Josh Smith po selitvi iz Atlante k Detroitu ni upravičil visokih pričakovanj. V letošnji sezoni dosega le nekaj več kot 13 točk na tekmo. Foto: Reuters
Josh Smith po selitvi iz Atlante k Detroitu ni upravičil visokih pričakovanj. V letošnji sezoni dosega le nekaj več kot 13 točk na tekmo. Foto: Reuters
LeBron James
LeBron James se vrača v Miami, kjer je preživel trofejna leta, ki jih bo težko ponovil. Štirikratni zaporedni finale lige NBA, dva naslova in dva naziva MVP-ja sezone. Foto: EPA

29-letnega krilnega košarkarja so v ponedeljek odpustili v Detroitu dve leti in vsaj 26 milijonov dolarjev pred iztekom sedanje pogodbe. Med drugim so zanimanje zanj pokazali tudi pri Dallasu, Miamiju, Sacramentu in LA Clippersih, vendar je pretehtala možnost takojšnjega naskoka na vrh lige NBA in zagotovljeno mesto v začetni peterki. Houston trenutno zaseda četrto mesto v zahodni konferenci tik za Memphisom.

"To je zame razburljiv čas. Ponovno bom združil moči z dobrim prijateljem in enim najboljših soigralcev, s katerimi sem igral v svoji karieri. Mislim, da smo sposobni doseči nekaj velikega. Poleg tega bom igral tudi z najboljšim branilcem strelcem trenutno v ligi - česa več bi si še lahko želel?" je dejal Smith o sodelovanju s Howardom, s katerim sta v Atlanti skupaj že igrala v poletni ligi, in Jamesom Hardnom.

"Mislim, da jim lahko pomagam pri čvrstosti in raznolikosti na položaju štirice, lahko podajam žogo, lahko dosegam točke izpod koša," je še dejal Smith, ki bo seveda sodeloval tudi s trenerjem Kevinom McHalom, ki je z Rocketsi pogodbo podaljšal še za tri sezone.

LeBron se vrača v Miami
Božični dan v ligi NBA tradicionalno ponuja tekme za sladokusce: med drugim se bodo prvaki iz San Antonia udarili z Oklahomo, Chicago s Paujem Gasolom gosti nekdanjega soigralca Kobeja Bryanta in LA Lakerse, LeBron James pa se po poletnem povratku v Cleveland s Cavaliersi vrača v Miami, kjer je osvojil dva naslova prvaka.

Cavsi ostali brez Varejãa
Cavaliersi so sicer medtem zaradi strgane ahilove tetive na levi nogi na tekmi proti Minnesoti ostali brez svojega glavnega centra Andersona Varejãa. Točen datum povratka bo znan po operativnem posegu in glede na urnik dolgotrajne rehabilitacije. Varejão je v zadnjih štirih sezonah zaradi različnih poškodb izpustil kar 166 tekem. Oktobra je s Cavsi podaljšal sodelovanje za tri leta in 30 milijonov dolarjev.

Phoenix se je "znebil" Tolliverja
Phoenix bratov Gorana in Zorana Dragića je krilnega igralca Anthony Tolliverja poslal v Detroit v zameno za Tonyja Mitchella, ki pa verjetno prav tako ne bo dobil večje priložnosti v ekipi Jeffa Hornacka.

Tekme 25. decembra:
NEW YORK - WASHINGTON
SAN ANTONIO - OKLAHOMA CITY
MIAMI - CLEVELAND
CHICAGO - LA LAKERS
LA CLIPPERS - GOLDEN STATE