Uroš Slokar je za reprezentanco izjemno pomemben, saj pod obročem lahko igra na obeh položajih, nevaren pa je tudi z meti z razdalje. Foto: www.alesfevzer.com
Uroš Slokar je za reprezentanco izjemno pomemben, saj pod obročem lahko igra na obeh položajih, nevaren pa je tudi z meti z razdalje. Foto: www.alesfevzer.com
Uroš Slokar
Slokar je dejal, da ima še nekaj težav s stranskim gibanjem gležnja. Foto: www.alesfevzer.com
Slokar bo zelo verjetno lahko igral že proti Hrvaški

"Zelo sem zadovoljen z napredkom. Ob koncu tedna sem imel intenzivne terapije, glede na občutek pa verjamem, da bo vse v redu," je dejal Slokar, ki je v nedeljo opravil še magnetno resonanco. Poškodba je lažja in izkušeni krilni center se bo lahko že kmalu priključil moštvu, kar je potrdil tudi reprezentančni zdravnik Marko Macura, ki verjame, da bo Slokar pripravljen že za prvi obračun proti Hrvaški.

Slokar se je poškodoval na četrtkovi tekmi proti Srbiji v Stožicah, ko je po uspešnem metu za tri točke nesrečno pristal na nogo Miroslava Raduljice. Takoj sta z Macuro odšla na slikanje gležnja, zaradi terapij pa je 32-letni Ljubljančan ostal v domovini in drugi dvoboj proti Srbiji, ki je bil odigran v Banjaluki, spremljal od doma: "Fantje so dobro igrali in se borili. Škoda, da vsega niso nadgradili z zmago. Videlo se je, da je še nekaj napak, predvsem v zaključku, da bi nekdo naredil korak v našo korist. Videli sta se prava energija in želja po zmagi, to pa je tisto, kar tudi šteje."

Uspešno tempiral formo, potem pa …
210 centimetrov visoki Slokar pravi, da bodo bolečino že nadzirali in poskrbeli, da je na tekmi ne bo. Kar ga najbolj moti, je, da je padel iz ritma in izgubil nekaj treninga z reprezentanco ter zadnjo pripravljalno tekmo: "Padeš v ritem in želiš nadaljevati. Ko se pa taka stvar zgodi, to prekine in moraš na novo iskati ta ritem. Pred nami ni več pripravljalnih tekem, da bi lahko iskal ta ritem, ampak bo šlo že zares. Zagotovo to ni prijetno, sem se pa že znašel v takih situacijah in verjamem, da bo šlo."

V letošnjem pripravljalnem obdobju je Slokar prikazal odlično igro in bil izjemno pomemben člen vrste Jureta Zdovca. Selektor je za ključnega moža pod košem celo dejal, da je verjetno najkonstantnejši v vsem moštvu. Ujel je pravi ritem, ki ga bo zdaj skušal na treningih v Brežicah, kjer bo reprezentanca trenirala do petka, ko bo že preizkusila zagrebško dvorano, znova vzpostaviti: "Forma se drži s tem, ko se ustvarja ritem, ki se nadgrajuje. To je tisto, za kar se je pred mesecem dejalo, da se tempira. Sem se dvigoval, potem pa se je to zgodilo."

Osredotočen, da ne bo razmišljal o poškodbi
Košarkar, ki od leta 2005 ni izpustil nobenega velikega tekmovanja in je ob Jaki Lakoviču edini, ki z dolgim reprezentančnim statusom ni nikoli odpovedal akcije, si je prvič poškodoval desni gleženj, je pa v karieri že imel težave z levim: "Pred dvema letoma sem si močno poškodoval levi gleženj in spomnim se tistega občutka. V primerjavi s tisto poškodbo to ni bilo blizu. Skrbelo me je samo, koliko časa bom potreboval, da pridem nazaj. Vedel sem, da bom kmalu, a nisem vedel, koliko treningov mi bo to vzelo in koliko bom odstoten na treningih. Še vedno me skrbi in zato bom v teh dneh optimalno delal, da bom pozabil na take stvari in se osredotočil samo na to, da bom razmišljal le o tekmi."

V pretekli sezoni je igral za madridski Estudiantes, tudi v prihajajoči pa ostaja v Španiji, kjer bo z nekdanjim reprezentančnim soigralcem Boštjanom Nachbarjem moči združil pri Sevilli: "Zelo sem zadovoljen, enako pa velja tudi za klub, ki se je z veliko vnemo želel dogovoriti. Oba z Nachbarjem sva navdušena, da bova soigralca."

Sevilla pokazala veliko željo
Sevilla je bila pri pogajanjih zelo konkretna, na mizi pa je imel Slokar še dve ponudbi, eno prav tako iz Španije, drugo pa iz Turčije: "V desetih dneh se je uredilo. Sevilla je nastopila zelo agresivno. Zdaj sem bil dve leti v takem času brez kluba in mi je bilo všeč, da so nastopili tako zgodaj. Imel sem še dve izbiri, ki sta bili v igri, ampak sem ju tudi uporabil, da se je vse čim prej razjasnilo. Sevilla je bila najkonkretnejša, pokazala je željo, da bi me rada imela. Zagotovo je tudi Boki rekel kakšno lepo besedo, vem pa, da so govorili tudi z mojim trenerjem iz Estudiantesa, ki je pozitivno govoril o meni."

Za novopečenega očka je bila Španija, kjer je že igral za Manreso, Gran Canario in Estudiantes, zaradi družine prva izbira: "Španija je zame prioriteta, ker imam mlado družino. Rad bi bil z njo, ker mi je najpomembnejša. V kakšnem okolju bom, mi veliko pomeni. Prej tega vidika ni bilo. Ko se je odprla taka možnost in s tako prijetnim mestom, je bilo težko reči ne."

Slokar bo zelo verjetno lahko igral že proti Hrvaški