Mirza Begić je bil najboljši igralec Uniona Olimpije v tej sezoni. Foto: Sandi Fišer
Mirza Begić je bil najboljši igralec Uniona Olimpije v tej sezoni. Foto: Sandi Fišer

Slovenski center je imel odprto pogodbo, ki mu je omogočala predčasni odhod. Do konca sezone bo tako igral za evroligaša Laborala Kutxo iz Vitorie, za katerega igra občasni slovenski reprezentant Saša Vujačić.

Odlične številke v letošnji sezoni
Begić je v letošnji sezoni Evropskega pokala v povprečju dosegal po 14 točk, zbral štiri skoke in 3,7 blokade na tekmo. V Jadranski ligi pa je bilo njegovo povprečje 9,8 točke, 5,8 skoka in 2,3 blokade.

Zupančič: Obojestransko zadovoljstvo
"Ne glede na odhod odličnega košarkarja smo s sodelovanjem izredno zadovoljni, saj sta bila vsak trening in vsaka tekma z Mirzo dodana vrednost za našo mlado ekipo, ki je v uvodu v sezono dosegla odličen rezultat tudi po njegovi zaslugi. Verjamemo, da je tudi klub igralcu pomagal do želene forme, tako da sta brez dvoma s sodelovanjem lahko zadovoljni obe strani," je novico sporočil direktor kluba Matevž Zupančič.

Priložnost za mlajše igralce
"Klubska finančna situacija v tem trenutku ne dovoljuje nikakršnega povečanja proračuna za člansko ekipo. Ne glede na številne poskuse konkurenčne ponudbe, ki bi si jo Begić zaslužil, nismo mogli pripraviti. Vsakršno zadolževanje in sklepanje dogovorov brez ustreznih garancij ter ponavljanje napak iz preteklosti ne pridejo v poštev. Članska ekipa je tudi brez Mirze zapolnjena na vseh igranih mestih in več priložnosti bodo morali izkoristiti nekateri drugi igralci, na kar smo v klubu tudi računali," je še odločen Zupančič.