Košarka
(6)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.6 od 8 glasov Ocenite to novico!
Kevin Seraphin
Kevin Seraphin ima za seboj 437 tekem v Ligi NBA, njegovo povprečje pa je nekaj manj kot šest točk na srečanje. Foto: Reuters

Dodaj v

Seraphin nova moč Barcelone pod obročema

Hanga vendarle k Barci
5. avgust 2017 ob 07:14
Barcelona - MMC RTV SLO

Francoski center Kevin Seraphin je nova okrepitev Barcelone. 27-letni in 208 centimetrov visoki košarkar je v Kataloniji podpisal dvoletno pogodbo.

Seraphin ima za seboj sedem sezon v Ligi NBA. Nazadnje je bil član Indiane, za katero je v minuli sezoni v povprečju v dobrih 11 minutah dosegal nekaj manj kot pet točk in tri skoke na tekmo. Pred tem je igral še za New York in Washington. Najboljša je bila sezona 2012/13, ko je v povprečju dajal po devet točk na srečanje. V Španiji je že igral. Med lockoutom v NBA je podpisal za Baskonio. Kariero je začel v Choletu.

Barca je letos v svoje vrste pripeljala že tretjega Francoza, potem ko sta v Katalonijo prišla tudi Thomas Heurtel in Adrien Moerman. Seraphin je s Francijo leta 2011 na evropskem prvenstvu v Litvi osvojil srebrno medaljo, leto kasneje pa je nastopil tudi na olimpijskih igrah. Letos je znova kandidat za nastop na EuroBasketu, ob težavah s poškodbami v francoski izbrani vrsti pa bo verjetno eden izmed nosilcev pod obročem. Francija se bo v skupinskem delu v Helsinkih pomerila tudi s Slovenijo.

Kot piše El Mundo Deportivo pa naj bi v Barcelono vendarle prestopil tudi Adam Hanga. Madžarski krilni košarkar je že dolgo želja katalonskega velikana, ki pa ima še pogodbo z Baskonio. Vendarle naj bi se kluba dogovorila za odškodnino. Barca naj bi ponudila 300.000 evrov, zahteva Baskov pa je še enkrat višja. 28-letni košarkar bo podpisal triletno pogodbo, po kateri bo zaslužil 7,5 milijona evrov.

T. J.
Prijavi napako
Komentarji
jackm8
# 05.08.2017 ob 15:52
Pri Barceloni je že dolga leta velika težava vzgoja igralcev. Nimajo dobrega pomladka in vse okrepitve, ki jih dobijo s časom izgubijo na kvaliteti. Tu je treba postaviti temelje, drugače še dolgo ne bo ničesar.
zmiki
# 22.09.2017 ob 09:51
Všeč mi je njegov priimek

sêraf -a m (ȇ) rel. angel najvišjega reda: zbor serafov in kerubov ♪
borchica
# 06.08.2017 ob 11:37
dragonmiami

Imaš prav, malo grdo sem se izrazil. Res ni Darko Miličič. Pač ni uspel v NBA, kot bi si sam želel. Če imaš rad košarko in bi rad igral, potem je bolje, da tak tip igralca gre nazaj v Evropo, kjer bo starter, plača ma pa tam tam. Zanimivo bo spremljati, kaj se bo v prihodnosti dogajalo s poplavo ameriških igralcev v Evropi. Vsako leto jih je več, itak imajo tako velik bazen igralcev, da jih ogromno lahko konkurira poprečnim Evropejcem. Košarki v svetu zelo hitro raste popularnost. Ko se bo to enkrat ustavilo, vprašanje, kaj bo s plačami, angažmaji itd.
dragonmiami
# 05.08.2017 ob 16:57
Zakaj flop?? Saj je v NBA vseeno kar nekaj pošteno odigral.....
borchica
# 05.08.2017 ob 14:53
win win je tole Za Seraphina edina pametna poteza, ker v NBA ne bi nikoli nič pametnega naredil. Še en NBA flop pač. Barca pa zgleda štarta na sam vrh v naslednji sezoni...
dragonmiami
# 07.08.2017 ob 08:22
Najbolj me zanima kako bo letos odigral Teodosić....osebno menim 15 pik in nad 7 asistov....
Kazalo