Phila Jacksona v Clevelandu. Najuspešnejši trener v Ligi NBA vseh časov je izrazil željo, da bi se vrnil, a ne nujno na klop. Rad bi postal generalni menedžer, saj mu zdravje onemogoča nenehna potovanja.
Frank odpuščen v Detroitu
Za menjavo trenrja so se odločili tudi v Detroitu. Lawrence Frank je bil odpuščen, potem ko so Pistonsi dobili le devet izmed zadnjih 36 tekem, skupaj pa so jih v letošnji sezoni zmagali le 29. Predsednik Joe Dumars je sporočil, da so se odločili za novo pot. Detroit, ki je leta 2004 osvojil naslov prvaka v Ligi NBA, je bil zadnjič v končnici v sezoni 2007/08.