Avstralci trdijo, da niso prepustili zmage Angolcem, a dogajanje v drugem polčasu ne govori v njihov prid. Foto: EPA
Avstralci trdijo, da niso prepustili zmage Angolcem, a dogajanje v drugem polčasu ne govori v njihov prid. Foto: EPA

avrača, da je njihova reprezentanca v predtekmovanju prepustila zmago Angoli, kar ji je omogočilo lažji razpored.

"Gre za zlonamerne špekulacije, ki so žalitev za avstralsko športno kulturo in našo ekipo, ki je dala na turnirju vse od sebe," je v sporočilu za javnost zapisala avstralska zveza.

"Fibo smo natančno obvestili, zakaj smo se odločili odpočiti poškodovane in utrujene igralce na zadnji tekmi predtekmovanja. Odločitev je bila sprejeta po navodilih zdravniške službe. Zdravje naših igralcev je najvažnejše. Skupinski del, kjer se igra pet tekem v šestih dneh, je preprosto preveč naporen. Od igralcev zahteva veliko, prav zaradi tega je v ekipi 12 igralcev," sporočajo Avstralci.

"Pri Fibini preiskavi bomo sodelovali in na tej točki moramo biti popolnoma jasni: mi, Avstralci, vedno tekmujemo na pravi način. Avstralski boomersi smo vedno znani po vztrajnosti in tekmovalnosti. Vedno smo lačni zmage. Vedno podpiramo čisto igro, igranje na zmago in predvsem poštenost športa. Kot vodilni v svetu pri poštenosti, ki jo vnašamo v izobraževanje, se veselimo Fibine preiskave. Veselimo se sklepa, ki bo končal to poglavje neupravičenih obtožb," so še dodali Avstralci.

Kot je znano, je Avstralija na zadnji tekmi predtekmovanja na precej čuden način izgubila proti Angoli, potem ko je v prvem polčasu vodila z dvomestno prednostjo. S tem si je prikrojila lažji spored v izločilnih bojih. V osmini finala jo je s trojko pet sekund pred koncem domov poslala Turčija.