Sandi Čebular je za izbrano vrsto zaigral na evropskem prvenstvu leta 2007. Foto: Reuters
Sandi Čebular je za izbrano vrsto zaigral na evropskem prvenstvu leta 2007. Foto: Reuters
Sandi Čebular
V prihodnji sezoni Sandi Čebular želi oditi v tujino. Foto: MMC RTV SLO
Intervju s Sandijem Čebularjem

Vrnitev v slovensko ligo se je v Čebularjevem primeru izkazala za več kot uspešno. 24-letni branilec je blestel v dresu matičnega kluba iz Šentjurja. Postal je najboljši strelec Lige Telemach in bil najzaslužnejši, da se je Šentjurju uspelo uvrstiti v prvi polfinale v klubski zgodovini, kjer je bila premočna Union Olimpija.

Čebular se je iz Šentjurja preselil k Olimpiji. Uspešne predstave v finalu državnega prvenstva leta 2007 in odpovedi nekaterih košarkarjev pa so mu celo prinesle mesto v izbrani vrsti za evropsko prvenstvo v Španiji. Potem se je Čebular preizkusil še v drugi španski ligi. Za prihodnjo sezono še ni dobil kluba, želi pa si oditi v tujino.


Po treh letih ste ponovno v reprezentanci. Verjetno se dobro počutite?
Seveda. Počutim se zelo dobro. Razpoloženje je podobno kot takrat pod vodstvom Aleša Pipana. S fanti se odlično razumemo. Trenutno je vse v najlepšem redu.
Kot kaže, je bila vrnitev v domače okolje prava poteza?
Nisem dobil konkretne ponudbe iz tujine. Za vsako ceno nisem želel iti ven. Zato sem se odločil, da ostanem v Sloveniji. Sezona je bila uspešna. S Šentjurjem smo se uvrstili prvič v zgodovini kluba uvrstili v polfinale. Tako da sem s sezono zelo zadovoljen.

Kako pa naprej? Želite oditi v tujino ali boste ostali doma?
Kot kaže, bom odšel v tujino. Sem v resnih pogovorih z enim klubom iz tujine. Upam, da bo čim prej prišlo do podpisa pogodbe. Upam, da se to čim prej realizira.

Imeli ste nekaj časa tudi za počitek. Ste pred prihodom na Roglo tudi kaj trenirali?
Pred odhodom na Roglo sem približno sam nekje 14 dni treniral. Prej sem šel še za en teden na morje. Sem kar pripravljen, nisem naravnost s plaže.

Se vam zdi prav, da se je Memi Bečirovič odločil za manjšo pomladitev reprezentance?
Mislim, da, saj je treba gledati na prihodnost. Trenutni nosilci izbrane vrste ne bodo mogli večno igrati za reprezentanco. Treba je počasi uvajati mlade in perspektivne igralce, ki bodo v prihodnjih letih prevzeli to breme. Mislim, da je to prava poteza.

Kako se spominjate vašega prvega evropskega prvenstva?
Spominjam se ga predvsem po tisti tekmi z Grčijo, ki smo jo izgubili, pa smo jo imeli že praktično dobljeno. V bistvu tisti šok. Celo prvenstvo smo dobro igrali, bili smo v dobri formi. Odlično vzdušje. Vse je šlo kot po maslu, potem pa tista tekma z Grčijo, ki smo jo nesrečno izgubili in žalostno končali prvenstvo.

Kako ste zadovoljni z začetkom priprav? Se je ekipa dobro ujela?
Menim, da smo se dobro ujeli. Smo prava ekipa. Vsi se med sabo spodbujamo. Poznamo se že od prej. Vzdušje je zares enkratno.

Kam lahko Slovenija poseže na prvenstvu?
Upam, da čim višje. Najprej bi si zaželel, da pridemo v četrtfinale, potem je pa vse mogoče.

Kaj lahko rečete o slovenski skupini?
To je svetovno prvenstvo in ni lahkih nasprotnikov. Vsaka ekipa, ki se uvrsti na svetovno prvenstvo, je kvalitetna. Ne bi izpostavljal nasprotnikov in govoril o tem, kdo je težji in kdo lažji. To se bo videlo na prvenstvu. Pomembno bo tudi, kdo bo v boljši dnevni formi.

Intervju s Sandijem Čebularjem