Božidar Maljković se bo očitno posvetil samo še slovenski košarkarski reprezentanci. Foto: BoBo
Božidar Maljković se bo očitno posvetil samo še slovenski košarkarski reprezentanci. Foto: BoBo

Podrobnosti naj bi pojasnil na novinarski konferenci v Zagrebu, kjer pa je bilo le vodstvo kluba.

Nad Maljkovićevo potezo so bili zelo presenečeni tudi v zagrebškem klubu. "Čas za kaj takšnega je popolnoma neprimeren. Presenečen sem in to zelo neprijetno. Pred nami sta dve pomembni tekmi z Milanom in Partizanom. Z naše strani ni bilo nobenega razloga za to, izpolnili smo vse, o čemer smo se dogovarjali," je za portal index.hr dejal predsednik kluba Mladen Veber.

Namigi o razlogih za odstop
Vsi hrvaški mediji so najavili popoldansko novinarsko konferenco, na kateri naj bi Maljković razkril razloge za odstop. A srbskega stratega na njej ni bilo. Takoj so se pojavili namigi, da je za slovo posredno krivo proslavljanje hrvaških košarkarjev ob izpustitvi generalov Anteja Gotovine in Mladena Markača. Maljković naj bi zaradi tega zahteval kazen za Marka Tomasa, a ga vodstvo kluba ni upoštevalo.

Kot piše spletni portal dnevnik.hr, te govorice ne držijo, kar sta na novinarski konferenci potrdila tudi direktor kluba Matej Mamić in dosedanji pomočnik trenerja Jakša Vulić. Slednji bo tudi prevzel vodenje Cedevite, dokler ne bodo našli novega trenerja.

Odstop v nepravem trenutku
Od torkovega jutra Maljković ni več trener Cedevite, hrvaškega evroligaša, ki ga v četrtek čaka gostovanje v Milanu pri Armaniju. Odstop za Zagrebčane ni prišel ravno v pravem času, saj jih potem v nedeljo v ligi ABA čaka še dvoboj z drugouvrščenim Partizanom v Beogradu.

Po slabem začetku vse boljši izidi
Odstop 60-letnega hrvaškega Srba, ki je bil rojen v Otočcu v Liki, je presenetljiv, saj je Cedevita po slabšem začetku sezone, ko je izgubila uvodne štiri tekme Evrolige, na zadnjih štirih tekmah trikrat zmagala: proti Caji Laboral in Žalgirisu v Evroligi ter proti Szolnoku v ligi ABA, v kateri pa so izgubili z MZT-jem Skopjem. Vseeno je Cedevita po 9. krogih jadranske lige trenutno na 3. mestu, medtem ko je v Evroligi v skupini C na 5. mestu z enakim številom točk kot četrti Armani.